Technoclub Fuse sluit per direct de deuren

Karen Luiken-12 januari 2023 om 18:29

Er komt een einde aan een tijdperk. Na bijna dertig jaar sluit de in Brussel gevestigde technoclub Fuse de deuren. Dat nieuws maakt de zaak zelf bekend in een statement op Instagram.

De reden van de sluiting heeft alles te maken met nieuwe regels die Fuse opgelegd heeft gekregen. De club moet de deuren voortaan om 2 uur sluiten en de muziek mag niet harder dan 95 decibel.

Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk is om onder deze omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, zijn de deuren vanaf vandaag dicht. “De reden van deze beslissing is een klacht van een buur die hier een paar jaar geleden een huis heeft gekocht. Hoewel we hebben gewerkt aan een betere isolatie, is het probleem nog niet opgelost.”

Fuse laat het er niet bij zitten. De club gaat in beroep en hoopt voor het einde van deze maand op een antwoord. “Zoals altijd is Fuse bereid om samen te werken voor het vinden van een gepaste oplossing. We hopen op een snelle en positieve beslissing om de oudste technoclub van België te kunnen heropenen.”

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer