Dit 16-jarig meisje is wereldkampioen breakdance

Dieter Blarinckx-16 november 2022 om 14:54- Foto:

Red Bull BC One - Red Bull

De Nederlandse tiener India mag zich trots wereldkampioen breakdance noemen. Afgelopen weekend vond de Red Bull BC One World Final plaats in New York, waar de 16-jarige India won.

India moest het afgelopen weekend opnemen tegen de beste breakdancers van de wereld. Maar ze stond duidelijk haar mannetje want India werd aan het einde van de finale officieel benoemd als wereldkampioen in het breakdancen.

Ze begon al op 7-jarige leeftijd met de sport en het was van het begin al duidelijk dat ze talent had. Ze was de jongste deelnemer aan de World Final ooit en nu dus ook officieel de jongste winnaar.

Leuke sidenote: ook werd bekendgemaakt dat breakdance vanaf 2024 een officiële discipline zal worden tijdens de Olympische Spelen!

Grootste 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt naar België

Karen Luiken-25 maart 2024 om 13:19- Foto:

Red Bull Content Pool

Fan van basketbal? Dan ga je dit leuk vinden! Het wereldwijde 3x3 basketbaltoernooi Red Bull Half Court keert terug naar België met maar liefst drie kwalificatiewedstrijden in Antwerpen, Brussel en Charleroi.

Tijdens de wedstrijden nemen de beste streetballers het op een half veld tegen elkaar op tijdens matches van tien minuten, of totdat één team 21 punten heeft gescoord. De eerste kwalificatie vindt plaats op 20 april in Charleroi, de tweede op 27 april in Brussel en de laatste op 11 mei in Antwerpen.

Per kwalificatie gaan twee mannelijke teams en een vrouwelijk team door naar de Belgische finale op zaterdag 25 mei op het Mehdi Bouda basketbalplein in Brussel. Het team dat daar het beste weet te presteren, mag later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de Red Bull Half Court World Finals in New York.

“Wat het event zo cool maakt, is dat het meer is dan alleen een toernooi. Het gaat om de sport, maar ook om de community en de passie voor basket die ons samenbrengt”, zegt Gitte Van Roost van Buckets Belgium. “Dat zowel pro spelers als amateurs mogen deelnemen, zet onze sport in de kijker bij een breed publiek en dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

De inschrijvingen voor de Red Bull Half Court zijn vanaf nu geopend.

Slaat Jake Paul Mike Tyson binnenkort KO?

Chelsy Vanlerberghe-08 maart 2024 om 09:00

Jake Paul neemt het binnenkort op tegen 'the Baddest Man on the Planet', Mike Tyson, tijdens een gigantisch boksevenement. 'Jake Paul vs. Mike Tyson' wordt exclusief en wereldwijd live uitgezonden op Netflix op zaterdag 20 juli 2024, vanuit het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

Het is het meest geanticipeerde gevecht van Jake Paul tot nu toe. De influencer heeft een enorme groei doorgemaakt als bokser en is hard op weg om wereldkampioen te worden. Nu staat hij tegenover een van de beste en gevaarlijkste boksers aller tijden: Mike Tyson.

Het is bizar dat ik viraal ging met mijn tweede professionele gevecht door Nate Robinson knock-out te slaan op de ‘undercard’ van Mike Tysons wedstrijd," vertelt Jake Paul. "Nu, minder dan vier jaar later, stap ik zelf in de ring tegen Tyson om te zien of ik in staat ben een van de meest beruchte vechters en grootste iconen van het boksen te verslaan."

‘The Baddest Man on the Planet’
Mike Tyson, de legendarische voormalige wereldkampioen zwaargewicht, is een van de grootste sterren die de bokssport ooit heeft gezien. Zijn explosieve kracht en woeste vechtstijl leidden tot een verbazingwekkende reeks van 37 opeenvolgende overwinningen, waarvan 33 door knock-out.

"Ik verheug me enorm op mijn gevecht met Jake Paul," aldus Mike Tyson. "In de loop der jaren heeft hij zich aanzienlijk ontwikkeld als bokser. Het is interessant om de kracht en ambitie van een opkomend talent te meten aan de ervaring en vaardigheid van een gevestigde naam.

Wie zal dit gevecht winnen? 'Jake Paul vs. Mike Tyson' is zaterdag 20 juli 2024 live te zien op Netflix.

Ontdek meer