Technoclub Fuse sluit per direct de deuren

Karen Luiken-12 januari 2023 om 18:29

Er komt een einde aan een tijdperk. Na bijna dertig jaar sluit de in Brussel gevestigde technoclub Fuse de deuren. Dat nieuws maakt de zaak zelf bekend in een statement op Instagram.

De reden van de sluiting heeft alles te maken met nieuwe regels die Fuse opgelegd heeft gekregen. De club moet de deuren voortaan om 2 uur sluiten en de muziek mag niet harder dan 95 decibel.

Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk is om onder deze omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, zijn de deuren vanaf vandaag dicht. “De reden van deze beslissing is een klacht van een buur die hier een paar jaar geleden een huis heeft gekocht. Hoewel we hebben gewerkt aan een betere isolatie, is het probleem nog niet opgelost.”

Fuse laat het er niet bij zitten. De club gaat in beroep en hoopt voor het einde van deze maand op een antwoord. “Zoals altijd is Fuse bereid om samen te werken voor het vinden van een gepaste oplossing. We hopen op een snelle en positieve beslissing om de oudste technoclub van België te kunnen heropenen.”

Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Ontdek meer