Jongeren ernstig verwond na doen 'Squid Game'-challenge

Karen Luiken-04 november 2021 om 16:39

Het spelen van de spelletjes uit ‘Squid Game’ kan levensgevaarlijk zijn. Niet omdat je wordt vermoord als je verliest – want godzijdank: dat gebeurt in real life niet – maar omdat je er ernstig gewond door kan raken. Een Brits ziekenhuis raadt kinderen dan ook sterk af om zonder toezicht de koekjes-challenge te doen.

De koekjes-challenge is een van de vele spellen die voorbij komt in ‘Squid Game’. Het werkt als volgt: alle deelnemers krijgen een rond koekje met daarin een specifieke vorm. Dat kan een cirkel zijn, een driehoek of bijvoorbeeld een paraplu. Aan de deelnemers de taak de vormpjes zonder scheurtjes uit het rondje te halen.

Het spel is inmiddels razend populair op TikTok en wordt overal ter wereld nagebootst. Iets waar een ziekenhuis uit Groot-Brittannië niet zo blij mee is. Daar zien ze namelijk ‘een zorgwekkende toename’ van ernstige verwondingen die kinderen en jongeren oplopen na het doen van de ‘Squid Game’-hype.

Het gaat vaak fout bij het maken van de koekjes. Daarvoor moet je suiker en bakpoeder op een hoge temperatuur met elkaar combineren, en die hitte is in dit geval de boosdoener. “Als je knoeit, kan dat ernstige verwondingen en uiteindelijk littekens veroorzaken”, zo klinkt het op Facebook.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Oma van 17 kinderen is opnieuw zwanger van 24-jarige echtgenoot

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 12:00

Cheryl, een grootmoeder van 17 kinderen, is 61 jaar oud maar haar kinderwens is er nog steeds. De vrouw maakte op TikTok bekend dat ze samen met haar 24-jarige echtgenoot nog een kindje verwacht.

Het is niet de eerste keer dat Cheryl in de aandacht komt op sociale media. In 2021 trouwde ze met Quran McCain die maar liefst 37 jaar jonger is. Het huwelijk kon je volgen via een live stream. Het koppel wil nu de volgende stap zetten en hun gezin uitbreiden met een baby.

Ontdek meer