Avada Kedavra: Niantic trekt stekker uit Harry Potter: Wizards Unite

Nico De Greef-02 november 2021 om 18:55

Twee jaar na de lancering van het mobiele smartphonespel Harry Potter: Wizards Unite, heeft ontwikkelaar Niantic het einde van de game aangekondigd.

In een nieuwe blog op de website van het spel staat sinds kort te lezen dat Harry Potter: Wizards Unite vanaf 6 december niet meer gedownload kan worden in de App Store of via de Google Play Store. Ook zullen spelers vanaf dan geen in-app aankopen meer kunnen doen. Op 31 januari 2022 wordt vervolgens de stekker er volledig uitgetrokken en zullen de servers sluiten. Het spel zal dan ook niet meer werken op smartphones en tablets.

Harry Potter: Wizards Unite is net als Pokémon Go een augmented reality spel voor de smartphone waarbij spelers de straat op moeten om magische wezens en voorwerpen te verzamelen.

Waarom Niantic na amper 2 jaar al de stekker uit het spel trekt, is niet helemaal duidelijk. In het blogbericht heeft de ontwikkelaar namelijk geen reden opgegeven. Wellicht wist het spel niet genoeg spelers meer aan te trekken door de strenge coronamaatregelen (met name de regels rondom verplaatsingen) die nog steeds gelden in vele landen.

Nintendo deelt nieuwe beelden van aankomende rpg Mario & Luigi: Brothership

Nico De Greef-11 oktober 2024 om 10:03

Een nieuwe trailer voor Mario & Luigi: Brothership biedt dieper inzicht op de wereld van het spel, nieuwe gameplay-features en karakters die spelers ontmoeten.

Met nog minder dan een maand te gaan tot de release van Mario & Luigi: Brothership voor de Nintendo Switch, heeft Nintendo tot nu toe slechts broodkruimels gedeeld over de inhoud van het nieuwste avontuur van de bekende broers. Die periode van teasen is nu voorbij, want Nintendo heeft zojuist een vrachtlading aan info over de game op de wereld losgelaten, inclusief de nodige details over het verhaal, de karakters en de nieuwe gameplay-elementen die de speler staat te wachten.

In Mario & Luigi's nieuwste avontuur vertrekken de broers op hun grootste zeereis ooit en zetten ze koers naar het continent van Concordia, een landmassa dat oorspronkelijk uit één geheel bestond maar door een mysterieus event nu in duigen ligt en uit vele losse eilanden bestaat waarbij ook de inwoners van elkaar gescheiden zijn geraakt. Het is aan Mario en Luigi om deze eilanden te herenigen en de oorzaak van de ramp te achterhalen.

Spelers beginnen hun reis op Shipshape Island (een combinatie van een schip en eiland) en gebruiken het kanon van het schip om de verschillende eilanden te verkennen. De broers zijn trouwens niet alleen, maar kunnen ook rekenen op de hulp van nieuwe plaatselijke bontgenoten zoals Connie en Snoutlet (Snoutlet mag dan wel lijken op een vliegend spaarvarken, maar laat één ding duidelijk zijn: hij is GEEN varken!), evenals bekende gezichten uit voorgaande games waaronder prinses Peach en Starlow. En ja hoor, ook de gemene Bowser is weer van de partij.

(lees verder onder foto)

Gameplaygewijs draait Brothership wederom rond het teamwerk van de broers om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan in dynamische turn-based gevechten. Klassieke combatvaardigheden zoals springen, Bros. Moves en hamer-aanvallen keren terug uit voorgaande games, maar er zijn er tal van nieuwe vaardigheden om mee te experimenteren: zo kunnen Mario en Luigi zich omvormen tot één grote bal of vuur en ijs uit hun handpalmen schieten om omgevingen rondom hen te manipuleren.

Brothership voegt daarnaast een nieuw strategisch element toe aan gevechten in de vorm van Battle Plugs. Dit zijn bonussen die aan het begin van een gevecht geselecteerd kunnen worden en slechts een beperkt aantal keer gebruikt worden per gevecht. In de nieuwe trailerbeelden gebruiken Mario en Luigi bijvoorbeeld een Battle Plug om een schokgolf af te vuren naar meerdere vijanden of om een gegarandeerde critical hit tegen vliegende vijanden te verzekeren. Spelers kunnen experimenteren met deze combinaties om zich aan te passen aan verschillende gevechtsscenario's.

Als laatste benadrukt de trailer ook nog Luigi Logic, een nieuwe gameplayfeature die in het leven werd geroepen als resultaat van Luigi's onconventionele, maar vaak briljante denkwijze. Spelers kunnen hiervan gebruikmaken bij het oplossen van puzzels, om items te verzamelen of om zelfs krachtige aanvallen te lanceren tijdens baasgevechten.

Mario & Luigi: Brothership verschijnt op 7 november voor de Nintendo Switch.

'Avatar: The Last Airbender'-fans krijgen eindelijk hun droom game

Nico De Greef-04 oktober 2024 om 10:51

Paramount Game Studios en Saber Interactive hebben in een persbericht aangekondigd dat ze werken aan een nieuwe game dat zich afspeelt in hetzelfde universum van Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. De game wordt ontwikkeld voor zowel pc-platformen als consoles en wordt door de bedrijven omschreven als "het grootste game-project in de geschiedenis van de franchise".

Avatar: The Last Airbender bestaat inmiddels bijna 25 jaar en wordt tot op heden door liefhebbers van animatie nog steeds geprezen als één van de beste animatieseries aller tijden. Ondanks die status werd er echter in al die jaren nooit een game uitgebracht die de reeks de eer aandeed die het verdient. Er verschenen doorheen de jaren een handvol tie-in games waarin de speler in de huid van Avatar Aang kon kruipen, maar het was altijd glashelder dat deze spellen enkel bestonden om snel een graantje te kunnen meepikken van het succes van de reeks, tot grote ergernis van de vele fans.

Daar moet binnenkort eindelijk verandering in komen. Paramount heeft namelijk aangekondigd dat het samen met Saber Interactive (de ontwikkelaar van Warhammer 40,000: Space Marine 2) en Avatar Studios (een divisie die in 2021 werd opgericht door de originele creators van de serie) werk is begonnen aan een nieuwe actie-RPG die zich afspeelt in het 'Avatar'-universum. Volgens de bedrijven gaat het om het "grootste game-project in de geschiedenis van de franchise".

De RPG zal de speler niet in de schoenen van Avatar Aang of Avatar Korra schuiven, maar wel in die van een gloednieuwe nog onbekende Avatar die duizenden jaren eerder leefde. Paramount en Saber bevestigen dat spelers een nieuw verhaal voorgeschoteld krijgen (waarvoor nauw wordt samengewerkt met Avatar Studios) en de vier elementen kunnen beheersen, maar ook gevechten kunnen aangaan met behulp van metgezellen. Of de game al dan niet online elementen zal bevatten en wanneer het spel uiteindelijk moet verschijnen, is nog onduidelijk.

Avatar is hotter dan ooit tevoren

De game van Paramount en Saber is niet het enige nieuwe project dat het 'Avatar'-universum in de komende jaren zal uitbreiden. Avatar Studios kondigde eerder al aan dat het van plan is om meerdere animatiefilms uit te brengen. De eerste daarvan zal gebaseerd worden op de originele reeks en focussen op een ouder en meer volwassener 'Team Avatar'. Daarnaast werkt de studio ook aan een nieuwe animatieserie die een Avatar uit het Aarderijk zal volgen.

Ontdek meer