Ben je op zoek naar een kot of wil je jouw kamer nóg gezelliger maken? Van 24 tot en met 28 maart organiseert de Universiteit Antwerpen opnieuw ‘Zot van mijn Kot’, een week vol infosessies, workshops en leuke activiteiten rond het studentenleven op kot.
UAntwerpen organiseert infosessies en activiteiten voor kotstudenten
Voor veel studenten is de zoektocht naar een kot een spannende, maar soms ook stressvolle ervaring. Waar moet je op letten bij een huurcontract? Wat zijn de gemiddelde huurprijzen? En als je al een kot hebt: hoe ga je slim om met je budget? Om studenten te helpen met al deze vragen, organiseert de Sociale Dienst van UAntwerpen een nieuwe editie van ‘Zot van mijn Kot’.
Handige infosessies en workshops
De week start op maandag met een infosessie: Pendelen of op kot? Hier krijgen studenten inzicht in de voor- en nadelen van beide opties. Voor wie al besloten heeft op kot te gaan, is er de sessie Student zoekt kot, waarin je leert waar je op moet letten tijdens je zoektocht.
Naast de infosessies zijn er ook twee toffe workshops. In de kookworkshop van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, leer je hoe je snel en gezond kan koken op kot. De tweede workshop draait om budgetbeheer, met praktische tips om verstandig met je geld om te gaan en slim te sparen.
Gezelligheid en ontspanning op kot
Kotleven is meer dan alleen studeren en koken. Met 'Create & Connect' maak je samen met andere studenten een leuke plantenhanger voor je kamer. Sportievelingen kunnen meedoen aan een workout met oefeningen die je makkelijk op kot kan doen. Daarnaast organiseert studentenvereniging Campinaria een spelletjesavond en kun je genieten van een intiem kotconcert van Sancho.
Voor wie zijn kot duurzamer wil inrichten, organiseert Green Office een stadstour langs de leukste duurzame adresjes.
Welk kot is het ‘Zotste kot van UAntwerpen’?
De week wordt afgesloten met de verkiezing van het ‘Zotste kot van UAntwerpen’. Studenten kunnen hun kot nomineren en strijden om de titel van meest unieke, creatieve of gezellige kot van de universiteit. Tot en met 26 maart kan er gestemd worden, en tijdens de vorige editie brachten meer dan 1.000 studenten hun stem uit.
Wil jij meedoen? Check alle info op www.uantwerpen.be/zotvanmijnkot.
Examenstress? Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver zorgen 19 schapen – inclusief lammetjes én Border Collie Jimmy – voor een vleugje rust én natuurbeheer. In plaats van lawaaierige maaimachines kiest de campus van Thomas More en KU Leuven voor een duurzame aanpak: grazen in plaats van maaien.
De dieren helpen moeilijke terreinen onderhouden, zoals bermen en grachten, en zorgen intussen ook voor ontspanning bij studenten. “Een pauze bij de schapen werkt soms beter dan koffie”, zegt campusmanager Marijke Elst.
Het project, in samenwerking met herder Willem Reyniers, loopt tot oktober. Als het succes aanhoudt, wordt het systeem misschien ook op andere plekken van de campus uitgerold.
Studenten Thomas More lopen voor het goede doel (en de zomer)
Op maandag 23 juni zetten studenten van de lerarenopleiding van Thomas More opnieuw hun loopschoenen aan voor ‘Run like a teacher’. Tussen 12 en 14 uur draaien ze rondjes in de Mechelse Kruidtuin om geld in te zamelen voor vzw De Keeting, een organisatie die mensen in armoede ondersteunt.
Het initiatief is uitgegroeid tot een vaste waarde op de campus. Voor 5 euro kunnen studenten en docenten solo of in team meelopen. Er zijn prijzen voor de meeste kilometers én het luidste supportersteam. Hapjes, drankjes en een gezellige BBQ maken er een zomerse afsluiter van het academiejaar van.
Examens achter de rug, zweet op de rug — en dat allemaal voor het goede doel.
- Run like a teacher: samen lopen voor vzw De Keeting
- Waar: Campus Kruidtuin, Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen
- Wanneer: maandag 23 juni 2025, van 12 tot 14 uur
- Deelname: 5 euro (alle beentjes zijn welkom)
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 02/07 Manuals
- 02/07 DJ Manuals
- 02/07 Margot Robbie
- 02/07 Ashley Tisdale
- 04/07 Post Malone