Disneyland Paris kondigt Halloween- en Kerstseizoen 2023 aan

Dieter Blarinckx-28 februari 2023 om 21:37- Foto:

Disneyland Paris

Hoewel Kerstmis eigenlijk nog maar net achter ons ligt heeft het populairste pretpark van Europa, Disneyland Paris, nu toch al bekendgemaakt wanneer we ons in 2023 kunnen onderdompelen in de magie van Halloween en Kerstmis. En dat vatten we hier even voor je samen.

Vanaf 1 oktober tot en met 5 november wordt Disneyland Paris ondergedompeld in een griezelige vibe, want dan staat het Franse themaresort helemaal in het teken van Halloween!

Wie eerder de gezellige en cosy kant op wil, kan vanaf 11 november zich helemaal onderdompelen in de magie van Kerst. Vanaf die datum zullen beide parken helemaal in het teken staan van de gezelligste periode van het jaar. Dat kerstseizoen zal lopen tot en met 7 januari 2024.

Een meer gedetailleerd overzicht van de twee feestelijke seizoenen zal snel gedropt worden op de officiële kanalen van het park zelf.

Check hun aankondiging hieronder:

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

THANKSGIVING SPECIAL

Simon Smetryns-23 november 2023 om 09:07

Op de derde donderdag van november wordt in de USA Thanksgiving gevierd. Dat gebeurt ook telkens de dag voor Black Friday. In de States hebben de mensen dan vakantie en komen ze samen met vrienden en familie. Het leek ons leuk om ook eens samen te komen met de TAGMAG Insiders (Clémentine kon er helaas niet bij zijn) en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Een beetje cheezy, maar dat mag toch voor de tijd van het jaar? :)

Interesse in de Naughty And Nice Adventskalender 2023 van EasyToys? Haal hem voor 99 euro in huis via EasyToys.be.