Jouw ultieme guide voor een uitstapje naar Brussel

Ley De Pooter-08 september 2024 om 21:21- Foto:

Instagram @58.bxl

Onze hoofdstad heeft veel te bieden en is de ideale plek voor een daguitstap. Brussel is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, zo sta je van het treinstation Brussel-Centraal meteen in het centrum. Van shoppen, leuke hotspots en adresjes tot culturele activiteiten, je komt het allemaal hier te weten.

SHOP TILL YOU DROP

Brussel biedt tal van mogelijkheden voor shoppers, met een diversiteit aan winkelstraten en centra. De Nieuwstraat is een van de meest populaire winkelstraten in de stad en staat bekend om zijn grote winkelketens zoals Pull&Bear, Primark, Zara en Mango. De echte mode en vintage liefhebbers moeten in de Dansaertwijk zijn. In deze hippe wijk kan je terecht bij Think Twice, Essentiel Antwerp, Urban Therapy,… Valt het weer wat tegen, dan kan je naar een van de shoppingcentra zoals City 2 en Anspach Shopping in het centrum of Docks Bruxsel iets meer in het noorden.

GENIETEN MET EEN DRANKJE

Na al dat shoppen is het leuk om even tot rust te komen met een drankje. Bij L’atelier en ville (Rue de l’Ecuyer 41) kan je gezellig genieten van heerlijke koffie of chaï latte met een muffin of een stukje cake. Heb je liever zin in iets fris, dan kan je naar 58 Rooftop (Rue de l'Evêque 1) voor een cocktail met prachtig uitzicht over de stad. Of naar het Delirium Café (Imp. de la Fidélité 4) met meer dan 2000 biersoorten uit heel de wereld ter beschikking!

LEUKE FOODSPOTS

Rond de Grote Markt zijn er tal van plaatsen waar je de bekende ‘Belgian waffles’ kan proberen. Altijd leuk om eens toerist te zijn in eigen land! Recent is in het centrum ook Brussels Food Market (Sint-Katelijnestraat 8) geopend met onder meer sushi van Yokoso, libanese specialiteiten van Beiruti en lekkere taarten van Julie’s House.

Voor de perfecte smash burger moet je bij Rambo (Rue Washington 7) zijn en voor een lekkere pizza of pasta kan je terecht bij Nona (Sint-Katelijnestraat 17/19)

MUST-SEE VIEWPOINTS

In de omgeving van het Justitiepaleis bevinden zich de iconische Liften van de Marollen, die een verbinding vormen tussen het Poelaertplein en de volkswijk Marollen. Deze liften zijn gratis te gebruiken en tijdens de rit kan je genieten van het mooie panorama over Brussel. Op de Kunstberg vind je ook een schitterend uitkijkpunt, met een indrukwekkend uitzicht over de stad. Vanaf hier heb je zicht op de majestueuze Basiliek van Koekelberg, die een van de grootste kerken ter wereld is.

TIP: Tijdens zonsondergang of de golden hour kan je hier de beste foto’s maken.

OP ONTDEKKING MET STRIPFIGUREN

België staat bekend om zijn vele stripreeksen met bekende figuren zoals de Smurfen, Suske & Wiske en Kuifje. Het Stripmuseum is de place to be voor stripliefhebbers waar je verschillende tentoonstellingen kan ontdekken over jouw favoriete stripfiguren. Een toegangsticket is 10€ voor 12 tot 25-jarigen. Daarnaast is er ook een stripwandeling doorheen de stad waar je prachtige muurschilderingen kan bewonderen van onder meer Lucky Luke en Asterix & Obelix.

UNIEKE EXPERIENCES

Belgian Beer World bevindt zich in het Brusselse beursgebouw en is een must-visit voor bierliefhebbers. Je kan er geheimen van de brouwer en inspirerende verhalen ontdekken. En misschien het best van al, je mag proeven! Als student betaal je 14€ voor toegang.

TIP: Na je bezoek kan je op het dakterras, ook wel ‘The Beerlab’ genoemd, genieten van het uitzicht met keuze uit maar liefst 150 bieren!

Ook voor de Harry Potter fans is er momenteel een interactieve ervaring ‘Harry Potter Visions of Magic’. De experience duurt nog enkele maanden en kost 27,50€ voor studenten. Deze bevindt zich op de prachtige site van Tour en Taxis. Als je daar bent, neem dan zeker een kijkje in het Gare Maritime gebouw, waar ook een heerlijke foodcourt is (met Tomorrowland eetkraam!).

TIP: Reserveer tijdig je bezoek via: https://harrypottervisionsofmagic.ticketmaster.be/nl

Miley Cyrus beschuldigd van plagiaat met hit 'Flowers'

Karen Luiken-17 september 2024 om 09:06

Wat hebben de hits ‘Flowers’ van Miley Cyrus en ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars met elkaar gemeen? Meer dan je in eerste instantie misschien denkt. Miley zou voor haar liedje elementen van Bruno’s nummer hebben gebruikt en wordt daarom aangeklaagd voor plagiaat. Dat meldt Rolling Stone.

Het bedrijf Temp Music Investments, dat deels de auteursrechten van ‘When I Was Your Man’ heeft, zegt dat Miley onder andere de toonhoogte, baslijn en volgorde van coupletten heeft gekopieerd van Bruno’s song. Het bedrijf klaagt Miley aan en eist een schadevergoeding. Ook wil Temp Music Investments dat Miley niet langer met ‘Flowers’ optreedt.

Het is nog niet bekend hoe Miley over de aanklacht denkt. Ze heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Feel old yet? Charlie uit 'Good Luck Charlie' is 16 geworden!

Chelsy Vanlerberghe-17 september 2024 om 09:02

Happy birthday Mia Talerico, sweet 16! De actrice die Charlie speelde in 'Good Luck Charlie' is nu even oud als haar grote zus Teddy Duncan in de serie toen die voor het eerst op tv kwam.

Het voelt alsof ze nog maar net dat schattige peutertje was, maar Mia zit ondertussen al in het tweede middelbaar. En als dat je nog niet oud doet voelen: Mia was amper 10 maanden toen het eerste seizoen werd opgenomen.

In de serie speelde Mia het jongste lid van de familie Duncan: Charlie. Het verhaal focust vooral op Teddy Duncan (Bridget Mendler), een tiener die videodagboeken maakt voor haar jongere zusje Charlie. Ze geeft haar advies voor als ze ouder wordt, omdat het thuis nogal druk en chaotisch kan zijn met vier kinderen. Elke vlog sluit ze af met de legendarische woorden: "Good luck, Charlie." De show liep van 2010 tot 2014 op Disney Channel.

Ontdek meer