Waarom april hét moment is voor je studiekeuze!

Lola Obasuyi Van Acker-18 april 2022 om 06:00

De ontdekkingsfase van de verschillende studierichtingen ligt achter de rug en nu moet je beslissen wat en waar je gaat studeren. Maar hoe maak je die belangrijke keuze en waarom is de maand april zo’n mijlpaal?

1. Tegen april heb je jezelf beter leren kennen en weet je wat je wilt 🧐

Verder studeren betekent eindelijk kunnen studeren wat je interesseert, maar natuurlijk zullen er ook altijd vakken zijn die je minder graag doet. Stel jezelf enkele vragen: Wat doe ik graag op school? Welke vakken zou ik liefst van al skippen? Waar zie ik me later? Zo leer je waar je sterktes en zwaktes liggen.

Bovendien bestaan er heel wat hulpmiddelen en activiteiten om jou verder te helpen. Misschien ben je al naar een SID-IN beurs geweest of wellicht heb je al heel wat infobrochures in de bus gekregen. Infodagen zijn ook hét ideale moment om een goed beeld te krijgen van wat een studie precies inhoudt.

Praat zeker met mensen uit je omgeving, maar ook met (ex-)studenten, want zij zijn de echte experts en hebben tot voor kort in jouw schoenen gestaan! Kunnen je vrienden je niet per se wijzer maken? Doe dan zeker de studiekeuzetest van Odisee, de kortste test van Vlaanderen die je een zetje zal geven in de juiste richting.

2. April is dé maand om jezelf te informeren 🙋

April is dé maand van de infodagen. Zo’n momenten zijn ideaal om aan de hand van je interesses op zoek te gaan naar de perfecte studierichting. Het is een periode dat er heel wat activiteiten speciaal voor jou worden georganiseerd op de campussen, om je dat ene duwtje in de rug te geven.

Odisee Hogeschool organiseert op 23 april een infodag XL. Je maakt er kennis met de school en de verschillende opleidingen aan de hand van interactieve rondleidingen waar de focus zal liggen op workshops en praktijk. Bekijk hier alvast de video en kom te weten hoe het er bij Odisee aan toe gaat.

3. Ook in april kan je te raad bij experts 🤝

Gebruik de tijd die je nu hebt om alle opleidingen en scholen die je interesseren te vergelijken. De examens, je proclamatie en zomervakantie zullen al snel voor de deur staan en dan heb je echt geen zin om je met je studiekeuze bezig te houden – trust us. Lukt het je helemaal niet om een keuze te maken? Aarzel dan zeker niet om te praten met een studieadviseur van je favoriete hogeschool.

Bij Odisee hogeschool staan er meer dan 300 ambassadeurs voor je klaar die je kunnen helpen bij je studiekeuze. Heb je vragen, vuur ze op hen af via mail, Messenger, Instagram... Klik hier om een ambassadeur te contacteren.

Nog vragen? Kom dan zeker naar de Odisee Hogeschool infodag XL op 23 april en ontdek er alle opleidingen!

Studiekeuze wordt steeds later gemaakt

Dieter Blarinckx-29 november 2022 om 20:56- Foto:

KU Leuven

De Vlaamse studenten stellen hun studiekeuze steeds maar langer uit. Dat blijkt uit recente cijfers van de Odisee Hogeschool.

Naar jaarlijkse traditie worden er in maart en april infodagen georganiseerd om studenten uit het middelbaar onderwijs te laten kennismaken met de opleidingen van het hoger onderwijs. De laatste jaren werd er ook al een derde moment georganiseerd in juni, en als we cijfers nu mogen geloven komen er véél meer studenten opdagen op die laatste dag in juni. Dat komt omdat de Vlaamse student de belangrijke studieuze almaar uitstelt:

“Het lijkt erop dat jongeren hun studiekeuze almaar later maken. Dat is wat de voorinschrijvingen tonen, wat we op de vorige infodagen en wekelijks in onze mailboxen merken en wat onze eigen studieadviseurs vaststellen”, klinkt het bij Odisee.

Wanneer maakte jij je studieuze?

Thomas More-studenten lanceren zelfzorgplatform voor medestudenten

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:15

Veel studenten hebben het tijdens de gezellige feestdagen wel wat moeilijker. Terwijl iedereen geniet van wat vakantie, moet de Belgische student achter de boeken zitten en blokken. Veel studenten zorgen dan ook niet meer voor zichzelf, en daar willen deze medestudenten van Thomas More iets aan doen.

Enkele gemotiveerde studenten van Verpleegkunde en de Lerarenopleiding van de Thomas More-campus in Mechelen bedachten nu een hartverwarmend en succesvol initiatief: een digitaal online platform rond zelfzorg bij studenten tussen 16 en 22 jaar.

De hele omgeving werd gebouwd door en voor studenten. Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown, toen veel jongeren verplicht thuis moesten blijven en niemand mochten zien.

Benieuwd? Hier kan je alvast een kijkje nemen!

Ontdek meer