Voetbalinstanties gaan de strijd aan tegen racisme en discriminatie!

Lore Ketels-02 september 2021 om 01:00

Met de start van het amateurvoetbal strijden de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF samen tegen discriminatie en racisme. Ze willen een positievere en veilige voetbalomgeving creëren voor alle spelers!
Met de Come Together-campagne gaan ze opzoek naar de beste anti-discriminatieclub per provincie.

Clubs kunnen hun come-Together badge verdienen door aan alle punten van de campagne te voldoen, zo kunnen zij met trots laten zien dat ze ‘neen’ zeggen tegen discriminatie en racisme!

De opdrachten voor de campagne zijn:

  • De come-together posters uithangen.
  • Via hun digitale kanalen het Come-Together verhaal delen.
  • Een vorming organiseren rond dit thema zodat er meer over durft gepraat worden.
  • Ze moeten er voor zorgen dat er een aanspreekpunt binnen de club is voor deze thema’s.
  • En als laatste moeten ze de boodschap omroepen op een thuiswedstrijd.

Als de clubs aan deze 5 punten voldoen verdienen ze de badge. Op het einde van het seizoen zal de jury per provincie 1 club selecteren die een extra beloning krijgen voor hun inzet. Op deze manier willen ze de clubs mee in hun verhaal trekken!

Daarnaast komt er ook een digitaal meldpunt en worden de scheidsrechterverslagen aangepast, op deze manier kan men het direct melden als er sprake is van discriminatie of racisme!

Wij vinden het alvast een goede vooruitgang!

(Photo by Vitor Pinto on Unsplash)

Het tweede seizoen van ‘BOOTCAMP’ vanaf volgende week dinsdag, 11 januari, op YouTube!

Lola Obasuyi Van Acker-06 januari 2022 om 10:29

De serie verscheen enkele maanden geleden al op Streamz maar is dus heel binnenkort ook te zien op onze kanalen. Het tweede seizoen van 'BOOTCAMP' belooft opnieuw heel wat spanning, emotie en plezier! Twaalf nieuwe duo’s strijden dit jaar om de overwinning in enkele spectaculaire opdrachten! Jaël Ost host opnieuw de show en krijgt dit jaar de hulp van onze sport-insider, Fabian Feyaerts.

In de eerste aflevering worden de duo’s meteen fysiek en psychologisch op de proef gesteld. Bij aankomst komen ze te weten dat er slechts 6 duo’s doorgaan naar de volgende dag. Een schifting aan de hand van een loodzware triathlon, een voorproefje van wat volgen zal... Kijken is de boodschap, vanaf dinsdag 11 januari wekelijks op het YouTube-kanaal van TAGMAG.

1
2
3
4

#RIProken: sigaret heeft geen plaats in gaming community

Samuel Wornoo-25 november 2021 om 13:20

Dat roken ongezond is en stinkt, dat moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Maar wist je ook dat roken vreselijk verslavend is en dat er zo’n 4000 chemische stoffen in een sigaret zitten? Toch blijkt dat er nog heel wat jongeren verleid worden om roken eens te proberen. En er vervolgens niet meer mee kunnen stoppen. Team #RIProken gaat de strijd met de sigaret aan.

Publiekslieveling Arno the Kid, broer van de bekende influencer Average Rob, daagt Stefano Pinna, ex-wereldkampioen FIFA, uit voor een partijtje FIFA. Een verloren zaak voor Arno, zou je denken, maar here's the catch: de spelers van Stefano Pinna spelen de wedstrijd met de fysieke conditie en het uithoudingsvermogen van rokers. En zo neemt de wedstrijd een verrassende wending...

Vind jij net als Stefano Pinna en Arno The Kid dat roken helemaal geen plaats heeft binnen de gaming community? Sluit je dan aan bij het Team #RIProken op www.riproken.be, net als MojoOnPC, GameMeneer, Roedie, PieterValley, en Robbie vd Graaf, om mee duidelijk te maken dat roken geen plaats heeft binnen de gaming community.

Het leukste nieuws? Hoe groter de community wordt, hoe meer leuke merchandise er zal weggegeven worden. Overtuig dus ook je vrienden om aan te sluiten bij Team #RIProken en hou zeker de website www.riproken.be goed in de gaten.

Ontdek meer