12-12 actie voor Turkije en Syrië

Karen Luiken-13 februari 2023 om 07:50- Foto:

Aardbevingen in Turkije en Syrië.

Er komt een steunactie va Consortium 12-12 voor Turkije en Syrië. VRT, DPG Media en Play Media zenden een gezamenlijke campagnespot uit op radio en televisie waarin mediabedrijven worden opgeroepen om geld te storten voor slachtoffers van de aardbevingen.

Bij de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn al meer da 28.000 doden en nog veel meer gewonden gevallen. "Er is dringend hulp nodig, op zowel korte als lange termijn. Daarom roepen we iedereen op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp", zegt 12-12 Coördinator Gilles Van Moortel.

De campagnespot is vanaf vanavond te zien bij Eén en Canvas (VRT), VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en HLN.BE (DPG Media), Play4, Play5, Play6 en Play7 (Play Media) en te horen bij, Radio 1, Radio2, Klara, MNM en Studio Brussel (VRT), Qmusic, Joe en Willy (DPG Media), NRJ (Play Media), Nostalgie.

Zet jezelf (of je bestie) in de bloemetjes met een plant-tattoo op campus

Chelsy Vanlerberghe-21 oktober 2024 om 09:08

Heb jij al ooit gehoord van een plant tattoo roadshow? Nee? Dat staat op het punt te veranderen. Groen van bij ons trekt de hele maand oktober langs verschillende campussen met dit coole concept. Ze komen langs met tijdelijke plant-tattoos van lokale bloemen en planten die je gewoon op je campus kan laten zetten.

Het idee? Jezelf of je vrienden in de bloemetjes zetten! Letterlijk. Met tijdelijke plant-tattoos kun je jezelf of anderen een persoonlijke touch geven, en dat maakt het extra speciaal! Je koppelt eigenschappen van jezelf of je vrienden aan specifieke planten of bloemen van eigen bodem. Het is een superleuke manier om je bestie een uniek compliment te geven en de lokale flora te vieren! Meer informatie en wanneer ze langskomen op jouw campus vind je hier.

Groen van bij ons

Groen van bij ons is een initiatief dat de lokale flora in de schijnwerpers zet. Het doel? Jou laten kennismaken met de wereld van inheemse bloemen en planten en de positieve vibe die ze met zich meebrengen. Want wist je dat planten een positieve impact kunnen hebben op jouw studentenleven?

Groen op kot? Betere concentratie!

Bloemen en planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze geven ook kleur aan je leven, zorgen voor een gezellige sfeer in je kot en dragen bij aan je mentale welzijn. Studies van UGent hebben aangetoond dat een groene omgeving kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je concentratie. Dus, met planten op kot, scoor je misschien wel beter tijdens de examens!

Geen groene vingers? Geen probleem! Inheemse planten zijn vaak makkelijk te onderhouden, perfect voor studenten met een drukke agenda. Succulenten en vetplanten zijn ideale keuzes voor wie groen in zijn leven wil zonder veel tijd te besteden aan verzorging.

Daarnaast zorgen bloemen en planten gewoon voor een fijn gevoel. Wie wordt er nu niet blij van een bos bloemen? Wie bloemen of planten geeft, maakt gelukkig én wordt gelukkig!

Dus, wil jij jouw leven of dat van een ander opfleuren, maar ben je nog geen bloemen- en plantenexpert? Dan kan je via Groen van bij ons terecht voor een plantengids. Deze gids biedt handige tips en informatie over inheemse planten, zodat je eenvoudig de juiste keuzes kunt maken voor jouw kot. Handig!

30-jarige vrouw overleden na aanval haai bij Canarische Eilanden

Karen Luiken-19 september 2024 om 08:21- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Een Duitse toerist is overleden nadat ze maandag werd gebeten door een haai tijdens een zeiltocht bij de Canarische Eilanden. Dat melden verschillende media.

De 30-jarige vrouw was aan boord van een zeiltocht met een catamaran en zwom in het water toen ze werd aangevallen door een haai. Ze verloor een been bij de aanval en werd met spoed door een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam ze helaas niet levend aan; ze overleed tijdens de vlucht aan een hartaanval.

In het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 14 gevallen van haaienaanvallen bekend waarbij mensen om het leven kwamen. Minder dan een maand geleden stierf een 16-jarige middelbare scholier in Jamaica door een aanval van een haai, en in juli verloor een surfer zijn been nadat een grote witte haai hem aanviel in Australië. De maand daarvoor kwam een andere surfer om het leven voor de kust van Hawaï.

Ontdek meer