Voetbalinstanties gaan de strijd aan tegen racisme en discriminatie!

Lore Ketels-02 september 2021 om 01:00

Met de start van het amateurvoetbal strijden de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF samen tegen discriminatie en racisme. Ze willen een positievere en veilige voetbalomgeving creëren voor alle spelers!
Met de Come Together-campagne gaan ze opzoek naar de beste anti-discriminatieclub per provincie.

Clubs kunnen hun come-Together badge verdienen door aan alle punten van de campagne te voldoen, zo kunnen zij met trots laten zien dat ze ‘neen’ zeggen tegen discriminatie en racisme!

De opdrachten voor de campagne zijn:

  • De come-together posters uithangen.
  • Via hun digitale kanalen het Come-Together verhaal delen.
  • Een vorming organiseren rond dit thema zodat er meer over durft gepraat worden.
  • Ze moeten er voor zorgen dat er een aanspreekpunt binnen de club is voor deze thema’s.
  • En als laatste moeten ze de boodschap omroepen op een thuiswedstrijd.

Als de clubs aan deze 5 punten voldoen verdienen ze de badge. Op het einde van het seizoen zal de jury per provincie 1 club selecteren die een extra beloning krijgen voor hun inzet. Op deze manier willen ze de clubs mee in hun verhaal trekken!

Daarnaast komt er ook een digitaal meldpunt en worden de scheidsrechterverslagen aangepast, op deze manier kan men het direct melden als er sprake is van discriminatie of racisme!

Wij vinden het alvast een goede vooruitgang!

(Photo by Vitor Pinto on Unsplash)

Vlaanderen krijgt eerste straatvoetbaltoernooi speciaal voor meisjes

Karen Luiken-21 september 2021 om 07:58

Voetbal een sport voor jongens? Dat is het al heel lang niet meer. Ook mensen van het andere geslacht doen het graag en dat is dan ook precies de reden waarom er speciaal voor hen in Vlaanderen het allereerste ‘real life’ straatvoetbaltoernooi voor meisjes wordt georganiseerd. Genaamd: ‘Soccer Sisters Cup’.

Met het evenement, georganiseerd door Play Sports, worden meisjes met een voorliefde voor (straat)voetbal aangemoedigd hun passie te volgen. En dat komt precies op het juiste moment, want damesvoetbal is populairder dan ooit. Het aantal meisjes en vrouwen dat zich inschreef bij voetbalclubs steeg tussen 2016 en 2020 met maar liefst 35 procent.

De ‘Soccer Sisters Cup’ gaat van start met verschillende voorrondes in Antwerpen en Vilvoorde (23 en 24 oktbober) en in Ronse en Genk (31 oktober en 1 november). De wedstrijden - twee tegen twee – duren drie minuten en worden telkens georganiseerd op een van de lokale straatvoetbalpleintjes. Scoren doe je door het maken van gewone goals (één punt) en panna goals (twee punten). Die laatste scoor je door de bal door de benen van je tegenstander te trappen. De bal belandt vervolgens rechtstreeks in het doel. Het duo met de meeste punten wint de game.

Meisjes kunnen zich per twee inschrijven in de categorieën U15, U17 of U19. Per stad gaat voor elke categorie telkens een duo door naar de finale op 6 november in Antwerpen. In totaal twaalf duo’s nemen het daar tegen elkaar op. Inschrijven kan vanaf woensdag 22 september via https://www2.telenet.be/ssc, waar ook meer informatie en het wedstrijdreglement zal te vinden zijn.

Zien: Thibau Nys heeft een nieuw lief!

Dieter Blarinckx-21 september 2021 om 06:45

De 18-jarige Thibau Nys heeft via zijn Instagram zijn nieuwe vlam voorgesteld. Hij en de 19-jarige Anna zijn al enkele maanden samen, maar maakten het nog niet echt insta-official. Tot nu!

Anna is een Nederlandse sprintster, dus begrijpt de sport dedication van Thibau helemaal!

We wensen de twee tortelduifjes veel succes!!

Ontdek meer