Studenten mogen tot 600u werken vanaf zondag

Dieter Blarinckx-27 december 2022 om 21:25

Het is al even geweten, maar nu komt het toch wel echt dichtbij: vanaf het nieuwe jaar mogen de Vlaamse studenten immers langer werken. Vanaf 1 januari 2023 mag een student nu wettelijk maximum 600 uur werken als jobstudent.

Tot nu toe mocht je in Vlaanderen maar maximum 475 uur per jaar werken als jobstudent, maar daar komt dus verandering in vanaf zondag. Dan krikt de Vlaamse overheid dit op naar maximum 600 uur. Maar let op, want als je over het maximum gaat, moet je meer sociale bijdragen betalen, dus dan ga je iets minder geld overhouden!

Vanaf januari zullen alle details beschikbaar zijn op de website van Student At Work.

Gezocht: kerstfanaat die 25 kerstfilms wil kijken voor 2300 euro

Karen Luiken-12 november 2023 om 09:26

Geld verdienen terwijl je kerstfilms kijkt? Deze droom kan binnenkort werkelijkheid worden. Een bedrijf genaamd CableTV is op zoek naar een ‘chief of cheer’ die 25 kerstfilms wil kijken in 25 dagen. En inderdaad: daar krijg je dus voor betaald.

De gelukkige nieuwe medewerker van CableTV krijgt een aantal taken. De eerste: kijk een kerstfilm naar keuze. Heb je dat gedaan? Beoordeel die dan op basis van een nostalgische factor, het verhaal en de vakantievreugde die je erbij voelt. Ook wil CableTV weten welke streamingsplatforms het meest gebruiksvriendelijk zijn en welke de beste kerstfilms aanbieden.

In ruil daarvoor krijg je 2.500 dollar (omgerekend ruim 2300 euro) en een jaarabonnement op zeven van de beste streamingsdiensten (waaronder Netflix, Disney+ en Amazon Prime).

“De enige vereiste is dat je een diepe liefde hebt voor kerstfilms en dat je een marathon van 25 kerstfilms in 25 dagen kunt houden”, aldus CableTV in een vacaturetekst. Solliciteren kan hier.

Help mee zeehonden tellen op afgelegen eiland

Joyce Vander Auwera-10 augustus 2023 om 16:33- Foto:

Pexels: Elianne Dipp

Zoek je nog een last-minute vakantiebestemming? Misschien is het Isle of Man, een afgelegen eiland tussen Engeland en Ierland, wel iets voor jou. De Manx Wildlife Trust, een organisatie voor natuurbehoud, zoekt twee vrijwilligers die daar enkele weken willen verblijven om zeehonden te tellen.

Op Isle of Man worden jaarlijks alle zeehonden geteld om meer inzicht te krijgen in de populatie. Dit telproces duurt negen weken en wordt gevolgd door twee weken van data-analyse. Als vrijwilliger ontvang je kost en inwoning, evenals een wekelijkse vergoeding van 40 pond (ongeveer 46 euro) voor eten.

De vrijwilligers zullen dagelijks de broedplaatsen bezoeken om het aantal nieuwe geboortes vast te stellen. Ze moeten volwassen zeehonden en hun pups fotograferen, die vervolgens worden vergeleken met een identificatiecatalogus. Daarnaast houden ze de groei en het sterftecijfer van de jonge zeehonden bij.

Lara Howe, maritiem medewerker bij Manx Wildlife Trust, benadrukt dat Isle of Man een belangrijke plek is voor wilde dieren, zowel op het land als in de zee. Het eiland en de omliggende gebieden zijn ideaal voor zeehonden om te broeden en op te groeien. Ongeveer veertig procent van het eiland is onbewoond, met talrijke valleien, stranden en een uitgestrekte kustlijn van meer dan 150 kilometer.

Sollicitaties voor deze unieke ervaring zijn open tot 18 augustus, en het vrijwilligerswerk begint in september. Als je interesse hebt, is dit een kans om deel uit te maken van het behoud van deze bijzondere zeedieren.

Ontdek meer