Technoclub Fuse sluit per direct de deuren

Karen Luiken-12 januari 2023 om 18:29

Er komt een einde aan een tijdperk. Na bijna dertig jaar sluit de in Brussel gevestigde technoclub Fuse de deuren. Dat nieuws maakt de zaak zelf bekend in een statement op Instagram.

De reden van de sluiting heeft alles te maken met nieuwe regels die Fuse opgelegd heeft gekregen. De club moet de deuren voortaan om 2 uur sluiten en de muziek mag niet harder dan 95 decibel.

Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk is om onder deze omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, zijn de deuren vanaf vandaag dicht. “De reden van deze beslissing is een klacht van een buur die hier een paar jaar geleden een huis heeft gekocht. Hoewel we hebben gewerkt aan een betere isolatie, is het probleem nog niet opgelost.”

Fuse laat het er niet bij zitten. De club gaat in beroep en hoopt voor het einde van deze maand op een antwoord. “Zoals altijd is Fuse bereid om samen te werken voor het vinden van een gepaste oplossing. We hopen op een snelle en positieve beslissing om de oudste technoclub van België te kunnen heropenen.”

Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Ontdek meer