Vrouw op eerste werkdag ontslagen door haar gebit

Dieter Blarinckx-22 februari 2023 om 12:43- Foto:

Tandartspraktijkindejordaan.nl

Op het internet kom je vaak de meest bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 35-jarige Vlaamse vrouw die op haar eerste werkdag ontslagen werd omwille van de staat van haar tanden. En nu stapt ze met haar verhaal naar de pers en naar Unia, het centrum voor gelijkheid van kansen.

De 35-jarige vrouw uit Aalst solliciteerde met een mondmasker aan, waardoor haar potentiële nieuwe werkgever haar gebit dus niet kon zien. Maar dat pakte dus verkeerd uit want op haar eerste werkdag zagen ze meteen haar tandproblemen en kreeg ze te horen dat ze mocht vertrekken.

De vrouw in kwestie heeft een erfelijke tandafwijking waarbij haar tanden heel gemakkelijk en snel afbreken. Normaal zou ze onder het mes gaan en prothesen krijgen, maar omwille van de globale pandemie werd die operatie uitgesteld.

Op haar eerste werkdag werd ze dus al meteen ontslagen nadat haar nieuwe bazin geconfronteerd werd met haar gebit. Meteen trok de vrouw naar Unia, het centrum voor gelijkheid van kansen. Samen trekken ze nu ten strijde bij de arbeidsrechtbank in Aalst want werkgevers mogen sollicitanten niet discrimineren op basis van uiterlijk, een handicap of een erfelijke ziekte.

Ondertussen werd er ook een vonnis uitgesproken: de twee zaakvoerders moeten de vrouw zes maanden brutoloon uitbetalen als herstel voor de geleden materiële en morele schade.

Wie levert snelst: cokedealer of pizzakoerier?

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 12:46

Als je een gram coke en een pizza op exact hetzelfde moment bestelt, wat komt er dan het eerste aan? YouTubers Anthony en Jamie van het account Platzak hebben het uitgetest.

De twee bestelden exact om 21u28 twee pizza magherita's voor 12,99 euro bij Pizzeria Valentina via UberEats. Volgens de app zou het minstens een halfuurtje duren voor de pizza's geleverd werden. Voor de gram cocaïne moesten ze wat meer geld neertellen: 50 euro om precies te zijn. Op hetzelfde moment dat de pizza besteld wordt, geven de YouTubers de dealer een go. Hij liet weten dat het maximum 20 minuutjes zou duren voordat hij levert. De dealer en pizzakoerier leveren op hetzelfde adres aan het het Zuid in Antwerpen. Het wordt een race tegen de klok. Wie is het snelst?

Wanneer Anthony en Jamie beseffen dat ze eigenlijk geen cash in huis hebben om de cocaine te betalen, haasten ze zich naar de bankautomaat. Wanneer ze terugkomen, staat de dealer al voor de deur. Om 21u46 nemen de twee de cocaïne in ontvangst. De pizza laat nog even op zich wachten...

Bumble wil je AI-kloon op dates laten gaan

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 11:57

AI is overal tegenwoordig. Je gebruikt het misschien om je taken mee te maken, of om leuke adresjes te vinden tijdens je citytrip, maar je denkt er waarschijnlijk nog niet aan als het gaat om daten. Toch wil de oprichter van Bumble dat veranderen. Ze wil namelijk AI gebruiken om betere matches te maken.

TechCrunch meldt dat Whitney Wolfe Herd, de oprichter van Bumble, geïnterviewd werd over hoe AI datingsites beïnvloedt. Met neppe profielen en mensen die verliefd worden op bots, is dat geen goed nieuws voor sites die echte connecties willen. Maar Whitney gelooft dat Bumble AI kan inzetten om mensen aan elkaar te koppelen.

Ze noemde als voorbeeld een AI 'conciërge' waaraan je al je onzekerheden vertelt. Die AI zou dan helpen met oplossingen bedenken zodat je meer vertrouwen krijgt om anderen te ontmoeten.

Ze gaat zelfs nog een stap verder. Stel je voor dat die AI-assistent delen van jouw persoonlijkheid overneemt en automatisch 'dates' regelt met anderen. Die dates zijn eigenlijk simulaties tussen jouw digitale ik en die van anderen. Als het goed gaat, kun je elkaar in het echt ontmoeten. Het grote voordeel? AI kan veel sneller communiceren dan mensen. Dus terwijl jij slaapt, kan je digitale profiel al matches maken met mensen in de stad. En als je dan wakker wordt, vertelt het je welke matches de moeite waard zijn.

Ontdek meer