Zien: K3 dropt nieuw nummer voor Oekraïne 12-12

Dieter Blarinckx-17 maart 2022 om 18:48

Op donderdag 17 maart stond de Vlaamse media even helemaal in het teken van Oekraïne 12-12. De grote mediahuizen van Vlaanderen zamelden samen geld in voor de slachtoffers in Oekraïne. En ook Hanne, Marthe en Julia van K3 droegen hun steentje bij. Zij dropten immers een gloednieuw nummer: “Nooit Meer Oorlog”.

“Als iedereen dat aan elkaar belooft, zal er op een bepaald moment ook nooit meer oorlog zijn. Door dit liedje alleen zal de oorlog niet plots stoppen, maar we willen vooral meegeven: je bent nooit alleen. Samen geraken we er wel door”, klinkt het bij K3.

“Oorlog is een moeilijk te vatten thema voor kinderen. Voor hen klinkt het allemaal spannend en heftig. Het is belangrijk om mee te geven dat zulke dingen gebeuren, maar ook weer voorbij kunnen gaan. En dat geldt niet alleen voor de oorlog in Oekraïne, maar voor elke oorlog in het algemeen”, wou nieuwkomertje Julia ook nog kwijt.

Beluister ‘m hieronder:

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:19- Foto:

Facebook - Gent Jazz

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Vlaamse festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, want de organisatie achter beide events heeft zopas het faillissement aangevraagd. Dat werd zopas bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Reden: de énorme schuldenberg.

Hoewel dat op de website van Gent Jazz alvast de nieuwe data aangekondigd zijn voor volgend jaar, lijkt het erop dat door dit faillissement het doek valt over zowel Gent Jazz als Jazz Middelheim.

"Ik ben op de hoogte gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur die het faillissement heeft aangevraagd", klinkt het bij cultuurschepen Sami Souguir in Gent. “Dat is een groot verlies voor Gent. Het festival was jarenlang een monument, met verschillende topaffiches."

Bij het bedrijf achter de twee festivals klinkt het natuurlijk teneergeslagen: "Het personeel is vorige week op de hoogte gebracht van het faillissement. Maar we mochten het niet communiceren vooraleer het officieel door de rechtbank werd bevestigd. Voor ons kwam het nieuws natuurlijk niet als een verrassing. We wisten al langer dat de schuldenberg hoog was, maar de laatste maanden is er nog hard gezocht naar financiële buffers en waren er veel contacten met privépartijen, maar helaas werd geen oplossing gevonden. Dus valt het doek voor beide festivals”, klinkt het bij de Marketing Manager aan de Vlaamse pers.

Voorlopig is het dus nog onzeker of er nog nieuwe edities zullen plaatsvinden.

Dit zijn de meest gestreamde artiesten in ons land

Dieter Blarinckx-01 december 2022 om 15:24

Sinds deze week kan je via Spotify weer checken naar welke muziek je het meest luisterde afgelopen jaar. En zo zijn ook de meest gestreamde artiesten van ons land in kaart gebracht!

De monsterhit ‘As It Was’ van Harry Styles staat wereldwijd op nummer 1, maar de meest gestreamde artiest ter wereld is dit jaar de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny.

Maar in ons land is dat helemaal anders. Bovenaan de lijst van meest gestreamde muzikanten staat Ed Sheeran. Hij wordt gevolgd door The Weeknd en Ninho. Damso en David Guetta vervolledigen de top 5 van ons land.

Heb jij al gecheckt wie er bij jou op 1 staat?

Ontdek meer