Dit is hoeveel de gemiddelde student verdient!

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 14:22

Uit een onderzoek van Deltaworx en TAGMAG bij meer dan 2.000 Vlaamse studenten blijkt dat de gemiddelde student tussen de 330 en 415 euro verdient met een studentenjob. Clé vroeg aan de studenten in Hasselt hoeveel zij extra per maand verdienen en of ze nog zakgeld krijgen van thuis.

Deze TikTok-trends kunnen je carrière verpesten

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 13:12

Volgens experts doet "CareerTok" vaak meer kwaad dan goed voor je carrière. Jasmine Escalera van Zety legt in een interview met Newsweek uit dat sommige populaire TikTok-trends niet zo slim zijn als ze lijken.

De eerste trend om te vermijden: "white fonting." Hierbij verstoppen mensen trefwoorden uit de vacature in witte letters op hun cv, zodat ze beter door automatische screeningsystemen komen. Bedrijven gebruiken software om cv's te scannen op bepaalde trefwoorden, en als die ontbreken, kan je cv meteen afvallen. Slim? Nope. Recruiters kennen dit trucje en zien het als misleiding. Dat kan je geloofwaardigheid en je kansen op de job flink schaden.

Dan is er “#QuitTok,” waarbij mensen hun ontslagfilmpje posten. Levert views op, maar werkgevers zien het als een red flag. Ze vragen zich af of je bij hen ook zo dramatisch gaat vertrekken. Geen beste eerste indruk.

De derde trend: “Bare Minimum Mondays.” Het idee is dat je op maandag zo weinig mogelijk doet om de week rustig te starten. Marisa Jo Mayes, die de trend startte, zegt dat het haar helpt om burn-out te voorkomen en de rest van de week productiever te zijn. Klinkt chill, maar volgens Escalera kan het je juist een reputatie geven van iemand die ongeïnteresseerd en lui is. En dat wil je niet.

Kortom, die populaire TikTok-trends lijken leuk, maar kunnen je kansen op de arbeidsmarkt serieus verpesten.

'De Campus Cup' komt terug!

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 12:51

Goed nieuws: 'De Campus Cup' is weer helemaal terug van even weggeweest. Na drie seizoenen op VRT 1 en een sabbatjaar keert de studentenquiz dit voorjaar terug op VRT Canvas. Otto-Jan Ham gaat weer op zoek naar een nieuwe lichting slimme koppen. Wie volgt de rechtenstudenten van KU Leuven op, die de laatste beker mee naar huis mochten nemen?

Het format blijft hetzelfde: 17 afleveringen waarin telkens twee teams het tegen elkaar opnemen. Wat staat je te wachten? Multiplechoice-examens, een blokronde (waar één teamlid een spoedcursus moet verwerken), een mondeling examen en groepswerk. En ja, het komt echt op seconden aan, want alleen de snelsten geraken bij de top acht en stoten door naar de kwartfinales. In de finale strijden de twee sterkste teams voor de felbegeerde beker.

Is jouw team het volgende dat de beker mee naar de unief of hogeschool neemt? Schrijf je dan in met vier studenten (maximaal twee van hetzelfde geslacht M/V/X) en waag je kans. Inschrijven kan nog tot 11 november via www.vrtmax.be/doemee.

De nieuwe afleveringen van De Campus Cup worden in het voorjaar van 2025 uitgezonden op VRT Canvas.

Ontdek meer