Vlaanderen zamelt 17,7 miljoen in voor Oekraïne

Karen Luiken-18 maart 2022 om 07:29

Vlaanderen heeft tijdens de actiedag ‘Oekraïne 12-12’ maar liefst 17.778.315 euro opgehaald. Het geld gaat naar oorlogsslachtoffers in het land dat al wekenlang wordt aangevallen door Rusland.

Donderdag stonden verschillende radio- en televisiezenders in het teken van solidariteit met de Oekraïners. Met een mix van informatie, beleving en muziek zetten de omroepen samen hun schouders onder de solidariteitsactie ‘Oekraïne 12-12’. De betrokkenheid van het publiek was groot. Zo groot zelfs, dat er meer dan 17,7 miljoen euro werd ingezameld.

Gedurende de hele dag kwamen er reportages voorbij, werd er aan verslaggeving gedaan en brachten artiesten muziek ten gehore. K3 maakte zelfs een speciaal nummer voor Oekraïne.

“We zijn er trots op dat we dit met alle Vlaamse media samen voor mekaar hebben gekregen”, zeggen de directies van VRT, DPG, SBS en Mediahuis. “Trots op de inzet en het engagement van onze presentatoren, journalisten, reporters, artiesten en alle andere medewerkers die van Oekraïne 12-12 een warme dag vol solidariteit hebben gemaakt. Maar we zijn vooral ook de Vlamingen dankbaar voor hun medeleven met de slachtoffers van de oorlog en de gulheid waarmee ze Oekraïne 12-12 massaal gesteund hebben. Duizendmaal dank daarvoor.”

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer