Zien: K3 dropt nieuw nummer voor Oekraïne 12-12

Dieter Blarinckx-17 maart 2022 om 18:48

Op donderdag 17 maart stond de Vlaamse media even helemaal in het teken van Oekraïne 12-12. De grote mediahuizen van Vlaanderen zamelden samen geld in voor de slachtoffers in Oekraïne. En ook Hanne, Marthe en Julia van K3 droegen hun steentje bij. Zij dropten immers een gloednieuw nummer: “Nooit Meer Oorlog”.

“Als iedereen dat aan elkaar belooft, zal er op een bepaald moment ook nooit meer oorlog zijn. Door dit liedje alleen zal de oorlog niet plots stoppen, maar we willen vooral meegeven: je bent nooit alleen. Samen geraken we er wel door”, klinkt het bij K3.

“Oorlog is een moeilijk te vatten thema voor kinderen. Voor hen klinkt het allemaal spannend en heftig. Het is belangrijk om mee te geven dat zulke dingen gebeuren, maar ook weer voorbij kunnen gaan. En dat geldt niet alleen voor de oorlog in Oekraïne, maar voor elke oorlog in het algemeen”, wou nieuwkomertje Julia ook nog kwijt.

Beluister ‘m hieronder:

Spotify lanceert karaoke-functie

Karen Luiken-28 juni 2022 om 15:22- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify is bezig met het uitrollen van een geheel nieuwe karaokemodus. Oftewel: keihard meezingen met jouw favoriete klassiekers wordt vanaf nu mogelijk!

De functie kan geactiveerd worden terwijl je naar een nummer op een mobiel apparaat luistert. Doe je dat? Dan krijg je de songtekst van de track te zien en kun je via een ingebouwde microfoon meezingen. Spotify beoordeelt vervolgens je zangkwaliteiten met een score.

De karaoke-functie is alleen beschikbaar als je de meest recente versie van Spotify hebt gedownload. Done deal? Selecteer dan een liedje naar keuze en ga naar de lyrics-optie onderaan je scherm. Zodra de songtekst van het nummer wordt weergeven, kun je op de ‘sing’-knop drukken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Het goede nieuws is dat je geen premium Spotify-abonnee hoeft te zijn om de meezingfunctie te kunnen gebruiken. Het slechte nieuws is dat de nieuwe update nog niet bij alle gebruikers zichtbaar is. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Zien: Xandee maakt comeback!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 08:53

Het heeft zestien jaar geduurd, maar zangeres Xandee is helemaal klaar voor haar comeback! Ze lanceerde zopas haar gloednieuwe single ‘Beautiful Again’.

De 43-jarige Xandee, die eigenlijk Sandy heet, heeft een woelige periode achter de rug. En met haar nieuwe single ‘Beautiful Again’ wil ze die periode afsluiten.

De zangeres achter Touch Of Joy en het Songestivalnummer ‘One Life’ gaat dus voor het eerst weer op een podium staan sinds 2006.

“De betekenis achter ‘Beautiful Again’ is dat het leven weer mooi kan zijn, na alle problemen. Ik heb heel veel meegemaakt en heb trouwens nog maar net een nieuwe hartoperatie achter de rug. Met dit lied wil ik alle problemen achter me laten en er terug staan.”

“Ik heb dan ook al veel reacties ontvangen en mensen vertellen mij dat ze blij zijn om mijn stem weer te horen. En ook bij Radio 2 werd het nummer goed ontvangen. Ik ben dus helemaal klaar om er weer te staan.”

Beluister het nummer hier:

Ontdek meer