Instagram draait veranderingen terug na kritiek

Dieter Blarinckx-30 juli 2022 om 20:06

Eerder deze maand maakte Instagram bekend dat ze een paar grote veranderingen gingen doorvoeren waardoor het meer op TikTok zou gaan lijken. En dat schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat. Online ontstond er veel kritiek en Instagram heeft geluisterd.

Het populaire kanaal is gezwicht voor de felle kritiek die verscheen bij gebruikers van over de hele wereld. Ze rolden immers een nieuwe lay-out uit waarbij foto's en video's openden over het volledige scherm -geen lijst met vierkante foto's meer- en je scrolt telkens door naar het volgende bericht én je kreeg daarnaast nog eens massaal veel berichten te zien van mensen die je niet volgde, maar wel interesse in zou kunnen hebben. En dat vonden gebruikers nét ietsje té veel TikTok. Dus begonnen ze en masse te protesteren, en met succes.

"Ik ben blij dat we het risico hebben genomen met de vernieuwing. Als we niet af en toe de bal misslaan, betekent dat dat we niet groot genoeg of niet gewaagd genoeg durven denken. Maar het is duidelijk dat we nu een grote stap terug moeten zetten", klinkt het bij de CEO van Instagram, Mosseri.

Je kan nu ook berichten naar jezelf sturen via WhatsApp

Karen Luiken-29 november 2022 om 06:03

Omslachtige manieren bedenken om jezelf berichtjes te kunnen sturen via WhatsApp? Dat hoeft nu niet meer. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee dit veel gemakkelijker wordt.

WhatsApp komt met de functie Yourself, waarmee je jezelf bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunt sturen, herinneringen, notities, to do-lijstjes of andere hersenspinsels.

De functie wordt in de komende weken uitgerold voor gebruikers van WhatsApp, zowel op iPhone als Android. Je vindt ‘Yourself’ door een nieuwe chat aan te maken rechtsboven in de app. Je eigen naam zal daar bovenaan komen te staan.

Gigi Hadid verwijdert Twitter

Karen Luiken-07 november 2022 om 07:30

Gigi Hadid heeft haar Twitter-account verwijderd nu Elon Musk de social media-website heeft overgenomen. Het model noemt het platform ‘een beerput van haat en onverdraagzaamheid’.

Afgelopen vrijdag ging het profiel van Gigi offline, niet lang nadat bekend werd dat een groot aantal mensen bij Twitter ontslagen zal worden. “Al een lange tijd, maar vooral nu met zijn nieuwe leiderschap, wordt het meer en meer een beerput van haat en onverdraagzaamheid”, aldus Gigi. “Het is niet een plaats waar ik nog deel van wil uitmaken.”

Gigi zegt sorry tegen haar fans en vond het fijn om met hen via Twitter te connecten, maar daar gaat ze nu dus toch mee stoppen. “Ik vind het geen veilige plek meer, net zoals ik het geen social media-platform vind dat meer goed dan kwaad doet.”

Ontdek meer