Studenten mogen binnenkort meer werken

Dieter Blarinckx-11 oktober 2022 om 19:37- Foto:

Jobat

Veel Vlaamse studenten kennen het probleem wel: méér willen werken dan dat eigenlijk wettelijk toegestaan is. Wel, binnenkort is dat verleden tijd want de overheid heeft beslist dat studenten meer mogen gaan werken!

In de nieuwe begroting staat dat studentenarbeid wordt opgetrokken naar maximum 600 uur per kalenderjaar. Dat is een serieus verschil met de huidige situatie, waarin studenten maximaal 475 uren mogen werken. Dat wil dus zeggen dat studenten meer mogen gaan werken en dus ook meer mogen verdienen.

De Belgische overheid vergaderde dag en nacht over de nieuwe begroting en dus over de inkomsten en uitgaven van de staat. Het financieel plan voor 2023 en 2024 werd afgeklopt met deze belangrijke nieuwe wetgeving rond studentenwerk.

Meer details zullen binnenkort gedeeld worden door de overheid zelf.

Ben je nog op zoek naar een fijne studentenjob? Check dan zeker de app en website van onze vrienden van Deltaworx. Heb je ook onze studentenjob-podcast al bekeken? Check 'm hier:

Wow: deze man maakt magische zandkastelen

Dieter Blarinckx-26 maart 2023 om 18:25

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest coole en originele content tegen. Zo ook het werk van Leonardo Ugolini, een kunstenaar die tovert met zand.

Op Instagram en TikTok zijn er video's viraal aan het gaan van allerlei zandsculpturen van Leonardo Ugolini. Hij kijkt voor inspiratie naar de laatste trends, en houdt entertainment en showbizz nauwlettend in de gaten. Zo creëerde hij o.a. al enkele coole kunstwerken met bekende gebouwen uit de 'Harry Potter'-films.

Ook kan je hem volgen op YouTube, waar hij geregeld video's post over zijn coole werken.

Check hieronder enkele beelden van zijn 'Harry Potter'-zandsculpturen:

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Ontdek meer