Man opgepakt die Buckingham Palace in brand wou steken

Dieter Blarinckx-21 december 2022 om 09:47

Dinsdagavond is een 30-jarige Brit opgepakt die Buckingham Palace in brand wou steken. Hij stichtte brand aan de poorten van het paleis en bracht zo ook schade aan. Hij werd meteen gearresteerd.

De man wou proberen om Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse Koninklijke Familie, in vuur en vlam te zetten. Hij maakte eerst een klein vuurtje aan de grote toegangspoorten van het paleis. Maar daar werd hij natuurlijk al direct gevat door twee politieagenten.

“Kort na 22.08 uur op dinsdag 20 december is een 30-jarige man gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van criminele schade nadat een klein brandje was gezien bij de poorten van Buckingham Palace”, klinkt het in de officiële verklaring van de Britse politie.

Wat de motivatie was van de Brit is helaas nog niet bekendgemaakt.

Leerkracht die drugs deelde met studenten ontslagen

Dieter Blarinckx-31 januari 2023 om 17:17- Foto:

sleutelstad.be

In Aalst is zopas een leerkracht Engels ontslagen die drugs dealde aan leerlingen. Hij wordt ondertussen ondervraagd door de politie van Aalst.

De man in kwestie was 50 en verving een vaste leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Hij dealde dus drugs met zijn leerlingen, maar dat werd uiteindelijk ontdekt door de directie. Zij ondernamen meteen actie en schakelden de politie van Aalst in.

De burgemeester van Aalst bevestigt dat de man onderzocht wordt en dat de politie er volop mee bezig is.

Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dieter Blarinckx-30 januari 2023 om 17:27

De iconische actie Dikketruiendag krijgt een heuse make-over. Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt door de Vlaamse overheid.

De naam Dikketruiendag zal immers verdwijnen en het wordt #iktrekhetmijaan. De actie blijft wel min of meer hetzelfde: scholen mogen de verwarming wat lager zetten, maar het échte doel is eigenlijk de studenten er meer en meer op attent maken dat de klimaatverandering serieuzere proporties aanneemt en dat we actie moeten ondernemen. De Vlaams overheid hoopt met #iktrekhetmijaan scholen aan te zetten om leuke acties op te zetten die in het teken staan van het klimaat.

Dit jaar zal je van 9 tot en met 19 februari je georganiseerde acties kunnen doorgeven via omgevingvlaanderen.be.

Succes!

Ontdek meer