Jongeren ernstig verwond na doen 'Squid Game'-challenge

Karen Luiken-04 november 2021 om 16:39

Het spelen van de spelletjes uit ‘Squid Game’ kan levensgevaarlijk zijn. Niet omdat je wordt vermoord als je verliest – want godzijdank: dat gebeurt in real life niet – maar omdat je er ernstig gewond door kan raken. Een Brits ziekenhuis raadt kinderen dan ook sterk af om zonder toezicht de koekjes-challenge te doen.

De koekjes-challenge is een van de vele spellen die voorbij komt in ‘Squid Game’. Het werkt als volgt: alle deelnemers krijgen een rond koekje met daarin een specifieke vorm. Dat kan een cirkel zijn, een driehoek of bijvoorbeeld een paraplu. Aan de deelnemers de taak de vormpjes zonder scheurtjes uit het rondje te halen.

Het spel is inmiddels razend populair op TikTok en wordt overal ter wereld nagebootst. Iets waar een ziekenhuis uit Groot-Brittannië niet zo blij mee is. Daar zien ze namelijk ‘een zorgwekkende toename’ van ernstige verwondingen die kinderen en jongeren oplopen na het doen van de ‘Squid Game’-hype.

Het gaat vaak fout bij het maken van de koekjes. Daarvoor moet je suiker en bakpoeder op een hoge temperatuur met elkaar combineren, en die hitte is in dit geval de boosdoener. “Als je knoeit, kan dat ernstige verwondingen en uiteindelijk littekens veroorzaken”, zo klinkt het op Facebook.

Dreamjob: betaald krijgen voor spelletjes spelen

Karen Luiken-29 november 2021 om 16:15

In je pyjama spelletjes spelen en daar ook nog eens betaald voor krijgen. Die droom kan binnenkort werkelijkheid worden als je wordt aangenomen door het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde John Adams. Het bedrijf is op zoek naar een spelletjestester en is bereid daar goed voor te betalen.

De officiële functietitel van de nieuwe werknemer van John Adams zou ‘Board Director’ zijn. De werkzaamheden die daarbij horen, zijn simpel. Enige wat je hoeft te doen om bijna 600 euro te kunnen verdienen, is het spelen van spelletjes zoals Scrabble of Rummikub.

“Voor degenen die een passie hebben voor alles wat met gamen te maken heeft, zijn we op zoek naar iemand die de rol van ‘Board Director’ op zich wil nemen”, zegt Simon Pilkington van John Adams volgens Tyla. “Het enige werk dat erbij komt kijken is het spelen van bordspellen en quality time thuis doorbrengen met je dierbaren.”

Klinkt dit als de ideale baan voor jou? En wil je dolgraag feedback geven over de spellen die je gaat spelen? Aanmelden kan tot 6 december via deze site.

(Photo by Clarissa Watson on Unsplash)

Dit is waarom je zo raar droomt na een avondje drinken

Karen Luiken-28 november 2021 om 11:43

Droom jij ook zo raar als je een avondje stevig hebt gedronken? Je bent zeker niet de enige. Talloze mensen hebben bizarre dromen na het nuttigen van veel alcohol en daar is een reden voor.

Hoewel de kans groot is dat je sneller in slaap valt als je dronken bent, is het ook zeer waarschijnlijk dat je dromen nogal vreemd zijn. Experts van het matrassenbedrijf Otty zeggen daar volgens The Sun het volgende voer: “Als je naar bed gaat na een nacht veel drinken, is de kwaliteit van je slaap slechter. Het alcoholgehalte in je lichaam daalt zodra je stopt met het consumeren van alcohol, waardoor je in een oppervlakkige slaaptoestand terechtkomt en de hele nacht door regelmatig wakker wordt.”

Dat regelmatig wakker worden heeft dan weer als gevolg dat je gedetailleerdere herinneringen overhoudt aan de dromen die je hebt. Sterker nog: de alcohol verstoort je slaapcyclus en daarmee dus ook de REM-slaap, de slaapfase waarin je droomt. Je kunt daardoor het gevoel krijgen dat je half wakker bent en half slaapt.

“De alcohol in je lichaam, vermengd met de staat van onzekerheid, laat je vaak levendige en door nachtmerries gevoede dromen ervaren”, vervolgt Otty. “Je lijf probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen uit zijn omgeving, die na een avondje drinken niet meer zo zwart-wit is. Als je een emotionele drinker bent, kunnen deze gedachten en emoties zich manifesteren in de inhoud van je dromen.”

(Photo by Michael Discenza on Unsplash)

Ontdek meer