Domino’s Pizza brengt populaire Bicky pizza terug

Karen Luiken-19 augustus 2024 om 07:47

Hij is terug van weggeweest: de Bicky Pizza! De heerlijke traktatie, die het beste van twee werelden samenbrengt, is vanaf vandaag exclusief in de Belgische vestigingen van Domino’s verkrijgbaar.

De Bicky Pizza is een combinatie tussen de populaire Bicky burger en een pizza van Domino’s. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: de Bicky Original met gehakt en de Bicky Chicken met kip, allebei afgewerkt met mozzarella en voorzien van tomatensaus, hot sauce, dressing, de Bicky Cucumb’ Salad en de beroemde Bicky-ajuintjes.

De Bicky Pizza zag in 2020 voor het eerst het levenslicht en was meteen een schot in de roos. Toch verdween de traktatie na een tijdje weer, om nu, vier jaar later, weer (tijdelijk) terug te keren.

"Sinds die lancering bleef men vragen om de Bicky pizza terug aan het Domino’s menu toe te voegen. Vanaf vandaag kan de Bicky pizza opnieuw besteld worden, en wij zijn alvast even enthousiast als onze fans”, aldus Anneke de Groot, CEO bij Domino’s Pizza België.

Je kan vanaf nu takeaway voor je huisdier bestellen met Deliveroo

Chelsy Vanlerberghe-10 september 2024 om 12:42- Foto:

by Louis-Philippe Poitras via Unsplash

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Je favoriete viervoeter kan nu ook genieten van takeaway. Deliveroo gaat namelijk samenwerken met Tom&Co, de populaire Belgische dierenspeciaalzaak. Dit betekent dat je straks hondenvoer of kattenbrokjes gewoon via Deliveroo kunt laten thuisbezorgen. Handig!

Tom&Co heeft maar liefst 262 verschillende dierenvoedingproducten in het aanbod. En tot eind september 2024 krijg je zelfs gratis levering bij een bestelling van minimaal €15. Het aanbod is nu al beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk, met plannen om snel naar meer steden uit te breiden. Een ideale manier om je huisdier te trakteren zonder zelf naar de winkel te moeten.

Luiz Richter, General Manager van Deliveroo België, zegt: “We zijn enthousiast om ons aanbod uit te breiden naar non-food met Tom&Co. Dit is een belangrijke stap in het bedienen van Belgische huishoudens.”

Deze soorten alcohol veroorzaken hangxiety, volgens expert

Chelsy Vanlerberghe-09 september 2024 om 15:53

We kennen het allemaal: je hebt een wilde avond gehad, maar de dag erna voel je je zo ellendig dat je niet eens onder je deken vandaan durft te komen. Ook al heb je niks gênants gedaan, toch voel je je kut. Als dit je bekend voorkomt, dan heb je waarschijnlijk te maken met hangxiety: een combinatie van een hangover en anxiety. Hoewel elke soort alcohol z’n tol eist, zeggen mentale gezondheidsexperts dat sommige dranken meer kans geven op hangxiety.

Lisa Gunn, mentale gezondheisexpert bij Nuffield Health, deelde met HuffPost waarom we ons zo voelen na het drinken en welke alcoholische dranken je beter kunt vermijden als je last hebt van hangxiety. Ze legde uit dat, hoewel alcohol in eerste instantie een kalmerend effect heeft, het later juist zorgt voor een ‘rebound-effect’ waardoor je angst toeneemt.

“Dit komt deels doordat alcohol de balans van neurotransmitters en chemische stoffen in de hersenen verstoort. Die verstoring beïnvloedt de GABA-chemicaliën, die normaal gesproken voor ontspanning zorgen, maar door alcohol juist verminderen, waardoor je meer opgewonden en angstig wordt."

Vooral sterke drank en rode wijn zijn boosdoeners. Sterke drank jaagt je alcoholniveau omhoog, wat zorgt voor rebound-angst de volgende ochtend. Rode wijn zit vol tyramine en histamines die ook je stress triggeren. Ook cocktails zijn ook een no-go als je je hoofd de volgende ochtend helder wilt houden. Door de suiker in cocktails schieten je bloedalcohol- en bloedsuikerspiegel omhoog, wat voor energierushes kan zorgen.

Gelukkig zijn er ook drankjes die iets milder zijn voor je geest, zoals bier. Lichte bieren en pils met een laag alcoholgehalte brengen minder risico's met zich mee voor je mentale gezondheid, mits je met mate drinkt.

Volgens de Priory Group, die mensen helpt met verslaving en alcoholmisbruik, kan ‘alcohol je zorgen tijdelijk verminderen, je stress verlagen en je gedachten afleiden van problemen’. Maar ‘overmatig drinken kan de volgende dag juist leiden tot meer angst’. Het kan op lange termijn zelfs je angst verergeren. Sommige mensen worden zo overweldigd door hangxiety dat ze overwegen helemaal te stoppen met drinken.

Als je nu in bed ligt met rusteloosheid, misselijkheid, een bonkend hart en zwetende handen na een avondje uit, probeer dan deze tips: drink veel water, rust uit, en eet iets simpels en lichts. Neem een ontspannend bad, maak een frisse wandeling of praat met je vrienden over je zorgen van de vorige nacht. Waarschijnlijk heb je niets gênants gedaan en had je gewoon een leuke tijd, net als iedereen.

En het allerbelangrijkste: wees niet te streng voor jezelf.

Ontdek meer