TikTok heeft geruchten dat de Chinese overheid het platform aan Elon Musk wil verkopen keihard ontkracht. Volgens een woordvoerder zijn de verhalen “pure fictie”.
TikTok ontkent verkoop aan Elon Musk: “pure fictie”
Berichten van Bloomberg en The Wall Street Journal claimen dat China dit overweegt om een Amerikaans verbod op TikTok te voorkomen. Dit verbod zou zondag ingaan als het moederbedrijf ByteDance de Amerikaanse tak niet verkoopt. Volgens insiders zou een van de opties zijn dat TikTok samengaat met Musk’s platform X. Maar hoe Musk, met zijn gigantische vermogen van 400 miljard dollar, dit zou aanpakken, is totaal onduidelijk.
Ban of geen ban?
De VS wil TikTok verbieden uit angst dat het platform persoonlijke data verzamelt en invloed uitoefent op wat mensen zien en denken. Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich nu over de zaak. TikTok vecht het verbod aan en zegt dat dit ingaat tegen de vrijheid van meningsuiting.
Ondertussen heeft president Joe Biden al een wet ondertekend die TikTok aan banden legt. Opvallend: president-elect Donald Trump, die op 20 januari aan de macht komt, belooft het platform te “redden”, een 180 graden draai na zijn eerdere poging om het te bannen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd...
Apple lanceert iPhone 16e: wat moet je weten?
Apple heeft de iPhone 16e aangekondigd, een nieuwe instapper binnen de iPhone 16-serie. Het toestel heeft een 6.1-inch OLED-display, draait op de krachtige A18-chip en krijgt net als de duurdere modellen een Action Button: een knop die je zelf kan instellen voor verschillende functies.
Met de iPhone 16e haal je een aantal premium features in huis zonder meteen de hoofdprijs te betalen. Zo ondersteunt het toestel Apple Intelligence-functies, net zoals de iPhone 15 Pro, en beschikt het over een 48-megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant zit een 12-megapixel selfiecamera, en Face ID is de standaard: de homeknop is officieel verleden tijd.
Onder de motorkap zit de 3nm A18-chip, die ook in de andere iPhone 16-modellen te vinden is. Opslagopties gaan van 128GB tot 512GB, maar zoals altijd houdt Apple de precieze hoeveelheid RAM geheim. Verwacht wordt dat het toestel zo’n 8GB werkgeheugen heeft, aangezien het de nieuwste AI-features ondersteunt.
Qua connectiviteit ben je helemaal future-proof met 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 en NFC. Daarnaast is er ondersteuning voor Apple’s Emergency SOS via satelliet, al werkt die functie niet in alle regio’s.
De iPhone 16e is vanaf 21 februari te pre-orderen en ligt vanaf 28 februari officieel in de winkel in 59 landen. In de VS start de prijs bij $599. Je kan kiezen tussen twee kleuren: zwart of wit. Of dit dé beste budget-iPhone wordt, zal de tijd uitwijzen, maar met een krachtige chip, een heldere OLED-display en slimme AI-features lijkt Apple een sterke instapper in huis te hebben.
Jouw kijk- en luistergedrag kan je geld opleveren: ontdek hoe!
Katya Wolf via Pexels
Je screentime liegt er niet om: urenlang scrollen op TikTok, eindeloos bingen op Netflix en Spotify staat altijd aan. Je Spotify Wrapped is elk jaar een reflectie van hoeveel uur je naar muziek luistert. Je smartphone hangt zo goed als vast aan je hand, maar wat als je daar nu gewoon voor betaald kon worden? Een kans om een extra zakcentje te verdienen door letterlijk niets te doen. Dat is exact wat het XMP Cross Media Panel aanbiedt!
Het XMP Cross Media Panel is een groot onderzoek gesteund door de Vlaamse Overheid en uitgevoerd door Ipsos. Het doel? Zicht krijgen op hoe Vlamingen media consumeren. Welke zenders kijk je? Hoe lang stream je? Wat zijn je favoriete online platformen? Deze data zijn cruciaal voor mediabedrijven om hun aanbod beter af te stemmen op wat mensen écht willen zien en horen.
Door deel te nemen help je dus mee aan toekomstig mediabeleid én krijg je daar ook nog eens een vergoeding voor. Geen gedoe met lange, saaie enquêtes: de app regelt alles voor jou. Installeer de app op je smartphone en die registreert automatisch je kijk- en luistergedrag. Easy money!
Hoeveel kan je verdienen?
Dat is de vraag die je écht wil stellen, toch?
5 euro voor de installatie van de app.
10 euro extra als je de testperiode van 2 weken correct doorloopt.
12 euro per maand als je de app actief houdt (23/30 dagen per maand online).
3 euro extra per maand per extra toestel.
Dubbele beloning in de eerste maand! Dus als je drie toestellen hebt, tik je meteen 36 euro binnen.
Kortom: een passief inkomen zonder moeite. Video’s kijken en ondertussen betaald worden? Chill!
Maak kans op Kinepolis-duotickets
Naast je maandelijkse vergoeding, maak je ook kans op een van de 20 duotickets voor Kinepolis. Wanneer je je inschrijft via TAGMAG, krijg je in de vragenlijst de optie om deel te nemen aan deze wedstrijd. Je maakt enkel kans als je de vragenlijst invult én de app installeert.
Hoe werkt het?
Vul de vragenlijst in en geef aan dat je wilt deelnemen.
Installeer de app op je smartphone en registreer jezelf.
Wil je meer verdienen? Voeg extra toestellen toe en installeer de app ook daarop.
Laat de app gewoon draaien en cash in.
Is dit veilig?
Yes, geen zorgen! De app neemt geen geluidsopnamen op en verzamelt geen gevoelige info zoals wachtwoorden of bankgegevens. Het enige wat gemeten wordt, is welke media je consumeert en hoelang. Bovendien worden je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkocht. De technologie werkt op een vergelijkbare manier als Shazam: het herkent enkel welke media je bekijkt of beluistert en niets anders.
Meedoen?
Wil je meedoen en betaald worden voor wat je sowieso al doet? Schrijf je dan nu in en start vandaag nog met verdienen! Klik hier om te beginnen.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 26/02 Rachel Nimegeers
- 01/03 Justin Bieber
- 02/03 Rebel Wilson
- 02/03 Becky G
- 03/03 Hanne Carry