Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

Bali wil brommers voor toeristen verbieden

Dieter Blarinckx-14 maart 2023 om 19:14- Foto:

Website - The Backpack Way

Grote veranderingen op komst voor toeristen op het paradijselijke eiland Bali (Indonesië), want het eiland wil voortaan brommers voor toeristen gaan verbieden. Ze hebben immers genoeg van het roekeloze rijgedrag van de kudde toeristen.

Eén van de populairste zaken om te doen op Bali, is het eiland verkennen met een brommertje. Maar daar wil het eiland nu komaf mee maken want ze zijn het rijgedrag van de toeristen meer dan beu.

"Ze zijn wanordelijk en ze misdragen zich”, klinkt het o.a. bij de gouverneur van het eiland.

"Binnenkort mogen buitenlanders alleen gebruik maken van vervoersmiddelen die door toeristische diensten aangeboden worden en aan bepaalde normen voldoen", klinkt het verder. Maar een exacte datum werd nog niet meegedeeld.

Natuurlijk zijn de verschillende motorverhuurders op het eiland niet te spreken over deze nieuwe beslissing. De gouverneur krijgt nu dus veel kritiek. Zien wat dat nog gaat geven…

24-jarige pleegde dubbele kotmoord en bekent op laatste procesdag

Maxine Decaluwé-14 maart 2023 om 15:30- Foto:

Zieben vh via Unsplash

4,5 jaar geleden werden in Kortrijk een 18-jarige Afghaan en een 19-jarig Russisch meisje vermoord teruggevonden op een studentenkot. Het proces liep gisteren ten einde, toch heeft de beschuldigde ‘op het nippertje’ bekend. “Ik ben schuldig, geef me mijn straf.”

De 24-jarige man is schuldig verklaard door de volksjury voor dubbele moord. De laatste procesdag nam een vreemde wending, want toen bekende hij onverwachts beide moorden gepleegd te hebben. Naar verluidt zou het om een passioneel drama gaan, dat volledig uit de hand gelopen is.

Hij wilde zijn vriendin terug, maar voor haar bestond hij niet meer. Hij was er dan ook niet van op de hoogte dat ze inmiddels de liefde bij iemand anders had gevonden. Uit jaloezie en verdriet ontnam hij het kersvers koppel hun leven.

“Ik heb altijd gelogen tegen iedereen, tot vandaag. Ik wilde mijn moeder niet kwetsen. Ik heb er enorme spijt van. Ik was mezelf niet meer die dag. Ik ben schuldig", snikte hij. De familie van zijn ex-vriendin hoopte al lang op een bekentenis, maar had nooit verwacht dat het nog zou gebeuren.

De man riskeert levenslange gevangenisstraf.

Ontdek meer