Je kent het wel: je hebt jezelf voorgenomen om morgenvroeg als eerste op de piste te staan, maar voor je het weet sta je met een pul bier in de hand mee te blèren op ‘Anton aus Tirol’. Après-ski en een vroege start de volgende dag lijken soms moeilijk te combineren, maar het kan wél. Met deze tips geniet je van het feestje én sta je de volgende ochtend fris op de latten.
Hoe overleef je een avondje après-ski als je vroeg op de piste wilt staan?
1. Skip de schnapsronde
Après-ski zonder alcohol is misschien een zeldzaam fenomeen, maar als je vroeg uit de veren wilt, is het slim om je in te houden. Wissel elk biertje of cocktail af met een glas water en laat de schnapsrondes aan je voorbijgaan. Geloof ons, je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.
2. Eet slim (en véél)
Een goede bodem leggen is key. Ga voor een stevige maaltijd met voldoende eiwitten en koolhydraten (lees: kaasfondue, pasta of een stevige schnitzel). Dit vertraagt de opname van alcohol en zorgt ervoor dat je niet na twee drankjes al wankelt. Bonus: je hebt meteen een excuus om extra frietjes te bestellen.
3. Kies je timing
Ga niet té laat feesten. De meeste après-ski feestjes beginnen al in de namiddag, dus er is geen reden om tot in de vroege uurtjes door te gaan. Tegen 22 uur je bed in duiken betekent dat je nog een redelijke nacht slaap kan meepakken en de eerste lift niet hoeft te missen.
4. Draag een zonnebril
Niet alleen omdat het cool staat, maar ook omdat fel licht en flikkerende stroboscopen je ogen vermoeien. Hoe minder overprikkeld je bent, hoe makkelijker je in slaap valt. En ja, een zonnebril helpt ook om je brakke kop de volgende ochtend te verbergen.
5. Water, water, en nog eens water
Hydratatie is je beste vriend. Drink voor het slapengaan minstens een halve liter water en neem een flesje mee naar bed. Dit helpt tegen uitdroging en minimaliseert dat kloppende hoofdgevoel in de ochtend.
6. Sla de afterparty over
We weten dat het verleidelijk is om nog ‘één drankje’ te doen in iemands chalet, maar dat eindigt negen van de tien keer in een kater. Houd het bij de officiële après-ski en trek op tijd terug naar je hotel of appartement.
7. Leg je ski-outfit klaar
Ochtendhumeur en een rommelig appartement is geen goeie combo. Leg je skikleding en gear de avond ervoor al klaar. Zo hoef je ‘s ochtends niet als een kip zonder kop je spullen te zoeken en kan je met minimale effort richting de lift vertrekken.
8. Powernap als geheime troef
Is de verleiding om toch stevig te feesten te groot? Probeer dan overdag een powernap te nemen na het skiën. Zelfs 20-30 minuten rust kan een wereld van verschil maken en zorgt ervoor dat je ‘s avonds niet compleet uitgeput begint.
9. Koffie en frisse lucht als redmiddel
Mocht je tóch iets te enthousiast zijn geweest, begin je ochtend dan met een sterke koffie en een diepe hap frisse berglucht. Een korte wandeling voordat je je ski’s vastklikt kan helpen om je lichaam wakker te schudden en de schade te beperken.
Met deze tips overleef je een avond après-ski zonder dat je de volgende ochtend halfdood op de skilift zit.Wil je een onvergetelijke après-ski beleven? Dan moet je bij de TAGMAG Winter Tour zijn! Samen met Route du Soleil kan je ons spotten tijdens Snowbreak in Andorra én drie Hoogtestages in de Alpen. Lees er hier alles over.
Nieuwe film 'Heysel 85' brengt voetbaltragedie van 1985 naar het grote scherm
Er komt een film over een van de zwartste momenten in de voetbalgeschiedenis. ‘Heysel 85’ brengt de tragedie van het Heizeldrama naar het grote scherm. De opnames zijn net afgerond en de film verschijnt in het najaar van 2026 in de Belgische bioscopen.
Op 29 mei 1985 liep een voetbalmatch in Brussel compleet uit de hand. Tijdens de finale van de Europacup I tussen Liverpool en Juventus braken er rellen uit in het Heyselstadion. Supporters bestormden elkaar, er ontstond paniek, en een muur stortte in. Het gevolg: 39 doden en honderden gewonden.
De nieuwe film ‘Heysel 85’ brengt die tragische avond van 29 mei 1985 voor het eerst naar het grote scherm. Regisseur Teodora Ana Mihai (‘La Civil’) koos voor een fictief verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de ramp. We volgen Marie (Violet Braeckman), dochter van de burgemeester van Brussel én zijn persattaché, en Luca Rossi (Matteo Simoni), een journalist met Italiaanse roots. Terwijl de situatie in het stadion ontspoort, raken ze verstrikt in hun plicht, emoties en de harde realiteit die zich voor hun ogen afspeelt.
Van vape naar zakje: waarom iedereen plots aan de nicotine pouches zit
Vapen is out, nicotine pouches zijn in. Steeds meer mensen dumpen hun vape en gaan voor zo’n klein wit zakje onder de lip. Geen rook, geen geur, geen sporen. Ideaal dus... of toch niet?
Nicotine pouches zien eruit als mini-theezakjes gevuld met wit poeder, nicotine en smaakstoffen. Nicotine pouches (ook wel eens 'snuff' genoemd hier, al is dat geen officiële naam) zijn kleine zakjes gevuld met wit poeder, nicotine en smaakjes. Je steekt ze onder je bovenlip en dan doet het zijn werk. Ze lijken op snus, maar da’s belangrijk: snus bevat tabak en is verboden in België. Nicotine pouches bevatten géén tabak, en zijn dus wel legaal.
In de VS is het gebruik ervan op een jaar tijd verdubbeld bij 16- tot 18-jarigen, en ook hier zie je ze steeds vaker opduiken — op TikTok, in studentencafés, of gewoon in de les. Populaire merken als ZYN worden verkocht als een ‘beter alternatief’, maar daar zit een kanttekening aan.
Ze bevatten geen tabak, maar wel nicotine en die is verslavend. Je loopt risico op verhoogde bloeddruk, hartkloppingen en maagklachten. En de langetermijneffecten? Daar hebben onderzoekers nog te weinig zicht op. Wat we wel al weten: ze kunnen je tandvlees irriteren en zijn niet zo ‘clean’ als ze eruitzien.
Het ruikt naar munt en niemand merkt dat je het gebruikt, dus logisch dat het populair is. Maar weet wat je in je lichaam stopt. Een leuk zakje met een smaakje maakt het niet automatisch minder schadelijk.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 08/05 Julie Vermeire
- 10/05 MEAU
- 10/05 Shania Gooris
- 11/05 Sabrina Carpenter
- 13/05 Robert Pattinson