Monki lanceert collectie in samenwerking met Body Dysmorphic Disorder Foundation

Nezir Yikik-03 maart 2023 om 16:32

Het Zweedse kledingmerk Monki bundelt op internationale vrouwendag opnieuw de krachten met de Body Dysmorphic Disorder Foundation (BDDF), om bij te dragen tot de bewustmaking van de psychologische aandoening. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart, lanceert het modemerk een limited edition ondergoed collectie.

BDD ofwel voluit ‘Body Dysmorphic Disorder’, is een belastende psychologische aandoening waarbij mensen dwangmatig bezig zijn met één of meerdere aspecten van hun uiterlijk. In samenwerking met de Body Dysmorphic Disorder Foundation, lanceert het modemerk nu een ondergoedlijn waarop positieve affirmaties geprint zijn.

De eerste set is voorzien van positieve affirmaties aan de binnenkant (bedoeld voor de drager), maar die met de juiste reflectie ook in de spiegel te zien zijn. Op deze manier zou Monki het zelfvertrouwen voor, maar ook naast de spiegel, een boost willen geven. De tweede set is voorzien van gedrukte illustraties die kenmerkend zijn voor het merk.

“We streven ernaar vrouwen in staat te stellen zich goed te voelen over zichzelf zonder onhaalbare normen na te streven.”

Monki wil met de campagne de brede bevolking sensibiliseren over de stoornis en de invloeden die het heeft op het psychische welzijn. Als modemerk met de focus op meisjes en jonge vrouwen, vindt Monki dat het een verantwoordelijkheid draagt om zo inclusief en transparant mogelijk te zijn. Vooral als het gaat over de representatie en de schoonheid van het lichaam.

In een wereld vol filters en talloze retoucheer-apps, wordt het steeds lastiger om nep van echt te onderscheiden. Monki streeft ernaar om de authenticiteit van de afgebeelde modellen te bewaren en ziet er sterk op toe dat er geen retoucheerwerk aan te pas komt. Daarmee wil het modemerk vrouwen in staat stellen om zich goed te voelen in hun vel, zonder onhaalbare normen na te streven. Net om die reden is een voortdurende samenwerking met BDDF van essentieel belang.

Voor de samenwerking doneert Monki een vast bedrag aan de stichting, zodat het harde werk rond bewustwording verdergezet kan worden.

De limited edition setjes zijn verkrijgbaar bij Monki of via de webshop.

Met deze 3 stappen bereik je je beste orgasme

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 07:32

Orgasmes zijn niet alleen lekker, ze hebben ook fysieke en mentale voordelen. Toch is het voor velen niet zo makkelijk er eentje te bereiken.

Volgens de National Library of Medicine is ongeveer de helft van de vrouwen niet tevreden over hoe vaak ze klaarkomen, en 10% tot 15% heeft nog nooit een orgasme gehad. Bij mannen ligt dit lager, tussen de 5% en 10%, maar dat zijn nog steeds miljoenen mensen die problemen hebben met klaarkomen of onzeker zijn als hun partner niet klaarkomt.

Hoewel iedereen anders is, zijn er volgens onderzoek en experts drie belangrijke factoren die je helpen klaarkomen.

1. De juiste stimulatie

Wat is goede stimulatie? Dokter Laurie Mintz, seksexpert en auteur van "Becoming Cliterate", zegt dat het gaat om een combinatie van druk en ritme. De juiste druk op erotische zones, zoals de clitoris, penis of oren, bouwt seksuele opwinding op en zorgt uiteindelijk voor de noodzakelijke spiersamentrekkingen.

Vibrators kunnen helpen om het juiste plekje te vinden en het juiste ritme te krijgen. Hierdoor kan je je zo intens focussen dat je bijna in een trance raakt, wat helpt om een orgasme te bereiken, volgens een studie in Socioaffective Neuroscience & Psychology.

2. Mindfulness

Mindfulness betekent dat je geest en lichaam op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, legt de seksuologe uit. Vaak zijn we tijdens seks te veel in ons hoofd: "Hoe zie ik eruit? Doe ik het goed?" Dat helpt niet.

Probeer meditatie of yoga om mindfulness te oefenen, of zet muziek op tijdens de seks. Je kunt mindfulness ook in je dagelijks leven oefenen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Focus je op de sensaties en breng je aandacht terug als je afgeleid raakt. Dit kun je later toepassen in de slaapkamer.

3. Communicatie

Praat met je partner over wat je fijn vindt. Volgens Dokter Mintz hebben koppels die praten over hun behoeften tijdens seks veel meer kans op een orgasme. Je partner kan niet weten wat je wilt, als je het niet zegt. Niemand kan gedachten lezen, dus communicatie is essentieel. Gebruik geluiden om je partner te sturen, maar geef ook verbaal aan wat je fijn vindt.

8 tips tegen faalangst tijdens de examens

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 05:41

Faalangst: de vloek van elke student. Net voor het examen, slaat de paniek toe. Hier zijn wat trucs om die stress te slim af te zijn.

  1. Goed genoeg is voldoende! Perfectionisme kan verlammend zijn. Dus, streep 'perfect' van je lijstje en focus op 'goed genoeg'. Het is beter om iets af te hebben dan om eeuwig te blijven staren naar die blanco pagina.
  2. Adem in, adem uit, en blijf ademen: Ja, het klinkt als iets wat je oma zou zeggen, maar serieus, diep ademhalen helpt echt. Neem een grote hap lucht en herinner jezelf eraan dat je dit aankan.
  3. Vergelijk jezelf niet met anderen: Ik snap dat je benieuwd bent, maar vragen aan medestudenten of zij dat ene hoofdstuk wel geleerd hebben, of wat hun antwoord was op vraag 12, is nooit een goed idee. Focus op jezelf.
  4. Omarm het falen: Ja, je leest het goed. Faalangst wordt vaak gevoed door de angst om te falen. Maar hier is de ironie: falen is eigenlijk een geweldige leermeester. Dus, omarm die mislukkingen als een kans om te groeien en sterker terug te komen. Er is altijd tweede zit!
  5. Wees vriendelijk voor jezelf: Praat tegen jezelf zoals je tegen je beste vriend zou praten. Dus, in plaats van jezelf naar beneden te halen, geef jezelf een peptalk.
  6. Breek het examen in hapklare brokken: Die gigantische berg van een examen lijkt minder intimiderend als je het in stukken hakt. Neem af en toe pauzes tussen de secties om even op adem te komen en je gedachten te ordenen.
  7. Bouw je zelfvertrouwen op met vroege overwinningen: Begin je dag met een kleine overwinning, zoals het maken van je bed of het beantwoorden van een paar eenvoudige oefenvragen. Het geeft je een gevoel van controle en moed om de dag te beginnen.
  8. Word helemaal 'zen' met een pre-examenritueel: Of het nu gaat om een snelle meditatiesessie, het luisteren naar je favoriete artiest, of snel een blokje hardlopen, vind een ritueel dat je helpt te ontspannen en je in de juiste mindset te brengen.

Ontdek meer