Kotfood Battle: welke pizza magherita scoort het beste?

Chelsy Vanlerberghe-09 oktober 2024 om 13:13

Als student weet je dat een snelle, lekkere maaltijd vaak een lifesaver is, vooral tijdens de drukke weken. Wat is er beter dan een klassieke pizza margherita? In de diepvries van de supermarkten ligt het vol, maar welke diepvriespizza scoort het beste?

Onze Italiaanse pizza-expert, PapiPesto, ging op zoek in Lidl, Delhaize, Colruyt, Carrefour en Albert Heijn. (In de Aldi was helaas geen diepvriespizza margherita te vinden.) En wat betreft Colruyt: hun pizza Margherita bleek toch niet helemaal te voldoen aan de traditionele verwachtingen.

Een pizza Margherita is een klassieker die eenvoudig, maar vol van smaak is. Traditioneel gemaakt met tomatensaus, mozzarella, verse basilicum en een drizzle van olijfolie. Bij Colruyt is het ook met paprika en courgette… Spoiler: deze pizza heeft de top 3 niet behaald.

1. Delhaize - Delhaize Bio

Score:★★★★
Prijs: €2,89 voor 300 gram
Prijs per 100 gram: €0,96

Deze pizza komt uit de oven met een heerlijke, steengebakken korst. Ondanks dat het de op twee na duurste pizza is, verdient het zijn plaats bovenaan de lijst. De kaas is romig, de kruiding zit perfect en de korst is perfect gebakken. "De tomaat mocht misschien iets meer door smaken, maar verder is dit gewoon een toppertje!" zegt hij.

2. Italiamo - Lidl

Score: ★★★½
Prijs: €5,99 voor 1070 gram
Prijs per 100 gram: €0,56

Deze pizza valt op met zijn unieke rechthoekige vorm en komt in een gigantische doos met twee pizza’s."Het is eerder NY-style, goed gekruid met oregano, en perfect om te delen voor een pizzaparty," merkt hij op. De korst is niet zo luchtig, maar de kerstomaatjes geven een frisse toets. Wie houdt er nu niet van een gigantische pizza? Maar: deze pizza ligt helaas niet altijd in de diepvries bij Lidl. Enkel tijdens speciale promoties.

3. Delhaize - Delhaize

Score: ★★★
Prijs: €3,99 voor 416 gram
Prijs per 100 gram: €0,96

Deze pizza is gebakken in een houtoven en volgens een traditioneel Italiaans recept. "Je proeft de echte kerstomaten en basilicum, en de krokante korst is fijn," zegt PapiPesto. Maar hij mist een beetje kruiding. Hoewel deze pizza aan de duurdere kant is, is de smaak het waard.

Wat opvalt? De duurdere pizza’s bieden vaak een veel betere smaakervaring. Studenten kunnen heel goedkoop pizza's scoren, zoals bij Colruyt waar je €2,44 betaalt voor drie pizza’s van 300 gram, wat neerkomt op slechts 82 cent per pizza. Maar als je echt iets wilt dat je smaakpapillen verwent, ga dan voor de pizza’s van Delhaize. Voor een paar euro extra krijg je veel meer pizza-plezier!

Dus, of je nu een pizza-avond organiseert of gewoon een snelle hap nodig hebt, je weet nu welke diepvriespizza margherita je moet kiezen. Buon appetito!

OVERZICHT

Delhaize - Delhaize Bio
Prijs: €2,89 voor 300 gram
Yummie score: ★★★★

Lidl - Italiamo
Prijs: €5,99 voor 1070 gram
Yummie score: ★★★½

Delhaize - Delhaize
Prijs: €3,99 voor 416 gram
Yummie score: ★★★

Colruyt - Dr Oetker Classica
Prijs: €2,63 voor 265 gram
Yummie score: ★★½

Lidl - Trattoria Alfredo
Prijs: €3,15 voor 900 gram
Yummie score: ★★

Delhaize - Delhaize
Prijs: €1,95 voor 540 gram
Yummie score: ★★

Albert Heijn - AH
Prijs: Onbekend voor 900 gram
Yummie score: ★★

Colruyt - Everyday
Prijs: €2,44 voor 900 gram
Yummie score: ★

Carrefour - Simpl
Prijs: €2,99 voor 900 gram
Yummie score: ★

Domino’s Pizza combineert pizza met sandwich

Karen Luiken-08 oktober 2024 om 07:38

Ga je voor een pizza of een sandwich? Het is een dilemma waar vaak onmogelijk een antwoord op te vinden is. Maar geen stress: vanaf nu hoef je niet meer te kiezen tussen de twee gerechten. Domino’s Pizza creëert namelijk best of both worlds met de lancering van de Pizza Subzz.

De Pizza Subzz is een combinatie tussen een smaakvolle pizza en het gemak van een sandwich. Er zijn zes verschillende smaken. Ga je voor barbecue chicken, pepperoni, Hawaii, veggi harissa of de meatballs marinara? Of ben je een diehard Bicky-fan en ga je voor de Pizza Subzz Bicky? Het kan allemaal!

De zes nieuwe varianten zijn vanaf nu verkrijgbaar in alle Belgische Domino’s-Vestigingen in België.

The Mocktail Club nu te vinden in Belgische supermarkten

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 13:15

The Mocktail Club, het trendy merk dat alcoholvrije cocktails brengt, viert zijn vijfde verjaardag met een spetterende aankondiging! De zussen Kaat en Marie Claessens hebben groot nieuws: hun unieke mocktails zijn vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkten Delhaize, Carrefour en Colruyt.

Wat begon als een blog in 2015 is nu uitgegroeid tot een vaste waarde in de alcolholvrije sector. Met een assortiment vol spannende smaken zoals Ginger Gem, Berry Bash, Basil Breeze en Rhubarb Rush, hebben ze de saaie virgin mojito's achter zich gelaten. Deze mocktails zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook 100% natuurlijk en laag in suiker. Ze bewijzen dat alcoholvrij drinken allesbehalve saai is. Perfect voor wie wil genieten zonder de kater!

De populariteit van alcoholvrije drankjes groeit als nooit tevoren, en The Mocktail Club speelt hier slim op in. Het is het ideale moment om te ontdekken dat alcoholvrij echt geen suf alternatief hoeft te zijn. Met smaakvolle combinaties voor elke gelegenheid, of je nu een kotfeest geeft, een avondje met vrienden plant, of jezelf wilt trakteren na een lange dag. Schol!

Ontdek meer