Travis Scott wil AstroWorld-bezoekers terugbetalen

Karen Luiken-08 november 2021 om 12:47

Travis Scott wil alle festivalgangers die een kaartje kochten voor AstroWorld terugbetalen. Bij het evenement kwamen afgelopen weekend acht mensen om het leven.

Het festival werd georganiseerd door Travis Scott en vond vrijdag plaats. Er kwamen tienduizenden mensen op af. Acht daarvan zijn overleden, honderden raakten gewond. Een bewaker zegt mogelijk te zijn geïnjecteerd met een medicijn. Hij voelde een prik in zijn nek en raakte vervolgens buiten bewustzijn. Mogelijk zijn andere slachtoffers ook geïnjecteerd.

Inmiddels is ook bekend dat het jongste dodelijke slachtoffer veertien jaar oud was. De andere overledenen hebben leeftijden variërend van 16 tot 27. Eén van hen, een man, stierf toen hij zijn vriendin probeerde te redden.

Komend weekend zou Travis Scott optreden op een festival in Las Vegas, maar dat gaat de rapper niet doen. Hij is te kapot van de gebeurtenissen van afgelopen weekend om op het podium te kunnen staan.

Foto: Reuters

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer