UAntwerpen laat studenten mediteren in speciale cabines

Karen Luiken-20 september 2022 om 15:27

UAntwerpen heeft een Belgische primeur te pakken. Om aandacht te besteden aan het mentaal welzijn van de student, heeft de school in twee bibliotheken Mindfulnesten geïnstalleerd: geluidsdichte cabines waarin je je kunt terugtrekken voor het volgen van een meditatie.

In de Mindfulnesten kun je zelf een programma kiezen dat je wilt volgen. “Je kiest een lichtkleur en intensiteit, en kan luisteren naar serene soundscapes of een begeleide meditatie”, legt Pim van den Bos uit, bedenker van het concept. “Je kan ook gewoon in stilte zitten of zelfs even indommelen.”

De nesten zijn te vinden in de bibliotheken van de Stadscampus en van Campus Drie Eiken. Ze zijn voorzien van een geluidsdichte wand, een zitkussen, ergonomische stoel en een intern geluids- en lichtsysteem.

“In tijden waarin alsmaar meer studenten en medewerkers met stress en burn-out kampen, willen we hen momenten van rust en ontspanning gunnen en met de Mindfulnesten bijdragen aan hun welzijn en focus”, vertelt Veronique Rega van de Universiteitsbibliotheek.

Hoe ver zou je gaan voor extra punten?

Simon Smetryns-02 oktober 2022 om 16:04

Heb je al eens een crush gehad op een prof of docent? En hoe ver zou je gaan voor extra punten?

We trokken met Clementine Caron naar de Student Welcome in Brugge.

"Ik wil strippen voor jullie!"

Simon Smetryns-30 september 2022 om 16:17

We haalden ons Peterman Challenge Wheel nog eens uit de kast tijdens de Student Kick-Off in Gent. Shotje in ruil voor een challenge, goeie deal toch?!

Ontdek meer