12-12 actie voor Turkije en Syrië

Karen Luiken-13 februari 2023 om 07:50- Foto:

Aardbevingen in Turkije en Syrië.

Er komt een steunactie va Consortium 12-12 voor Turkije en Syrië. VRT, DPG Media en Play Media zenden een gezamenlijke campagnespot uit op radio en televisie waarin mediabedrijven worden opgeroepen om geld te storten voor slachtoffers van de aardbevingen.

Bij de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn al meer da 28.000 doden en nog veel meer gewonden gevallen. "Er is dringend hulp nodig, op zowel korte als lange termijn. Daarom roepen we iedereen op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp", zegt 12-12 Coördinator Gilles Van Moortel.

De campagnespot is vanaf vanavond te zien bij Eén en Canvas (VRT), VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en HLN.BE (DPG Media), Play4, Play5, Play6 en Play7 (Play Media) en te horen bij, Radio 1, Radio2, Klara, MNM en Studio Brussel (VRT), Qmusic, Joe en Willy (DPG Media), NRJ (Play Media), Nostalgie.

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat

Karen Luiken-22 juli 2024 om 06:48

Joe Biden is niet langer in de race voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De 81-jarige heeft zich teruggetrokken en wil dat vicepresident Kamala Harris hem opvolgt.

Biden, die momenteel president is en ook een gooi deed naar het nieuwe presidentschap vanaf 2025, maakte het nieuws bekend in een verklaring. Hij gaf geen redenen voor zijn terugtrekking.

“Het is een grote eer geweest om jullie te dienen als president”, aldus Biden in een bericht. “En hoewel het mijn intentie was om te streven naar herverkiezing, denk ik dat het zowel voor mijn partij als voor het land het beste is om me terug te trekken en me te focussen op mijn verplichtingen als president voor de rest van mijn regeringstermijn.”

De Democratische Partij wijst tijdens de Democratische Nationale Partijconventie, die van 19 tot 22 augustus plaatsvindt, een nieuwe presidentskandidaat en vicepresidentskandidaat aan. Biden hoopt dat vicepresident Kamala Harris in zijn voetsporen zal treden.

Man overleden bij Nederlands festival Wildeburg

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:21- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een 34-jarige man is overleden bij het Nederlandse festival Wildeburg. Zijn lichaam werd woensdag gevonden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag vermist raakte.

In een bericht op Facebook schrijft de organisatie van Wildeburg dat de man ergens in de nacht van zaterdag op zondag ‘in mogelijk verwarde toestand’ het festivalterrein in Kraggenburg verliet. De politie heeft samen met de brandweer en speurhonden naar hem gezocht, maar zijn lichaam werd pas woensdag gevonden. Dat gebeurde in het gras in de buurt van het festivalterrein.

“We zijn diep geraakt en intens verdrietig door zijn dood”, schrijft de organisatie van Wildeburg. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden.”

Ontdek meer