Travis Scott wil AstroWorld-bezoekers terugbetalen

Karen Luiken-08 november 2021 om 12:47

Travis Scott wil alle festivalgangers die een kaartje kochten voor AstroWorld terugbetalen. Bij het evenement kwamen afgelopen weekend acht mensen om het leven.

Het festival werd georganiseerd door Travis Scott en vond vrijdag plaats. Er kwamen tienduizenden mensen op af. Acht daarvan zijn overleden, honderden raakten gewond. Een bewaker zegt mogelijk te zijn geïnjecteerd met een medicijn. Hij voelde een prik in zijn nek en raakte vervolgens buiten bewustzijn. Mogelijk zijn andere slachtoffers ook geïnjecteerd.

Inmiddels is ook bekend dat het jongste dodelijke slachtoffer veertien jaar oud was. De andere overledenen hebben leeftijden variërend van 16 tot 27. Eén van hen, een man, stierf toen hij zijn vriendin probeerde te redden.

Komend weekend zou Travis Scott optreden op een festival in Las Vegas, maar dat gaat de rapper niet doen. Hij is te kapot van de gebeurtenissen van afgelopen weekend om op het podium te kunnen staan.

Foto: Reuters

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer