Zo maak je cookie dough met Speculoos en chocola

Karen Luiken-08 november 2021 om 08:38

Als er één uitvinding is waar we de grootste tech-magnaten van deze aardbol voor moeten bedanken, dan is het TikTok. Het platform staat vol met recepten die zelfs de grootste amateurkoks op tafel kunnen zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze cookie dough met speculoos én chocola?

Het klinkt misschien als een moeilijk te maken gerecht, maar geloof ons: dat is het niet. Je hebt er niet eens een oven voor nodig. Enige wat je ervoor over moet hebben, is een tripje naar de supermarkt en een paar minuten van je tijd.

Dit moet je halen:

 • 2 eetlepels basterdsuiker
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 2,5 eetlepel boter
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 2 eetlepels Speculoospasta
 • 2 theelepels cacaopoeder
 • 50 gram bloem (verwarm deze om eventuele bacteriën te doden)
 • Scheutje melk
 • Stukjes witte chocolade
 • Speculoossaus
 • Speculooskoekje

Als je alles in huis hebt, is het slechts een kwestie van roeren. Combineer alle ingrediënten – met uitzondering van de Speculoossaus en het Speculooskoekje – in een kom en mix tot een gladde massa. Doe het geheel in een bak, gooi er wat saus overheen, eventueel wat meer witte chocolade en tot slot het koekje. Pak er een lepel bij en ga los. Smakelijk!

Cara Pils staat centraal in gloednieuw receptenboek

Karen Luiken-01 december 2021 om 08:18

Dat je bier kunt drinken, weet natuurlijk iedereen. Daar is het drankje immers voor gemaakt. Maar wist je dat je er ook heerlijke gerechten mee kan maken? Arts in opleiding Dorian Coppenrath heeft een compleet receptenboek samengesteld waarin één ingrediënt centraal staat: Cara Pils, het gekende huismerkbier van Colruyt Group.

In het boek ‘Koken met Cara Pils’ staan maar liefst 26 verschillende recepten, stuk voor stuk origineel en verrassend lekker. Van een ontbijtje met carabrood tot een hemelse pasta carabonara en chili con cara: mening Cara Pils liefhebber komt met dit boek aan zijn trekken.

Zoals we al zeiden is het boek verzonnen en samengesteld door Dorian Coppenrath. Dit creatieve meesterbrein opperde een paar maanden geleden bij Colruyt Group het idee over het kookboek en kreeg meteen groen licht om de boel in gang te zetten.

De jonge ondernemer heeft sindsdien uitgebreid de tijd genomen om zijn recepten te bedenken, uit te proberen en vervolgens te finetunen. “Mijn Cara soep heeft het bijvoorbeeld niet gehaald, want die was vlakaf gezegd ‘niet te fretten’. Op de andere receptjes ben ik best trots”, zegt Dorian.

“Ik ben er zeker van dat Cara liefhebbers dankzij mijn kookboek het biertje nog meer zullen appreciëren en de vrijheid krijgen om er lekker creatief mee bezig te zijn. Al geloof ik dat ik met dit boek ook non-believers over de streep kan trekken. Niets beter dan een simpele en budgetvriendelijke ‘chili con cara’, toch?”

Het kookboek, waarvan 1000 exemplaren gedrukt werden, is te bestellen via kokenmetcarapils.be en kost 14,95 euro exclusief verzendkosten.

1
2

Have a Roll komt naar Gent!

Samuel Wornoo-29 november 2021 om 09:56

Oost-Vlaanderen krijgt er een hotspot voor zoetekauwen bij, want de populaire kaneelrolletjes van Have a Roll komen naar Gent!

Na de start van Have A Roll in de zomer van 2020 in de keuken van bezieler Dennis van Peel, stonden heel wat Antwerpenaren voor zijn deur om de heerlijke vegan kaneelrolletjes af te halen. De opening van de eerste shop in februari 2021 trok dan ook heel wat hongerige fans van over het hele land naar Antwerpen. Die stonden vaak in de rij om nog een kaneelrolletje te bemachtigen voor ze uitverkocht waren.

Geweldig nieuws dus voor de duizenden Instagram- en TikTokfans, want die kunnen binnenkort ook afzakken naar studentenstad Gent. De gloednieuwe pop-upstore opent midden december de deuren en blijft nog zeker geopend tot eind mei. In het aanbod van Have A Roll Gent vind je alle klassiekers die je al kent uit Antwerpen (zoals The Speculoos Roll en The Apple Roll), alsook twee maandelijkse specials, warme en koude drankjes.

De exacte openingsdatum zal binnenkort worden aangekondigd op de Instagrampagina van Have A Roll. Fans kunnen wel het adres al aankruisen: Kouterdreef 3-5 in Gent. De shop zal geopend zijn van woensdag t.e.m. zaterdag (11u-17u) + elke eerste zondag van de maand. Wij staan alvast in de rij!

Ontdek meer