Schrijf je nu in voor Urban Kick-Off 2025 en sjot tegen Team TAGMAG

Chelsy Vanlerberghe-11 februari 2025 om 14:12

Oproep aan alle straatvoetballers en casual sjotters: op donderdag 24 april wordt het Sint-Jansplein dé place to be voor iedereen die houdt van voetbal, sfeer en vleugje competitie. Zes studenten van de Karel de Grote Hogeschool roepen op om "te komen sjotten op 't plein" tijdens de Urban Kick-Off.

Urban Kick-Off Antwerpen brengt de nostalgie van pleintjesvoetbal terug, maar dan groter, met meer energie en een stevige portie gezonde rivaliteit. Dit unieke straatvoetbaltoernooi brengt de rauwe energie van ‘t Stad naar het plein en viert de passie voor voetbal in een sfeer van vriendschap en verbinding.

Met de oproep "Kom sjotten op ’t plein!" grijpt Urban Kick-Off Antwerpen terug naar de pure essentie van straatvoetbal: toegankelijk, spontaan en vol actie. Met een focus op verbondenheid en samenwerking biedt het initiatief een laagdrempelig platform voor iedereen die een passie heeft voor voetbal, ongeacht niveau of achtergrond. Geen stijve matchen met strakke regels, maar puur spelplezier. Een bal, een paar vrienden en de vrijheid van het plein. DJ’s zorgen voor een stevige soundtrack, de sfeer is optimaal en alles wat jij moet doen, is je team klaarstomen of gewoon genieten van de actie.

Team TAGMAG is er niet alleen om verslag uit te brengen, maar staat ook zelf op het veld. Denk jij dat je ons kan kloppen? Verzamel je team, schrijf je in en daag ons uit. Wij staan alvast scherp!

Het toernooi start om 13u00 uur en gaat door tot 22u00 uur op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Inschrijven kost 75 euro per ploeg en teams bestaan uit vijf tot acht spelers. Er is plek voor 16 teams, dus snel inschrijven is de boodschap. Supporteren is helemaal gratis. Schrijf je team nu in via deze link en claim je plek op het plein. Volg Urban Kick-Off op Instagram of Facebook voor updates.

1
2
3

VUB breekt wereldrecord met alcoholvrije cantus

Chelsy Vanlerberghe-02 mei 2025 om 10:27

Cantus zonder kater? Aan de VUB kan het. Op dinsdagavond 29 april schreven 327 studenten geschiedenis met de grootste alcoholvrije cantus ooit – en dat is officieel een wereldrecord. Daarmee verbreken ze het vorige record van 270 deelnemers.

Geen pintjes, wel sfeer. De avond startte rond 17u met speeches van rector Jan Danckaert en ex-premier Alexander De Croo, en ging tot iets na 20u vol zang, verbondenheid en studentikoze vibes. Volgens studente Stefanie Mulder zat de sfeer zelfs beter dan bij de ‘gewone’ edities: “In vorige alcoholedities verliezen we een ritme na een half uur en nu blijft iedereen nog meezingen.”

De cantus maakt deel uit van het middelenbeleid van de VUB, dat studenten wil sensibiliseren rond alcohol en andere middelen. De universiteit werkte dat beleid uit samen met studenten, met als doel: een veilige omgeving waar gezonde keuzes vanzelfsprekend zijn.

“Studentikoos zijn hoeft niet per se met alcohol te gaan”, zegt Katia Smirnova, Coördinator Studentenleven. “We willen laten zien dat feesten zonder alcohol even leuk kan zijn, en tegelijk de drempel verlagen voor studenten die zich niet comfortabel voelen bij een typische cantus.”

Dit is waarom veel jongeren verslaafd zijn aan datingapps

Brecht Roelants-02 mei 2025 om 09:16

Datingapps zijn dé place to be om nieuwe mensen te leren kennen. Maar waarom blijven sommigen eindeloos swipen? Nieuw onderzoek legt een link tussen psychologische kwetsbaarheden en het soms problematische gebruik van apps zoals Tinder en Bumble.

Uit een studie gepubliceerd in Computers in Human Behavior blijkt dat jongeren die kampen met sociale angst, uiterlijksonzekerheid of angst voor afwijzing, vaker datingapps als ‘veilig’ alternatief zien om connecties te maken. Ze vinden het makkelijker om zichzelf online te presenteren dan face-to-face.

De onderzoekers onderzochten meer dan 5.400 jongeren en ontdekten dat wie gevoeliger is voor afwijzing, ook meer risico loopt om datingapps op een ongezonde manier te gebruiken. Het idee dat apps helpen om relaties op te bouwen en jezelf beter te laten overkomen, zorgt ervoor dat sommigen bijna uitsluitend nog online contacten zoeken.

"Jongeren die onzeker zijn over hun uiterlijk of sociale skills, voelen zich extra kwetsbaar voor afwijzing. Datingapps lijken hen in eerste instantie te helpen, maar kunnen uiteindelijk leiden tot problematisch gebruik," stellen de onderzoekers.

Wat ook opviel: hoe meer iemand dacht dat datingapps hun sociale leven verbeteren, hoe groter de kans dat ze echte sociale interacties gingen vermijden. Volgens de onderzoekers zouden datingapps in de toekomst beter rekening kunnen houden met deze valkuilen en functies kunnen toevoegen die mentale gezondheid ondersteunen.

Ontdek meer