Bewezen: slimme mensen drinken meer (en liever) wijn

Dieter Blarinckx-09 april 2022 om 13:06

Ja je leest de titel van dit artikel goed: onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een hoger IQ liever (en ook vaker) genieten van een glaasje (of flesje) wijn.

Een groep van Deense wetenschappers onderzocht gedurende tien jaren het gedrag van 1.800 testpersonen die op voorhand een IQ-test gedaan hadden. In die tien jaar viel op dat de personen met een hoger IQ veel vaker de voorkeur gaven aan wijn boven andere dranken met alcohol, ongeacht hun loon of job.

Daarnaast toonde het onderzoek ook aan dat kinderen die vroeg zijn met praten, later ook eerder gaan drinken en ook meer drinken dan kinderen die pas op latere leeftijd leren praten en schrijven!

Als iemand dus nog een opmerking geeft over jouw wijnverslaving, heb je dus een geldig excuus!

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Kanye West ontwerpt nieuwe McDonald's-verpakking

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Kanye West is bezig met een spannend project. Geen nieuwe muziek dit keer of een exclusieve kledingcollectie, maar een samenwerking met McDonald’s. De rapper gaat nieuwe voedselverpakkingen voor de hamburgergigant ontwerpen.

Speciaal voor de aankondiging keerde Kanye voor het eerst sinds twee maanden terug naar Instagram. Daar deelde hij een foto van een nieuw hamburgerdoosje voor McDonald’s.

“Ye werkt samen met de legendarische ontwerper Naoto Fukasawa om de verpakking van McDonald’s opnieuw uit te vinden”, aldus de artiest.

Zoals we van Kanye gewend zijn oogt de verpakking minimalistisch en ingetogen. De felle kleuren die McDonald’s normaal gebruikt, zijn nergens te bekennen.

Ontdek meer