TikTokker vertegenwoordigt Engeland bij songfestival

Karen Luiken-11 maart 2022 om 07:34

Niet alleen het Belgische liedje waarmee gestreden gaat worden op het songfestival is bekend. Ook Engeland heeft inmiddels naar buiten gebracht wie dat land zal vertegenwoordigen én met welk nummer dat gaat gebeuren.

Gisteren is bekendgemaakt dat TikTokker en zanger Sam Ryder voor Engeland naar Turijn trekt om te strijden voor de winst. Dat doet hij met het liedje ‘SPACE MAN, dat hij samen schreef met Amy Wadge. Laatstgenoemde werkte ook mee aan Ed Sheerans hit ‘Thinking Out Loud’.

Sam Ryder is bekend geworden door het maken van covers op TikTok. Hij telt daar inmiddels meer dan 12 miljoen volgers. “Ik was als kind al fan van het songfestival”, zegt hij. “Ik ben trots dat ik de kans krijg om op een evenement te zingen waar getalenteerde creatievelingen, artiesten en songwriters bij betrokken zijn.”

Voor het eerst vrouwelijke scheidsrechters tijdens WK voetbal!

Dieter Blarinckx-21 mei 2022 om 07:46

Het is zot dat het zó lang heeft moeten duren, maar nu is er ein-de-lijk voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter tijdens het opkomende WK voetbal voor mannen!

En het gaat niet om één vrouw, maar wel om drie vrouwelijke scheidsrechters. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA bekend. De Française Stéphanie Frappart, de Rwandese Salima Mukansanga en de Japanse Yoshimi Yamashita mogen dus tijdens de opkomende wedstrijden het felbegeerde fluitje in de mond nemen.

Succes!

Beeld: FIFA

Geen mondmaskerplicht meer op het openbaar vervoer?

Sofie Verbeeck-20 mei 2022 om 08:30- Foto:

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Het Overlegcomité van verschillende regeringen zit vandaag om 14 uur samen om te beslissen over het dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer. Het is zo goed als zeker dat het zal worden afgeschaft maar in de zorg blijven mondmaskers wel nog verplicht.

Om 14 uur vanmiddag komt het Overlegcomité eindelijk nog eens samen om het over corona te hebben. Ze bespreken vandaag om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen. Wetenschappers en virologen raden de politici aan om het nu te doen en niet langer te wachten.

De mondmaskers zullen wel nog verplicht blijven op verschillende plaatsen in de zorg. Aangezien corona nog niet de wereld uit is en het voor kwetsbare mensen nog steeds gevaarlijk kan zijn. Virologen spreken wel nog van een mogelijke herfstgolf.

Ontdek meer