Makers 'Avatar: The Last Airbender' hebben groot nieuws!

Nico De Greef-27 februari 2021 om 14:25

Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino, de bedenkers achter de succesvolle animatieseries Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra, hebben groot nieuws! Het duo heeft in samenwerking met Viacom (het moederbedrijf van o.a. Nickelodeon) de gloednieuwe animatiestudio Avatar Studios opgericht met als doel om een heus 'Avatar-verse' te creëren. That's right: de wereld van Avatar Aang krijgt in de komende jaren een flinke uitbreiding!

Bryan en Mike (zoals Michael vaak wordt genoemd) hebben de boodschap van fans luid en duidelijk gehoord: zij willen meer Avatar. En meer zullen ze krijgen. In de komende jaren zullen dan ook nieuwe animatieseries, -films en -shorts verschijnen die zich allemaal afspelen in het bekende Avatar-universum. Het eerste project van de kersverse studio gaat later dit jaar al in productie en moet een animatiefilm worden die zowel op Nickelodeon als in de bioscopen te zien zal zijn. Over de inhoud van de film willen de makers voorlopig nog niets verklappen.

Avatar Studios is overigens niet de enige studio die momenteel werkt aan nieuwe Avatar-content. Ook Netflix werkt al een tijdje aan een live-action reboot van Avatar. Wanneer we er naar kijken kunnen is helaas nog niet bekend.

Rellen in studentenbuurt Gent: Luk Alloo neemt een kijkje

Karen Luiken-23 september 2021 om 06:45

De iconische studentenbuurt Overpoort in Gent werd het afgelopen weekend opgeschrikt door hevige rellen. Er werd met flessen gegooid, geschreeuwd en agenten raakten gewond. Luk Alloo gaat voor het programma ‘Alloo Live’ een kijkje nemen en onderzoekt hoe het er, een week voor de start van het nieuwe academiejaar, aan toe gaat op een donderdagavond.

Tijdens zijn bezoek reconstrueert Luk de gebeurtenissen en spreekt hij met verschillende mensen. Hij gaat aan de praat met ooggetuigen, buurtbewoners, studenten, cafébazen uit de buurt en de politie. Alles gebeurt live en is rechtstreeks te volgen bij VTM.

"Elke week strijk ik live neer in een andere gemeente in Vlaanderen. In Gent sloeg de sfeer vorig weekend helemaal om na een vechtpartij in de uitgaansstraat”, aldus Luk. “Ik ga naar de plaats waar de rellen begonnen zijn en wil graag weten hoe omstanders terugblikken op deze gebeurtenissen. Welke sfeer heerst er nu? Zijn de studenten eerder terughoudend of niet? En hoe staat de politie tegenover dit hele gebeuren? De kijker komt het live met mij te weten."

‘Alloo Live’ is vanavond om 21.40 uur te zien.

Wietse Tanghe maakt opwachting in telenovelle 'Lisa'

Karen Luiken-23 september 2021 om 06:37

Wie vanavond naar de telenovelle ‘Lisa’ kijkt bij VTM, zal een onbekend gezicht voorbij zien komen. De cast krijgt er met Wietse Tanghe een nieuw lid bij. De acteur kruipt in de huid van Nathan De Geest, een geheimzinnig personage dat veel vragen op zal roepen bij de kijkers.

Nathan zal geen onopgemerkt type zijn. Hij laat meteen een blijvende indruk achter bij de familie Albrechts en komt in de Keetal voor de ogen van Lisa en Jonas tot een confrontatie met Gert. Wie is deze man? En welk geheim draagt hij met zich mee?

Wietse, de acteur die verantwoordelijk is voor de rol, is geen onbekende in televisieland. Hij speelde ook al een hoofdrol in ‘De Kavijaks’ en is bovendien te zien in ‘Quiz Me Quick’, ‘In Vlaamse Velden’ en ‘3HZ’. Over zijn nieuwste job zegt hij: “Ik heb mij ongelooflijk geamuseerd op de set van Lisa met de rol van Nathan. Zijn achternaam 'De Geest' verklapt al dat het een mysterieus persoon is. Dat hij voor veel spanning zal zorgen staat buiten kijf. Zo komt het in de eerste scène van Nathan al meteen tot een serieuze confrontatie met Gert, die de gemoederen hoog doet oplaaien.”

Wie Nathan écht is en welk geheim hij met zich meedraagt, komen de kijkers volgens hem snel te weten.Eén ding is zeker: Nathan zal de wereld van enkele personages in de telenovelle serieus op z'n kop zetten.”

Ontdek meer