IKEA brengt flashy collectie uit: "Be bold, be fabulous, be you"

Christophe Moons-31 augustus 2021 om 04:46

Samen met de 80-jarige Britse modeontwerpster Zandra Rhodes ontwierp IKEA de gewaagde en felle KARISMATISK-collectie. "Een statement om liefhebbers van kleuren aan te moedigen hun onbevreesde zelfexpressie in huis te tonen", klinkt het.

"Be bold, be fabulous, be you", klinkt het ("Wees moedig, wees fantastisch, wees jezelf"). En dat is met deze collectie goed gelukt: 26 opvallende stukken van de hand van de revolutionaire Zandra. "Samen met haar is het IKEA-team op zoek gegaan naar de kracht van kleuren en patronen om karakter en charisma aan een huis toe te voegen. Deze collectie staat voor een onbevreesde benadering van leven en stijl en is een uiting van persoonlijkheid, talent en lokale cultuur."

"Het mooie aan deze collectie is dat het niet uitmaakt of je er één of meerdere stukken van koopt", vertelt Zandra. "Daarnaast is KARISMATISK ook functioneel. De collectie biedt speelse oplossingen voor alledaagse behoeften, is duurzaam (er werd zo veel mogelijk gerecycleerd materiaal gebruikt, n.v.d.r.) én betaalbaar."

De limited edition KARISMATISK-collectie is vanaf volgende maand wereldwijd verkrijgbaar bij IKEA, alleen is nog niet helemaal duidelijk welke landen ze wanneer zullen aanbieden.

Kerstmis voor je viervoeter: dit zijn de perfecte cadeaus!

Samuel Wornoo-21 december 2021 om 14:24

Kerstmis is voor ons allemaal de tijd voor gezelligheid en verwennerij. Met deze cadeaus zorg je ervoor dat ook je favoriete huisdier een onvergetelijke kerst beleeft!

Voor je hond: de Edgard & Cooper kerstbox!

De kerstbox van Edgard & Cooper bestaat uit een feestelijke selectie van recepten en snacks, een chic strikje, een herbruikbaar bewaarblik en een geheim kwispelrecept voor lekkere sneeuwballen. Dit cadeau kan natuurlijk ook leuk zijn voor de viervoeter van je schoonmoeder, knappe buurman of beste vriend(in)! Koop 'm hier.

Voor je hond: een smart bone!

Een smart bone, wasmeda? De slimme uitvinding werd voor het eerst op de markt gebracht op kickstarter, waar ze in amper één dag volledig gefinancierd werd. De smart bone speelt met je hond vóór jou, en kan bijvoorbeeld wegspringen of je hond roepen als hij niet meer met het speeltje bezig is. Vanaf 69.99 op Amazon!

Voor je hond of kat: een automatische voederbak!

We zien onze huisdieren allemaal zielsgraag, maar soms kan het dagelijks bijvullen van hun voederbak een lastige klus zijn. Dit is de perfecte oplossing. Met deze automatische voederbak kan je je huisdier voederen, stemgeluiden opnemen om je huisdier te lokken, verschillende voedingsschema's instellen en nog meer! Ook deze kan je vinden op Amazon, vanaf 99.00.

Voor je kat: een radiatorhangmat!

Tijdens de winter krijgen we het allemaal wel eens koud, en je kat is daar geen uitzondering op. Met deze hangmat die je aan je radiator kan vastmaken, hoeft je kat nooit meer kou te lijden! Deze wordt gegarandeerd de favoriete nieuwe plek van je kat!

(Beelden: Amazon, Edgard&Cooper, Unsplash)

Nieuw-Zeeland verbiedt sigaretten voor alle toekomstige generaties

Samuel Wornoo-09 december 2021 om 14:05

De overheid van Nieuw-Zeeland laat weten dat de verkoop van sigaretten gestaakt zal worden voor alle toekomstige generaties, als deel van een plan om het land tegen 2025 rook-vrij te krijgen.

Concreet dient het verbod het onmogelijk te maken om ooit legaal tabak te kopen voor iedereen die momenteel 14 jaar en jonger is.

"Dit besluit is voor elke patiënt die ooit onder mijn zorg gestorven of verminkt is door het gebruik van tabak", zegt de assistent-minister van Volksgezondheid Ayesha Verrall op haar twitter-account.

Ook in België lopen er campagnes tegen roken. Eén daarvan is #WhatTheSmoke.
#WhatTheSmoke wil jongeren bewuster maken van de gevaren van beginnen met roken. Het is namelijk altijd moeilijker om later te stoppen dan nooit te beginnen. De campagne wordt opgezet door Kom op Tegen Kanker. TAGMAG draagt als partner haar steentje bij door in projecten zoals de Study Break Livestream (bekijk hem hieronder!) de nadelen van roken te bespreken. Zo worden in het segment 'Fabel of Waarheid: roken’ mythes over roken ontkracht.

Ontdek meer