Warme Aperol wordt je nieuwe verslaving in de winter

Karen Luiken-08 november 2021 om 08:56

Vergeet een kopje warme glühwein op een ijskoude winterdag. Vanaf nu drinken we alleen nog maar Aperol. Het oranje drankje dat je normaal gesproken alleen op een tropische dag naar binnen werkt, is er nu ook in een najaarsuitvoering. En lekker dat-ie is!

Warme Aperol is een drankje dat je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Het is een frisse versie van glühwein, en bevat net als die versnapering een aantal fruitige ingrediënten. Dit heb je ervoor nodig:

  • 300 milliliter Aperol
  • 500 milliliter appelsap
  • 750 milliliter witte wijn (het liefst droog)
  • 3 tot 4 eetlepels sinaasappelsiroop
  • 1 sinaasappel

Begin met de sinaasappel. Snijd het stuk fruit in schijfjes en doe die samen met de rest van de ingrediënten in een pan. Laat het geheel langzaam opwarmen, maar voorkom dat het mengsel gaat koken. Als de temperatuur goed is, haal je de Aperol van het vuur en giet je de drank in glazen of mokken. Garneer met de sinaasappelschijfjes en genieten maar!

(Photo by YesMore Content on Unsplash)

Have a Roll komt naar Gent!

Samuel Wornoo-29 november 2021 om 09:56

Oost-Vlaanderen krijgt er een hotspot voor zoetekauwen bij, want de populaire kaneelrolletjes van Have a Roll komen naar Gent!

Na de start van Have A Roll in de zomer van 2020 in de keuken van bezieler Dennis van Peel, stonden heel wat Antwerpenaren voor zijn deur om de heerlijke vegan kaneelrolletjes af te halen. De opening van de eerste shop in februari 2021 trok dan ook heel wat hongerige fans van over het hele land naar Antwerpen. Die stonden vaak in de rij om nog een kaneelrolletje te bemachtigen voor ze uitverkocht waren.

Geweldig nieuws dus voor de duizenden Instagram- en TikTokfans, want die kunnen binnenkort ook afzakken naar studentenstad Gent. De gloednieuwe pop-upstore opent midden december de deuren en blijft nog zeker geopend tot eind mei. In het aanbod van Have A Roll Gent vind je alle klassiekers die je al kent uit Antwerpen (zoals The Speculoos Roll en The Apple Roll), alsook twee maandelijkse specials, warme en koude drankjes.

De exacte openingsdatum zal binnenkort worden aangekondigd op de Instagrampagina van Have A Roll. Fans kunnen wel het adres al aankruisen: Kouterdreef 3-5 in Gent. De shop zal geopend zijn van woensdag t.e.m. zaterdag (11u-17u) + elke eerste zondag van de maand. Wij staan alvast in de rij!

McDonald’s opent 50 nieuwe restaurants in ons land!

Dieter Blarinckx-25 november 2021 om 07:57

Fastfoodlovers, deze is speciaal voor jullie! McDonald’s heeft namelijk bekendgemaakt dat ze graag verder zouden uitbreiden in ons kleine landje en dat ze van plan zijn om maar liefst 50 nieuwe filialen te openen in de loop van vijf jaar. Zo hopen ze ook zo’n 2.500 jobs te creëren. Dat maakte het communicatieteam van de fastfoodketen gisteren zelf bekend.

Vandaag opent trouwens ook het 100ste filiaal in ons land, in het Limburgse Bree. Maar ze blijven dus niet bij de pakken zitten want ze gaan zo’n 10 nieuwe filialen openen pér jaar!

Wie weet kan je dus binnenkort ook die heerlijke Chicken Nuggets of McFlurry bij jou in de buurt fixen!

Ontdek meer