KDG start nieuwe bachelor: Medische Beeldvorming en Radiotherapie

Chelsy Vanlerberghe-28 augustus 2024 om 09:36

Karel de Grote Hogeschool lanceert een gloednieuwe bacheloropleiding in Medische Beeldvorming en Radiotherapie, die vanaf september 2024 van start gaat.

De nood aan medisch technologen is urgent. Momenteel zijn er te weinig professionals in dit vakgebied, waardoor verplegend personeel soms moet bijspringen. Met deze opleiding speelt KdG in op de behoeften van de zorgsector en biedt het een concrete oplossing voor de tekorten.

Als je altijd al gefascineerd bent door technologie en een passie hebt voor zorg, dan is deze bachelor iets voor jou. In drie jaar tijd leer je alles over het maken van echografieën, CT- en MRI-scans en het uitvoeren van bestralingen. Je wordt getraind om artsen te ondersteunen bij het stellen van diagnoses en het uitvoeren van behandelingen, met een sterke focus op zowel technische als verpleegkundige vaardigheden.

Volgens Veerle Hendrickx, algemeen directeur van KdG, is dit vakgebied een echte uitdaging voor ziekenhuizen. Er is een groeiende vraag naar medisch technologen, met een tekort van 250 tot 300 specialisten in Vlaanderen. Dit betekent dat afgestudeerden van deze opleiding snel werk zullen vinden.

Wie meer wil weten over de opleiding kan terecht op de website van Karel de Grote Hogeschool of langskomen op de infodag op dinsdag 3 september 2024 tussen 17 en 21 uur op Campus Hoboken.

WIN: duoticket voor Red Bull Back2Beyond

Chelsy Vanlerberghe-02 december 2024 om 13:05

Alle tickets voor Red Bull Back2Beyond zijn de deur uit, maar TAGMAG geeft jou nog een laatste kans om erbij te zijn!

Op zaterdag 7 december wordt de Eskimofabriek in Gent omgetoverd tot een absolute partytempel. Met een unieke set-up – drie dj booths rondom de dansvloer – word je helemaal ondergedompeld in de muziek. De line-up? Malugi, EMILIJA, DJ Boring en Young Marco, die elkaar naadloos aflossen in back-to-back sets. Jij staat in het midden. Ready? Beantwoord snel het onderstaande formulier!

Nieuwe campagne helpt jongeren om fake news te doorprikken

Chelsy Vanlerberghe-02 december 2024 om 12:38

Nepnieuws, clickbait, deepfakes… het internet staat er vol mee. Toch checkt bijna de helft van de Vlaamse jongeren zelden of nooit de betrouwbaarheid van wat ze lezen. Daar wil de nieuwe campagne ‘Klopt da wel?’ verandering in brengen. Het doel? Jongeren wapenen tegen de overload aan misleidende informatie die ze dagelijks op TikTok, Instagram en YouTube tegenkomen.

Met opvallende affiches op scholen, een handige website en herkenbare video's van influencers zoals Maximiliaan Verheyen, hoopt de Vlaamse overheid jongeren te leren hoe ze kritischer kunnen omgaan met nieuws. De campagne maakt duidelijk: je hoeft geen onderzoeksjournalist te zijn om nepnieuws te doorprikken. Een simpele vraag als ‘Klopt da wel?’ kan al een groot verschil maken.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 42% van de jongeren drie op vijf fake news-verhalen correct kan herkennen. Ondertussen vertrouwen amper 11% van hen op nieuws dat ze op sociale media zien. Jongeren scrollen non-stop, maar staan zelden stil bij wat écht waar is en wat niet. Door hen tools en tips te geven, wil de campagne hun vertrouwen in zichzelf en betrouwbare bronnen versterken.

De campagne blijft lopen tot 2025 en pakt in verschillende fases onderwerpen aan zoals algoritmes, complottheorieën en propaganda. Op de website kloptdawel.be vind je alles over de campagne: handige tips, artikels, en tools om zelf fake news te doorprikken.

Dus: volgende keer dat je iets leest wat te gek lijkt om waar te zijn, vraag jezelf even af... klopt da wel?

Ontdek meer