Vrouw met twee vagina’s beantwoordt de 5 meest gestelde vragen

Chelsy Vanlerberghe-31 januari 2025 om 10:57

Het Australische model Evelyn Miller werd geboren met een zeldzame medische aandoening, uterus didelphys. Dat betekent dat ze twee vagina’s heeft, elk met een eigen baarmoederhals, baarmoeder en eierstok. Op TikTok beantwoordde ze de vragen die ze het vaakst krijgt.

Hoe ziet het eruit?
“Aan de buitenkant ziet het er hetzelfde uit als bij andere vrouwen, want ik heb één set schaamlippen. Maar als je binnenin kijkt, zie je twee openingen in plaats van één. Ze zitten naast elkaar, een beetje zoals oogballen die naar je kijken… of de loop van een shotgun.”

Kan ze zwanger worden in beide baarmoeders tegelijk?
Ja, dat kan. “Ik zou zelfs twee baby’s kunnen dragen van twee verschillende mannen. Dat ga ik natuurlijk niet doen, maar theoretisch kan het. De baby’s zouden ook een paar weken in leeftijd kunnen verschillen, wat best gek is.” Omdat haar lichaam anders is opgebouwd, kan Evelyn niet natuurlijk bevallen. “Ik moet sowieso een keizersnede ondergaan, want een natuurlijke bevalling is te riskant.” Evelyn en haar man Tom hebben samen twee kinderen.

Heeft ze twee menstruaties?
Ja, en dat is volgens haar het minst leuke aspect. “Mijn hormonen regelen mijn cyclus, maar mijn menstruaties vallen niet samen. Ze zitten meestal vier à vijf dagen uit elkaar. Dat betekent dus twee keer per maand ongesteld zijn en ook twee keer tampons gebruiken. Niet bepaald ideaal.”

Voelt seks anders?
“Ja, uiteraard,” zegt Evelyn. “Mijn vagina’s staan een beetje schuin, dus dat maakt een verschil. Maar verder ga ik daar niet op in, dit is een safe-for-work gesprek.”

Hoe ontstaat zoiets?
Evelyn legt uit dat het gebeurt tijdens de embryonale ontwikkeling. “Iedereen begint als twee helften die normaal samensmelten. Bij mij is dat niet volledig gebeurd, waardoor ik twee aparte sets heb.” Het is extreem zeldzaam en Evelyn heeft een van de meest extreme vormen van de aandoening.

Nog een fun fact voor de mannen: de naad die je onderaan je scrotum ziet, is een overblijfsel van dat fusieproces. Bij vrouwen worden diezelfde structuren de schaamlippen.

Van vape naar zakje: waarom iedereen plots aan de nicotine pouches zit

Chelsy Vanlerberghe-07 mei 2025 om 10:00

Vapen is out, nicotine pouches zijn in. Steeds meer mensen dumpen hun vape en gaan voor zo’n klein wit zakje onder de lip. Geen rook, geen geur, geen sporen. Ideaal dus... of toch niet?

Nicotine pouches zien eruit als mini-theezakjes gevuld met wit poeder, nicotine en smaakstoffen. Nicotine pouches (ook wel eens 'snuff' genoemd hier, al is dat geen officiële naam) zijn kleine zakjes gevuld met wit poeder, nicotine en smaakjes. Je steekt ze onder je bovenlip en dan doet het zijn werk. Ze lijken op snus, maar da’s belangrijk: snus bevat tabak en is verboden in België. Nicotine pouches bevatten géén tabak, en zijn dus wel legaal.

In de VS is het gebruik ervan op een jaar tijd verdubbeld bij 16- tot 18-jarigen, en ook hier zie je ze steeds vaker opduiken — op TikTok, in studentencafés, of gewoon in de les. Populaire merken als ZYN worden verkocht als een ‘beter alternatief’, maar daar zit een kanttekening aan.

Ze bevatten geen tabak, maar wel nicotine en die is verslavend. Je loopt risico op verhoogde bloeddruk, hartkloppingen en maagklachten. En de langetermijneffecten? Daar hebben onderzoekers nog te weinig zicht op. Wat we wel al weten: ze kunnen je tandvlees irriteren en zijn niet zo ‘clean’ als ze eruitzien.

Het ruikt naar munt en niemand merkt dat je het gebruikt, dus logisch dat het populair is. Maar weet wat je in je lichaam stopt. Een leuk zakje met een smaakje maakt het niet automatisch minder schadelijk.

Seepje lanceert refills die plastic én geld besparen

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2025 om 15:08

Zeg maar dag tegen overbodig plastic in je badkamer of keuken, want Seepje komt met iets nieuws dat wél werkt: handige navulzakken voor hun handzeep, wasmiddel, afwasmiddel en wasverzachter. Je vertrouwde Seepje-flessen kun je voortaan gewoon bijvullen: tot 80% minder plastic, zonder in te boeten op gebruiksgemak.

De navulzakken zijn slim ontworpen: geen onnodige doppen of plastic extra’s, gewoon een stevige zak die makkelij uitschenkt. Je verspilt minder, betaalt minder en het is nog goed voor de planeet ook.

Met prijzen vanaf €2,99 (voor afwasmiddel) tot €9,99 (voor wasmiddel) blijft het bovendien haalbaar voor studenten die wat duurzamer willen leven, zonder er meteen een fortuin aan kwijt te zijn. Alle refills zijn nu te vinden bij Delhaize of via seepje.be. En ja: ze ruiken nog altijd even lekker.

Ontdek meer