Er komt een einde aan een tijdperk. Na bijna dertig jaar sluit de in Brussel gevestigde technoclub Fuse de deuren. Dat nieuws maakt de zaak zelf bekend in een statement op Instagram.
De reden van de sluiting heeft alles te maken met nieuwe regels die Fuse opgelegd heeft gekregen. De club moet de deuren voortaan om 2 uur sluiten en de muziek mag niet harder dan 95 decibel.
Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk is om onder deze omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, zijn de deuren vanaf vandaag dicht. “De reden van deze beslissing is een klacht van een buur die hier een paar jaar geleden een huis heeft gekocht. Hoewel we hebben gewerkt aan een betere isolatie, is het probleem nog niet opgelost.”
Fuse laat het er niet bij zitten. De club gaat in beroep en hoopt voor het einde van deze maand op een antwoord. “Zoals altijd is Fuse bereid om samen te werken voor het vinden van een gepaste oplossing. We hopen op een snelle en positieve beslissing om de oudste technoclub van België te kunnen heropenen.”
In Gent kan je nu makkelijker dan ooit noodspiraal laten plaatsen
Wie onbeschermde seks had en een zwangerschap wil voorkomen, grijpt vaak naar de morning-afterpil. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een noodspiraal en dat die eigenlijk veel betrouwbaarder is? In Gent kan je voortaan sneller en eenvoudiger zo’n spiraal laten plaatsen, dankzij een nieuw pilootproject van de Stad Gent, vzw LUNA en de Gentse ziekenhuizen.
Hoewel de morning-afterpil bekender is, is de noodspiraal eigenlijk betrouwbaarder. Die zorgt ervoor dat een (mogelijk bevruchte) eicel zich niet kan innestelen. De morning-afterpil werkt enkel als je nog geen eisprong had. Maar omdat het tot nu toe bijna onmogelijk was om snel een afspraak te regelen bij een arts, bleef de noodspiraal een goed bewaard geheim.
Daar komt nu verandering in. Wie bij een apotheker of zorgverlener binnenstapt, krijgt voortaan info én een folder met verwijzing naar www.noodspiraal.be. Daar kan je meteen een afspraak maken bij één van de vier Gentse ziekenhuizen of bij LUNA Gent. Binnen de vijf dagen krijg je een plaatsing. Later dit jaar sluiten ook huisartsen zich aan.
“Vrouwen moeten snel en zonder drempels toegang krijgen tot betrouwbare anticonceptie, zeker als elke dag telt,” zegt schepen van Gezondheid Astrid De Bruycker. Ook apothekers spelen mee: zij kregen een opleiding om in te schatten welke vorm van noodanticonceptie het best past, afhankelijk van je cyclus.
België is het meest LGBTQ+-vriendelijke werkland van Europa
België staat opnieuw helemaal bovenaan in een internationale ranking van LGBTQ+-vriendelijke Europese landen op de werkvloer. Dat blijkt uit een grootschalige studie van de SEO agency Reboot Online.
Op basis van meer dan 93.000 ervaringen, van openheid op de werkvloer tot discriminatie bij het solliciteren, scoort ons land het hoogste in de lijst, met een werk-inclusiviteitsscore van 82,86 op 100.
Het is al het tweede jaar op rij dat België op één staat. We hebben dan ook een sterke wetgeving die queer personen beschermt tegen discriminatie en waren in 2003 al het tweede land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde. Volgens de studie voelen veel LGBTQ+ werknemers zich comfortabel om open te zijn over hun identiteit op de werkvloer, wat in veel andere landen nog lang niet vanzelfsprekend is.
Maar ondanks de topplaats is het zeker niet allemaal perfect. Nog steeds zijn er queer personen die negatieve ervaringen meemaken op het werk of zich niet volledig zichzelf kunnen zijn. België scoort goed, maar dat betekent vooral dat we op het juiste pad zitten, niet dat we er al zijn.
Andere landen in de top vijf zijn Malta, Luxemburg, Spanje en Duitsland. Malta maakte de grootste sprong vooruit en staat nu op plaats twee, mede dankzij hun verbod op conversietherapie.
De volledige ranking en cijfers vind je via Reboot Online.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 12/06 Camille Dhont
- 14/06 Donald Trump
- 14/06 Jesy Nelson
- 15/06 Koen van Heest
- 15/06 Courteney Cox