Disneyland Paris is op zoek naar nieuwe medewerkers

Karen Luiken-04 januari 2023 om 07:37

Ben jij hard op zoek naar een nieuwe job en zou jij het niet erg vinden om iedere dag in Parijs te moeten zijn? Misschien is een baan bij Disneyland Paris iets voor jou. Het park is op zoek naar nieuwe medewerkers.

Er wordt gezocht naar mensen die zowel in de parken als hotels van Disneyland Paris willen werken. Voor Vlaamse sollicitanten gaat het vooral om jobs in de horeca, de hotels en aan de receptie. Denk aan functies als ober, serveerster, barman, gastvrouw of restaurantmedewerker.

Geïnteresseerden zijn op 7 februari welkom in Lille. Daar organiseert Disneyland Paris een evenement, in de hoop zoveel mogelijk talent te vinden voor verschillende functies. ‘Sommige kandidaten kunnen zelfs ter plekke worden aangenomen’, zo klinkt het in een aankondiging. ‘Wil je deel uitmaken van het avontuur? Of het nu je eerste baan is of een nieuwe professionele ervaring bij Disneyland Paris, je motivatie en enthousiasme zijn essentieel.’

Meer info vind je hier.

Gezocht: professionele hondenwandelaars

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 10:02- Foto:

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Ben jij nog op zoek naar een leuke bijverdienste en ben je bovendien ook zot van honden? Dan kan je misschien wel aan de slag als professionele hondenwandelaar.

Het aantal geregistreerde honden in ons land blijft maar stijgen. Tussen 2019 en 201 steeg het aantal honden zelfs met 14.000. En dat wordt natuurlijk ook weerspiegeld in de vraag naar professionele hondenwandelaars.

"Heel veel mensen hebben tijdens corona een hond in huis gehaald, vaak een pup. Die is niet gewend om alleen te zitten, want mensen waren altijd thuis. Daarom huren ze ons in om met hen te wandelen en te spelen”, aldus hondenwandelaar Marijke Bisschops aan de Vlaamse pers.

Je hoeft helemaal geen diploma te hebben, maar moet vooral wel een hart hebben voor hondjes.

Studenten mogen tot 600u werken vanaf zondag

Dieter Blarinckx-27 december 2022 om 21:25

Het is al even geweten, maar nu komt het toch wel echt dichtbij: vanaf het nieuwe jaar mogen de Vlaamse studenten immers langer werken. Vanaf 1 januari 2023 mag een student nu wettelijk maximum 600 uur werken als jobstudent.

Tot nu toe mocht je in Vlaanderen maar maximum 475 uur per jaar werken als jobstudent, maar daar komt dus verandering in vanaf zondag. Dan krikt de Vlaamse overheid dit op naar maximum 600 uur. Maar let op, want als je over het maximum gaat, moet je meer sociale bijdragen betalen, dus dan ga je iets minder geld overhouden!

Vanaf januari zullen alle details beschikbaar zijn op de website van Student At Work.

Ontdek meer