Monki lanceert collectie in samenwerking met Body Dysmorphic Disorder Foundation

Nezir Yikik-03 maart 2023 om 16:32

Het Zweedse kledingmerk Monki bundelt op internationale vrouwendag opnieuw de krachten met de Body Dysmorphic Disorder Foundation (BDDF), om bij te dragen tot de bewustmaking van de psychologische aandoening. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart, lanceert het modemerk een limited edition ondergoed collectie.

BDD ofwel voluit ‘Body Dysmorphic Disorder’, is een belastende psychologische aandoening waarbij mensen dwangmatig bezig zijn met één of meerdere aspecten van hun uiterlijk. In samenwerking met de Body Dysmorphic Disorder Foundation, lanceert het modemerk nu een ondergoedlijn waarop positieve affirmaties geprint zijn.

De eerste set is voorzien van positieve affirmaties aan de binnenkant (bedoeld voor de drager), maar die met de juiste reflectie ook in de spiegel te zien zijn. Op deze manier zou Monki het zelfvertrouwen voor, maar ook naast de spiegel, een boost willen geven. De tweede set is voorzien van gedrukte illustraties die kenmerkend zijn voor het merk.

“We streven ernaar vrouwen in staat te stellen zich goed te voelen over zichzelf zonder onhaalbare normen na te streven.”

Monki wil met de campagne de brede bevolking sensibiliseren over de stoornis en de invloeden die het heeft op het psychische welzijn. Als modemerk met de focus op meisjes en jonge vrouwen, vindt Monki dat het een verantwoordelijkheid draagt om zo inclusief en transparant mogelijk te zijn. Vooral als het gaat over de representatie en de schoonheid van het lichaam.

In een wereld vol filters en talloze retoucheer-apps, wordt het steeds lastiger om nep van echt te onderscheiden. Monki streeft ernaar om de authenticiteit van de afgebeelde modellen te bewaren en ziet er sterk op toe dat er geen retoucheerwerk aan te pas komt. Daarmee wil het modemerk vrouwen in staat stellen om zich goed te voelen in hun vel, zonder onhaalbare normen na te streven. Net om die reden is een voortdurende samenwerking met BDDF van essentieel belang.

Voor de samenwerking doneert Monki een vast bedrag aan de stichting, zodat het harde werk rond bewustwording verdergezet kan worden.

De limited edition setjes zijn verkrijgbaar bij Monki of via de webshop.

Clé & Kobe into the wild: van de grond in Botswana!

Joyce Vander Auwera-22 april 2024 om 16:00

KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Clé & Kobe konden dankzij KILROY mee met een groepsreis doorheen Botswana!

Individueel, met een vriend(in) of in groep? Check de website van KILROY en plan jouw volgende onvergetelijke avontuur!

Meer info over Clé & Kobe hun reis naar Botswana vind je hier.

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Ontdek meer