Vrouw op eerste werkdag ontslagen door haar gebit

Dieter Blarinckx-22 februari 2023 om 12:43- Foto:

Tandartspraktijkindejordaan.nl

Op het internet kom je vaak de meest bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 35-jarige Vlaamse vrouw die op haar eerste werkdag ontslagen werd omwille van de staat van haar tanden. En nu stapt ze met haar verhaal naar de pers en naar Unia, het centrum voor gelijkheid van kansen.

De 35-jarige vrouw uit Aalst solliciteerde met een mondmasker aan, waardoor haar potentiële nieuwe werkgever haar gebit dus niet kon zien. Maar dat pakte dus verkeerd uit want op haar eerste werkdag zagen ze meteen haar tandproblemen en kreeg ze te horen dat ze mocht vertrekken.

De vrouw in kwestie heeft een erfelijke tandafwijking waarbij haar tanden heel gemakkelijk en snel afbreken. Normaal zou ze onder het mes gaan en prothesen krijgen, maar omwille van de globale pandemie werd die operatie uitgesteld.

Op haar eerste werkdag werd ze dus al meteen ontslagen nadat haar nieuwe bazin geconfronteerd werd met haar gebit. Meteen trok de vrouw naar Unia, het centrum voor gelijkheid van kansen. Samen trekken ze nu ten strijde bij de arbeidsrechtbank in Aalst want werkgevers mogen sollicitanten niet discrimineren op basis van uiterlijk, een handicap of een erfelijke ziekte.

Ondertussen werd er ook een vonnis uitgesproken: de twee zaakvoerders moeten de vrouw zes maanden brutoloon uitbetalen als herstel voor de geleden materiële en morele schade.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer