Op reis naar het buitenland en geen idee wat die prijzen in de supermarkt écht betekenen? Goed nieuws: je iPhone heeft een verborgen functie die je leven een pak makkelijker maakt. Sinds de nieuwste iOS 18-update kun je je rekenmachine omtoveren tot een valuta-omrekenaar.
Je iPhone heeft een verborgen valuta-omrekenaar
Dus, hoe werkt het? Heel simpel:
- Open de rekenmachine-app op je iPhone.
- Klik op het icoontje in de linkerbenedenhoek.
- Zet de optie converteren aan en kies de valuta van het land waar je bent.
Vanaf dat moment doet je rekenmachine al het werk voor je. Of je nu uit eten gaat, souvenirs koopt of de prijs van die lokale specialiteit checkt, je weet meteen wat je uitgeeft.
Ook offline werkt deze tool perfect. Zodra je telefoon weer verbinding maakt met wifi of data, worden de wisselkoersen automatisch bijgewerkt. Handig, toch?
De functie kan meer dan alleen geld omrekenen. Denk aan kilometers naar mijlen, ponden naar kilo’s en andere metingen die handig zijn voor je volgende avontuur.
Met deze nieuwe functie hoef je geen extra apps te downloaden of eindeloos te googelen. Tijd om die wereldreis in te plannen?
Dina Tersago in tranen na TikTok-onderzoek in ‘Ze Zeggen Dat’
In een preview van de tweede aflevering van 'Ze Zeggen Dat', zien we een Dina Tersago zoals we haar nog niet vaak zagen: emotioneel, aangeslagen en met tranen in de ogen. De reden? TikTok.
Dina duikt in de wereld van de populaire app en stelt zich de vraag: moet TikTok niet verboden worden voor kinderen onder de 13? Samen met TikTokkers Elias Verwilt en Stien Edlund – twee gezichten die je sowieso kent als je ooit langer dan vijf minuten op de For You Page zat – ontdekt Dina hoe het algoritme werkt en wat je zoal te zien krijgt als jonge gebruiker.
Voor het onderzoek kregen tien 13-jarigen een week lang 80 minuten per dag toegang tot TikTok. Uit die ervaring werd een soort mini-docu gemaakt met de filmpjes die hen door het algoritme werden voorgeschoteld. Denk: content rond mentale problemen, automutilatie en toxisch schoonheidsideaal. De reacties tijdens de première zijn heftig – ouders en jongeren verlaten overstuur de zaal. Ook Dina krijgt het lastig.
En eerlijk: als je weet dat Vlaamse jongeren van 16 tot 24 gemiddeld 80 minuten per dag op TikTok zitten (meer dan op Instagram, Facebook en WhatsApp samen), dan zet zo’n experiment wel aan het denken.
'Ze Zeggen Dat', te zien op maandag 12 mei om 20u40 bij VTM.
AI als relatietherapeut? Steeds meer koppels zweren erbij
Relatieproblemen? Sommige koppels rennen naar een therapeut, anderen... naar een chatbot. Steeds meer mensen gebruiken AI zoals ChatGPT om ruzies met hun partner op te lossen. En dat blijkt verrassend effectief.
Een vrouw vertelde bijvoorbeeld aan The Mirror hoe ze dankzij AI minder ruzie maakt met haar vriend. Ze gebruikte het niet om ‘advies’ te krijgen, maar om haar gedachten beter te verwoorden, spanningen te ontmijnen en zijn standpunt beter te begrijpen. “Het was alsof ik tegen een robot aan het klagen was, maar het werkte,” zegt ze. “We konden weer normaal praten.”
AI geeft je geen standaardrelatietips, maar helpt je om dingen op een rustige manier te formuleren en dat kan al een groot verschil maken. Zeker als je het vergelijkt met vrienden die vooral zeggen wat je wil horen. “Het kiest geen kant, en dat is soms net beter dan iemand bellen die sowieso zegt dat jij gelijk hebt.”
Toch is niet iedereen overtuigd. Zo deelde een jongen op Reddit dat zijn vriendin AI té vaak begon in te schakelen bij discussies. “Het voelt alsof ik plots ook moet discussiëren met een robot die haar kant kiest,” schreef hij.
Experts waarschuwen ook: AI is geen vervanging voor echte therapie. Psychologen kunnen veel beter inspelen op emoties en de diepere lagen van een relatie. Maar als een chatbot je helpt om kalm te blijven tijdens een discussie, waarom niet?
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 13/05 Robert Pattinson
- 14/05 Martin Garrix
- 15/05 Pauline Slangen
- 15/05 Chase Hudson
- 16/05 Dimitri Vegas