Monki lanceert collectie in samenwerking met Body Dysmorphic Disorder Foundation

Nezir Yikik-03 maart 2023 om 16:32

Het Zweedse kledingmerk Monki bundelt op internationale vrouwendag opnieuw de krachten met de Body Dysmorphic Disorder Foundation (BDDF) om bij te dragen tot de bewustmaking van de psychologische aandoening. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart, lanceert het modemerk een limited edition ondergoed collectie.

BDD ofwel voluit ‘Body Dysmorphic Disorder’, is een belastende psychologische aandoening waarbij mensen dwangmatig bezig zijn met één of meerdere aspecten van hun uiterlijk. In samenwerking met de Body Dysmorphic Disorder Foundation, lanceert het modemerk nu een ondergoedlijn waarop positieve affirmaties geprint zijn.

De eerste set is voorzien van positieve affirmaties aan de binnenkant (bedoeld voor de drager), maar die met de juiste reflectie ook in de spiegel te zien zijn. Op deze manier zou Monki het zelfvertrouwen voor, maar ook naast de spiegel, een boost willen geven. De tweede set is voorzien van gedrukte illustraties die kenmerkend zijn voor het merk.

“We streven ernaar vrouwen in staat te stellen zich goed te voelen over zichzelf zonder onhaalbare normen na te streven.”

Monki wil met de campagne de brede bevolking sensibiliseren over de stoornis en de invloeden die het heeft op het psychische welzijn. Als modemerk met de focus op meisjes en jonge vrouwen, vindt Monki dat het een verantwoordelijkheid draagt om zo inclusief en transparant mogelijk te zijn. Vooral als het gaat over de representatie en de schoonheid van het lichaam.

In een wereld vol filters en talloze retoucheer-apps, wordt het steeds lastiger om nep van echt te onderscheiden. Monki streeft ernaar om de authenticiteit van de afgebeelde modellen te bewaren en ziet er sterk op toe dat er geen retoucheerwerk aan te pas komt. Daarmee wil het modemerk vrouwen in staat stellen om zich goed te voelen in hun vel, zonder onhaalbare normen na te streven. Net om die reden is een voortdurende samenwerking met BDDF van essentieel belang.

Voor de samenwerking doneert Monki een vast bedrag aan de stichting, zodat het harde werk rond bewustwording verdergezet kan worden.

De limited edition setjes zijn verkrijgbaar bij Monki of via de webshop.

Tiener overnacht drie jaar lang in zijn tent

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 15:35- Foto:

Insta//The boy in the tent

Beeld je even in, je overnacht elke dag in een tent. Zou je dat volhouden? Voor de Britse tiener Max Woosey is het alvast drie jaar een gewoonte geworden. Hij wil hiermee een statement maken en geld inzamelen voor een goed doel, maar er hangt ook een persoonlijk verhaal aan vast.

Max Woosey aka 'The boy in the tent' verloor zijn buurman Rick aan kanker in maart 2020. Ze maakten samen een belofte dat het leven altijd avontuurlijk moest blijven. Daarom begon Max op eigen houtje een actie om geld in te zamelen, door te overnachten in een tent. De opbrengst ging toen, en gaat nog steeds, naar North Devon Hospice. Het rusthuis waar Rick goed verzorgd werd.

Vandaag houdt Max het exact drie jaar vol en staat de teller op meer dan 750.000 euro! Hij breekt daarmee een wereldrecord en scoort een plaatsje in het Guinness Book of Records. "Het zijn de drie beste jaren van mijn leven. Ik hoop dat mensen nu inzien dat kinderen tot veel meer in staat zijn dan we soms denken", klinkt het.

Dit testje zou vertellen hoe lang jij nog te leven hebt

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:06

Benieuwd hoe lang je nog te leven hebt? Het internet is in de ban van een trucje dat een antwoord zou geven op die vraag. Nieuwsgierige mensen doen massaal een test waarbij je niets meer hoeft te doen dan staan, zitten en vervolgens weer opstaan.

De test is heel eenvoudig. Je begint in een staande positie, gaat vervolgens in kleermakerszit op de grond zitten en staat dan weer op. Je mag hierbij alleen je benen en buikspieren gebruiken. Jezelf naar boven duwen met je armen is niet toegestaan.

Je begint volgens LadBible met tien punten in staande positie. Iedere keer dat je je handen, armen of delen van je benen moet gebruiken, verlies je een punt. Wie een acht of hoger scoort, doet het goed. Scoor je laag? Dan hebben we verontrustend nieuws. Uit een onderzoek is gebleken dat hoe lager de score is, hoe groter de kans dat iemand in de komende zes jaar zal overlijden. Daar moet dan wel de kanttekening bij worden gemaakt dat de test normaal gesproken wordt gebruikt door 51- tot 80-jarigen.

Ontdek meer