Blaasontsteking? Deze tips kunnen helpen!

Karen Luiken-02 augustus 2022 om 13:00- Foto:

Polina Zimmerman

Een blaasontsteking. Veel vrouwen (en soms ook mannen) hebben er minstens één keer per jaar last van. Het kan ontstaan na een potje intieme seks onder de lakens, na een douchebeurt met iets te veel zeep of bij een lage weerstand. Maar hoe kom je er vanaf? Of beter nog: hoe voorkom je een blaasontsteking? We zetten een paar tips voor je op een rijtje.

  • We beginnen met één van de belangrijkste: drink veel. Blijf de hele dag door hydrateren en nuttig minimaal twee tot drie liter per dag. Dat mag water zijn, maar ook thee of melk.

  • Heb je het gevoel dat je naar de wc moet? Ga dan meteen naar het toilet en plas je blaas helemaal leeg. Plas ook direct na een sekspartij, omdat je op deze manier de bacteriën die tijdens je avontuurtje in de plasbuis terecht zijn gekomen, er meteen weer uit plast.

  • Zorg voor een goede hygiëne. Gebruik lauw water om de boel down under schoon te spoelen (zonder zeep!) en veeg na een toiletbezoek af van voor naar achteren. Als je het andersom doet, kunnen er bacteriën in je blaas terechtkomen waardoor er een blaasontsteking kan ontstaan.

  • Niet gelukt om je blaasontsteking tegen te houden? Dan hoef je niet meteen naar antibiotica te grijpen. Hoewel tot 40 procent van de klassieke blaasontstekingen zonder antibiotica behandeld kan worden, blijft dit de meest voorgeschreven behandeling. Toch bestaan er ook andere, natuurlijke oplossingen die kunnen helpen bij de behandeling van je blaasontsteking, zoals Urilys-Forte. Dit helpt bij de vermindering van symptomen zoals een branderig of pijnlijk gevoel bij het plassen, continue plasdrang of pijn in de onderbuik.

  • Het kan zijn dat een blaasontsteking snel over gaat. Met een beetje geluk ben je er binnen een paar dagen vanaf. Indien je blaasontsteking niet over is na een vijftal dagen, wordt er aangeraden om een bezoekje te brengen aan je arts. Heb je als man een blaasontsteking? Dan is het aangeraden om niet af te wachten en direct je arts te raadplegen.

  • Heb je vaak last van een blaasontsteking en wil je dit voorkomen? Middeltjes op basis van cranberry kunnen goed helpen! Je kunt ze zowel nemen in de vorm van sap als voedingssupplementen.

  • And last but not least: neem voldoende rust, eet gezond en gevarieerd en versterk op deze manier je weerstand. Er gaat niets boven een goede gezondheid!

Spaanse stad Malaga gaat opblaaspiemels verbieden

Dieter Blarinckx-19 november 2022 om 08:58

Veel vrijgezellenfeestjes trekken tegenwoordig naar de Spaanse stad Malaga, en daar loopt het dan meestal helemaal uit de hand. En dat is de stad beu. Vooral de vele opblaaspoppen en opblaaspenissen zijn ze meer dan kotsbeu.

De Spaanse stad heeft nu aangekondigd dat ze vanaf volgend jaar serieuze boetes zullen uitkeren voor mensen die rondlopen met erotische attributen en voor naaktheid.

Denk dan vooral aan de vele Borat-badpakjes, de pikante attributen waarmee de feestvierders daarvoor over straat lopen zoals opblaasbare penissen of sekspoppen. Zowel de bewoners als het stadsbestuur zijn het beu.

Wie vanaf januari halfnaakt rondloopt, of verkleed in een peniskostuum, met een sekspop of opblaaspenis, zal eerst nog een waarschuwing van de politie krijgen. Maar wie weigert de nieuwe regels te volgen, zal een boete van 750 euro opgelegd krijgen. Gebeurt dit gedrag in het zicht van minderjarigen, van mensen met een handicap of van een school of speelplein, dan kan de boete oplopen tot 1.500 euro.

Jullie zijn gewaarschuwd!

Voor de kinky lovers: de erotische adventskalender

Dieter Blarinckx-06 november 2022 om 16:35

Ben jij nog op zoek naar een seksueel getint cadeau om te scoren bij je lief? Dan is deze adventskalender misschien wel jouw redding. Klinkt misschien saai, zo’n adventskalender, maar dit is geen gewone kalender, maar wel een zeer erotisch-getinte adventskalender!

Net zoals de klassieke adventskalender bevat deze erotische versie 24 grote en kleine verrassingen. Deze keer dus geen chocola of koekjes, maar spannende seksspeeltjes en nog andere leuke, erotische verrassingen die de temperatuur in de slaapkamer zullen doen stijgen!

Opgeteld zouden de speeltjes en snufjes in deze kalender zo’n €500 waard zijn, maar via de online shop EasyToys kan je ‘m al op de kop tikken voor €130. Maar ze vliegen de deur uit, dus snel zijn is de boodschap!

Een vakje van de adventskalender openen was ongetwijfeld nog nooit zo spannend en opwindend…

Ontdek meer