Monki lanceert collectie in samenwerking met Body Dysmorphic Disorder Foundation

Nezir Yikik-03 maart 2023 om 16:32

Het Zweedse kledingmerk Monki bundelt op internationale vrouwendag opnieuw de krachten met de Body Dysmorphic Disorder Foundation (BDDF), om bij te dragen tot de bewustmaking van de psychologische aandoening. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart, lanceert het modemerk een limited edition ondergoed collectie.

BDD ofwel voluit ‘Body Dysmorphic Disorder’, is een belastende psychologische aandoening waarbij mensen dwangmatig bezig zijn met één of meerdere aspecten van hun uiterlijk. In samenwerking met de Body Dysmorphic Disorder Foundation, lanceert het modemerk nu een ondergoedlijn waarop positieve affirmaties geprint zijn.

De eerste set is voorzien van positieve affirmaties aan de binnenkant (bedoeld voor de drager), maar die met de juiste reflectie ook in de spiegel te zien zijn. Op deze manier zou Monki het zelfvertrouwen voor, maar ook naast de spiegel, een boost willen geven. De tweede set is voorzien van gedrukte illustraties die kenmerkend zijn voor het merk.

“We streven ernaar vrouwen in staat te stellen zich goed te voelen over zichzelf zonder onhaalbare normen na te streven.”

Monki wil met de campagne de brede bevolking sensibiliseren over de stoornis en de invloeden die het heeft op het psychische welzijn. Als modemerk met de focus op meisjes en jonge vrouwen, vindt Monki dat het een verantwoordelijkheid draagt om zo inclusief en transparant mogelijk te zijn. Vooral als het gaat over de representatie en de schoonheid van het lichaam.

In een wereld vol filters en talloze retoucheer-apps, wordt het steeds lastiger om nep van echt te onderscheiden. Monki streeft ernaar om de authenticiteit van de afgebeelde modellen te bewaren en ziet er sterk op toe dat er geen retoucheerwerk aan te pas komt. Daarmee wil het modemerk vrouwen in staat stellen om zich goed te voelen in hun vel, zonder onhaalbare normen na te streven. Net om die reden is een voortdurende samenwerking met BDDF van essentieel belang.

Voor de samenwerking doneert Monki een vast bedrag aan de stichting, zodat het harde werk rond bewustwording verdergezet kan worden.

De limited edition setjes zijn verkrijgbaar bij Monki of via de webshop.

Cléry wint vijfde editie Red Bull Dance Your Style

Joyce Vander Auwera-02 oktober 2023 om 15:00- Foto:

Red Bull Content Pool

Cléry Khedhir uit Brussel won de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style in een uitverkochte La Madeleine. Zestien top streetdansers streden tegen elkaar op de grootste hits, waarbij het publiek Cléry als winnaar koos.

Elk van deze dansers bracht zijn eigen unieke stijl, variërend van hiphop tot krump en van vogue tot house. Wat deze editie zo bijzonder maakte, was het interactieve element, waarbij het publiek met polsbandjes kon stemmen op hun favoriete dansers, ofwel team rood of team blauw. Uiteindelijk was het Cléry Khedhir, afkomstig uit Brussel en 25 jaar oud, die na een bloedstollende finale tegen de winnares van vorig jaar, Inès Dumbi, als overwinnaar uit de bus kwam.

Cléry Khedhir zal nu België vertegenwoordigen op de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style in Frankfurt, Duitsland, die op zaterdag 4 november zal plaatsvinden. Hij zal daar de strijd aangaan met de finalisten uit andere landen, waarbij het publiek opnieuw de beslissende stem zal hebben. Deze prestigieuze wereldfinale is het doel van elke danser, aangezien de winnaar de felbegeerde wereldtitel en bijbehorende roem in ontvangst zal nemen.

Red Bull Content Pool

1
2

WIN: 5 packages YUN ACN Repair Therapy

Joyce Vander Auwera-20 september 2023 om 13:30

Stel je voor dat je huid een microscopisch ecosysteem is, net als een miniatuur regenwoud. In dit ecosysteem leven allerlei bacteriën en schimmels, wat we het 'Microbioom' noemen.

Hier komt het interessante deel: wanneer we normale verzorgingsproducten met antibacteriële ingrediënten en conserveringsmiddelen gebruiken, raken we dit fijne evenwicht in ons microbioom kwijt. Slechte bacteriën, zoals die vervelende acne-veroorzakers, krijgen de overhand en leiden tot puistjes en acne. Niet echt wat we willen!

Gelukkig is er een oplossing: de probiotherapie van YUN! Het herstelt het evenwicht door goede bacteriën toe te voegen, gezellige feestgangers die iedereen wil in zijn Microbioom Ecosysteem.

Dat doet de ACN PROBIOTIC REPAIR Gezichtscrème, met zijn letterlijk 'actieve' ingredient: miljoenen levende bacteriën, die als plezante feestgangers het feestje op jouw huid terug op gang trekken en de partycrashers buiten wippen (aka: bacteriën die acne veroorzaken). Zo hoef je niet alle bacteriën aan te vallen maar kan je dankzij levende lactobacillen puistjes snel en doeltreffend aanpakken.

Nu, over naar de YUN-innovatie: microcapsules. Deze kleine bolletjes, ongeveer ter grootte van een hagelslagkorrel en de look van pareltjes, fungeren als veilige schuilplaatsen voor onze goede bacteriën. Ze staan klaar om in actie te komen zodra ze jouw huid tegenkomen. Een soort geheime bondgenoten van ons Microbioom Ecosysteem!

Je huid is als een fijn afgestemd micro-ecosysteem, en met YUN ACN Therapy geef je het de ondersteuning die het nodig heeft. Dankzij zorgvuldig geselecteerde ingrediënten is de hele ACN-familie klaar om je huid continu te beschermen, te versterken en te herstellen. Bye puistjes, hello gezond Microbioom Ecosysteem!

Superleuk nieuws: wij geven 5 YUN ACN Repair Therapy packages weg! En jij kan één winnen! Het enige wat je hoeft te doen is onderstaand wedstrijdformulier invullen en wie weet shine jij binnenkort op school met een acnevrije huid. ✨

Veel succes!

PS: Wil je je huid zeker trakteren op een YUN Repair package? Bestel het via de website van YUN.

Fievankerckhoven

Stap 1: Reinig met ACN DEEP EXFOLIATING Face Wash

 • Verwijdert de voedingsbodem voor de C. acnes bacterie met 1% salicylzuur en 1% melkzuur
 • Voorkomt puistjes, mee-eters en onzuiverheden
 • Exfoliëring van dode huidcellen
 • Compatibel met YUN probiotica
 • Zure pH (4,5) ideaal tegen C. acnes
 • Gepatenteerde microbioomveilige formule
 • 0,0 /NON-IRRITANT

Stap 2: Behandel met ACN PROBIOTIC REPAIR Face Cream

 • Duurzame en veilige oplossing tegen puistjes
 • Bevat microcapsules met levende bacteriën voor actief herstel van het microbioom
 • Tot meer dan 50% meer hydratatie
 • 100% zichtbare verbetering in 4 weken
 • Gebruik in combinatie met een ACN Wash voor een optimaal resultaat
 • Gepatenteerde microbioomveilige formule
 • 0,0 /NON-IRRITANT

Ontdek meer