Instagram draait veranderingen terug na kritiek

Dieter Blarinckx-30 juli 2022 om 20:06

Eerder deze maand maakte Instagram bekend dat ze een paar grote veranderingen gingen doorvoeren waardoor het meer op TikTok zou gaan lijken. En dat schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat. Online ontstond er veel kritiek en Instagram heeft geluisterd.

Het populaire kanaal is gezwicht voor de felle kritiek die verscheen bij gebruikers van over de hele wereld. Ze rolden immers een nieuwe lay-out uit waarbij foto's en video's openden over het volledige scherm -geen lijst met vierkante foto's meer- en je scrolt telkens door naar het volgende bericht én je kreeg daarnaast nog eens massaal veel berichten te zien van mensen die je niet volgde, maar wel interesse in zou kunnen hebben. En dat vonden gebruikers nét ietsje té veel TikTok. Dus begonnen ze en masse te protesteren, en met succes.

"Ik ben blij dat we het risico hebben genomen met de vernieuwing. Als we niet af en toe de bal misslaan, betekent dat dat we niet groot genoeg of niet gewaagd genoeg durven denken. Maar het is duidelijk dat we nu een grote stap terug moeten zetten", klinkt het bij de CEO van Instagram, Mosseri.

Snapchat komt met toezichtstool voor ouders

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 12:55

Snapchat heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt waar lang niet iedereen blij mee is: ze lanceren immers binnenkort een tool waarmee je ouders je beter in de gaten kunnen houden op de app…

Binnenkort kan je dus in Snapchat het tabje Family Center terugvinden. Via die weg kunnen je ouders je meer en meer in de gaten houden via de app. Let wel: je ouders moeten je een uitnodiging sturen op Snapchat, ergo: ze moeten dus zelf ook een eigen Snapchat hebben.

Indien de koppeling gelukt is, hebben jouw ouders een zicht op je ganse vriendenlijst. Ze kunnen echter niet gaan rondneuzen in je berichten (chanceke!).

Sinds begin deze week is de tool al beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Nieuw-Zeeland. Dit najaar zal de tool bij ons uitgerold worden.

Gordon Ramsay krijgt veel kritiek na TikTok met lammetjes

Sofie Verbeeck-06 augustus 2022 om 10:45- Foto:

TikTok Gordon Ramsey

Gordon Ramsey, de beroemde sterrenchef, krijgt tonnen kritiek nadat hij een TikTok plaatste met lammetjes. In de video is te zien hoe hij een lammetje kiest om op te eten. Veel mensen vonden de video ongepast en gruwelijk, maar er is ook meteen een tegenbeweging ontstaan die de haters als hypocriet beschouwen.

Gordon Ramsey is nu ook al een tijdje erg populair op TikTok. Hij maakt vooral video's waarin hij reageert op kookprestaties van andere TikTokkers op zijn eigen typische manier. Eén van zijn laatste video's viel echter niet zo goed in de smaak bij zijn fans.

In de video is te zien hoe hij in het hok van enkele lammetjes kruipt en er eentje uitkiest om op te eten. Dat doet hij terwijl hij smakelijk in zijn handen wrijft. De video is grappig bedoeld maar veel mensen zien er de humor niet van in. Er kwamen meteen veel negatieve commentaren voor de tv-kok. Mensen vinden dat hij te ver gaat en dat het wansmakelijk en harteloos overkomt, ook al zijn ze zelf niet vegetarisch of veganistisch.

Daarbij ontstond er meteen een tegenbeweging van mensen die vinden dat de negatieve commentaren hypocriet zijn. Zo werd er op Twitter door iemand gepost dat ze hoopt dat mensen die boos zijn over de video én vlees eten, zich ooit afvragen vanwaar hun vlees juist komt.

Ontdek meer