UAntwerpen laat studenten mediteren in speciale cabines

Karen Luiken-20 september 2022 om 15:27

UAntwerpen heeft een Belgische primeur te pakken. Om aandacht te besteden aan het mentaal welzijn van de student, heeft de school in twee bibliotheken Mindfulnesten geïnstalleerd: geluidsdichte cabines waarin je je kunt terugtrekken voor het volgen van een meditatie.

In de Mindfulnesten kun je zelf een programma kiezen dat je wilt volgen. “Je kiest een lichtkleur en intensiteit, en kan luisteren naar serene soundscapes of een begeleide meditatie”, legt Pim van den Bos uit, bedenker van het concept. “Je kan ook gewoon in stilte zitten of zelfs even indommelen.”

De nesten zijn te vinden in de bibliotheken van de Stadscampus en van Campus Drie Eiken. Ze zijn voorzien van een geluidsdichte wand, een zitkussen, ergonomische stoel en een intern geluids- en lichtsysteem.

“In tijden waarin alsmaar meer studenten en medewerkers met stress en burn-out kampen, willen we hen momenten van rust en ontspanning gunnen en met de Mindfulnesten bijdragen aan hun welzijn en focus”, vertelt Veronique Rega van de Universiteitsbibliotheek.

'De Viking' in Gent gaat opnieuw open

Chelsy Vanlerberghe-22 maart 2024 om 09:32

Vanaf 23 maart opent De Viking in Gent opnieuw haar deuren. Het populaire danscafé vlakbij de Overpoort stond al een tijdje over te nemen en nu is het eindelijk zo ver!

De Viking zal zich blijven richten op twintigers en dertigers en zal vooral commerciële muziek draaien, met af en toe thema-avonden uit 90 en 00s. Het café is open op vrijdag en zaterdag vanaf 21 uur. Doorheen de week kan het worden afgehuurd voor privéfeesten.

De Viking wordt overgenomen door een West-Vlaamse twintiger die eigenaar is van vier frituren met de naam 'All You Can Friet'. Wie hoopt op een goeie portie frieten bij een frisse pint, zal zijn pak toch elders moeten halen, want in de nieuwe Viking zullen geen frietjes te verkrijgen zijn. Spijtig!

Bloedserieus Leuven hoopt op 2.200 bloedgevende studenten

Chelsy Vanlerberghe-19 maart 2024 om 10:33

Maandag ging de Leuvens Bloedserieusweek van start. Ongeveer 2.200 studenten worden verwacht om deze week mee te doen aan de grootste bloedinzamelingactie van heel België. De vorige editie brak verschillende records, een prestatie die Bloedserieus Leuven ook dit jaar nastreeft.

Bloedserieus Leuven is een studentenvereniging die samenwerkt met Rode Kruis Vlaanderen. Zij bestaat voornamelijk uit Leuvense studenten met een gemeenschappelijk doel om studenten in Leuven te overtuigen om bloed- en/of plasmadonor te worden.

Meer hogeschoolstudenten

Hoewel de Bloedserieusweek vorig jaar een recordopkomst sinds het begin van de coronacrisis mocht noteren, wordt er deze editie gemikt op een nog breder publiek. Bloedserieus Leuven zet deze editie extra in op het betrekken van hogeschoolstudenten. Door een samenwerking met Hogeschool UCLL én door meer promo te voeren op hun campussen, hoopt de organisatie ook deze studenten te bereiken om hen te overtuigen donor te worden.

Plasma


Niet enkel bloed is belangrijk, ook plasmadonaties zijn absoluut noodzakelijk voor Rode Kruis Vlaanderen. Wie deze week geen tijd heeft om bloed te doneren, kan binnenkort ook in het donorcentrum van Leuven terecht. Op 24 en 25 april organiseert Bloedserieus namelijk plasma-inzamelingen speciaal voor studenten. Daarnaast kan je natuurlijk ook dagelijks op afspraak in het donorcentrum terecht.