Gezocht: professionele hondenwandelaars

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 10:02- Foto:

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Ben jij nog op zoek naar een leuke bijverdienste en ben je bovendien ook zot van honden? Dan kan je misschien wel aan de slag als professionele hondenwandelaar.

Het aantal geregistreerde honden in ons land blijft maar stijgen. Tussen 2019 en 201 steeg het aantal honden zelfs met 14.000. En dat wordt natuurlijk ook weerspiegeld in de vraag naar professionele hondenwandelaars.

"Heel veel mensen hebben tijdens corona een hond in huis gehaald, vaak een pup. Die is niet gewend om alleen te zitten, want mensen waren altijd thuis. Daarom huren ze ons in om met hen te wandelen en te spelen”, aldus hondenwandelaar Marijke Bisschops aan de Vlaamse pers.

Je hoeft helemaal geen diploma te hebben, maar moet vooral wel een hart hebben voor hondjes.

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Deze 'red flag' kan je sollicitatiegesprek meteen verpesten

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 09:03

Als je binnenkort een sollicitatiegesprek op de planning hebt staan, take notes. Een CEO van een recruitmentbureau heeft aangegeven dat er één grote fout is die mensen vaak maken tijdens sollicitaties.

William Vanderbloemen, de CEO van Vanderbloemen Search Group heeft al meer dan 30.000 kandidaten geïnterviewd voor een sollicitatiegesprek. In een gesprek met CNBC laat hij weten dat te laten komen zonder iets te laten weten echt een slechte indruk nalaat.

Voor sommige bedrijven is dat een dealbreaker, tenzij je een heel goede reden hebt. Maar er is te laat komen en dan is er dit.

"Het verbaast me altijd hoeveel mensen zelfs maar twee minuten te laat komen voor een interview met een verse kop koffie in hun hand", vertelde Vanderbloemen aan CNBC.

"Punctualiteit is de eerste test om te zien of je de baan serieus neemt en betrouwbaar bent, volgens hem. "Als je een afspraak maakt met iemand, maak je een afspraak. Als je ervoor kiest die afspraak te breken, gaan mensen twijfelen aan je integriteit en betrouwbaarheid."

Maar te laat komen is niet de enige red flag: de CEO houdt er ook niet van als kandidaten te vroeg komen. Volgens hem kan het ongemakkelijk zijn wanneer iemand al 20 minuten te vroeg komt.

"Als ik midden in een ander gesprek zit of even pauze heb tussen afspraken, is het niet handig als iemand al 15-20 minuten voor ons gesprek zit te wachten. Het kan ervoor zorgen dat de interviewer zich ongemakkelijk of gehaast voelt", zei hij.

Volgens de CEO is de beste tijd om aan te komen vijf minuten van tevoren.

"Sollicitatiegesprekken kunnen stressvol zijn, maar het gaat een stuk beter als je goed voorbereid bent. Op tijd komen is de eerste stap om te laten zien dat je er klaar voor bent," legde hij uit.

Ontdek meer