Sorry wat? Deze worstjes smaken naar Kinder Bueno

Karen Luiken-28 juli 2021 om 16:27

De meest bizarre combinaties op het gebied van eten kunnen geweldig smaken. Denk aan speculoos lasagne, kip met chocolade of chips met een vleugje brie. Dat zijn gerechten die wat ons betreft nú voor onze neus mogen worden gezet. Maar of we dat ook zouden zeggen als het over worstjes met de smaak van Kinder Bueno gaat?

Een in Ierland gevestigde slagerij komt met een combinatie waarvan we niet wisten dat het mogelijk was. Larmers Butchers, zoals het bedrijf heet, introduceert worstjes met Kinder Bueno. “We spelen altijd met nieuwe unieke smaken voor onze worsten. We hebben smaken die altijd terugkeren en komen daarnaast met twee speciale smaken die we elke week veranderen”, zegt een woordvoerder tegen Tyla. “Verrassend genoeg vliegt deze de deur uit.”

De worstjes zijn gemaakt van varkensvlees in combinatie met gemalen Kinder Bueno. Het idee ontstond tijdens een ontbijt op zondagochtend. De woordvoerder vertelt: “Daarbij werden worstjes in een pannenkoek met Nutella gerold. Geloof het of niet, het is een goede combinatie.”

Wait what? Er bestaat zoiets als Oreo-wijn

Karen Luiken-12 januari 2022 om 08:42

Als je aan wijn denkt, denk je vaak aan snacks als kaas, ham of bittergarnituur. Koekjes zou je niet automatisch linken aan het alcoholische drankje, maar toch is dat wat Barefoot wél heeft gedaan. Het wijnmerk heeft de handen ineen geslagen met Oreo en komt met een traktatie die speciaal is gemaakt voor zoetekauwen.

Barefoot en Oreo hebben een heuse Oreo-wijn op de markt gebracht. Het gaat om een rode wijn die de smaak van Oreo Thins – de dunne variant van het wereldberoemde koekje – zou moeten bevorderen.

Hoewel de fles niet smaakt als een Oreo Thin in vloeibare vorm, biedt de wijn wel smaakjes die je doen denken aan Oreo’s. De rode blend bevat smaken van chocolade, tonen van eikenhout en natuurlijke aroma’s van bramen en donkere kersen.

Tot zover het goede nieuws. Want helaas: we hebben ook een minder leuke boodschap over dit drankje. Het is namelijk zó populair, dat het momenteel compleet is uitverkocht.

Yumm: Domino's lanceert vegan pepperoni pizza

Karen Luiken-05 januari 2022 om 08:31

Het maken van een keuze op een menukaart wordt voor veganisten moeilijker en moeilijker. Steeds meer horecazaken bieden plantaardig voedsel aan en Domino’s doet daar vrolijk aan mee. De pizzatent komt met een veganistische én een vegetarische versie van de pizza pepperoni.

Domino’s had al twee veganistische pizza’s op het menu staan, maar doet daar met de nieuwe aanwinst nog een schepje bovenop. De Pizza Vegeroni, zoals het nieuwe gerecht heet, kan op verschillende manieren worden samengesteld. Zo heb je qua kazen bijvoorbeeld de keuze tussen mozzarella of een veganistische variant.

"De Pepperoni is een van de populairste pizza’s bij Domino’s. Het was voor ons een logische stap om een veganistische variant te ontwikkelen", zegt Tyla Robinson, Lead Innovation Chef Domino's. "Hiervoor zijn we de keuken ingedoken met de Vegetarische Slager, die de echte vleesliefhebbers laat ervaren dat zij niets hoeven te missen. De Vegeroni is heerlijk kruidig van smaak, heeft een stevige bite en is bijna niet te onderscheiden van de vleesvariant. Dat is precies wat we met de Vegeroni willen: een smaaksensatie die gelijkwaardig is aan onze Pepperoni pizza, maar dan zonder vlees."

Zin in nog een extra gerechtje on the side? Ook daar heeft de pizzaketen aan gedacht. Vanaf nu wordt er bij Domino's ook Vegan Crunchy Chicken en een Vegeroni Cheesybread verkocht.

(Photo by Jordan Nix on Unsplash)

Ontdek meer