Online petitie gestart om Disney CEO af te zetten

Dieter Blarinckx-28 oktober 2021 om 07:41

De CEO van The Walt Disney Company, Bob Chapek, krijgt de wind van voren nadat er online een petitie is opgedoken die oproept om hem af te zetten. Dat maakten verschillende Disney bloggers bekend. De petitie kwam er naar aanleiding van de recente commerciële beslissingen van de CEO. Chapek staat erom bekend dat hij maar al te graag zoveel mogelijk geld binnenhaalt. Hij was immers de bedenker van de betaalde ‘Lightning Lane’ in de Disneyparken, de betaalde VIP-toegang op Disney+ én de man achter de vete met Scarlett Johansson.

De petitie werd opgericht door fans, maar het ergste van al is dat ook al enkele Disney Cast Members (werknemers van The Walt Disney Company) de actie steunen. In amper 24u tijd haalde de petitie al zo'n 40.000 handtekeningen...

Een officiële reactie van Chapek of Disney zelf, blijft nog uit.

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer