Problemen met het opladen van je iPhone? Volgens een expert hoef je niet naar de reparatiewinkel te gaan om het op te lossen. En kan je het gewoon thuis zelf fixen.
iPhone-reparatie-expert @idoctoruki heeft op TikTok onthuld hoeveel mensen naar zijn winkel komen met vragen over hun oplaadpoort.
"Jullie lijken deze video's over oplaadpoorten echt leuk te vinden," begon hij de video.
"En ik lieg niet als ik zeg dat dit ons meest voorkomende probleem in de winkel is. En eerlijk gezegd, het is zo'n goede inkomstenbron dat we het gewoon niet kunnen weigeren, hoewel we weten dat je het thuis kunt doen met een tandenstoker."
Zorg er dus voor dat de telefoon is uitgeschakeld, pak een tandenstoker en schraap al het vuil eruit.
Dat is alles, blijkbaar.
Apple suggereert daarentegen dat je je oplaadkabel en USB-adapter moet controleren op tekenen van schade, zoals breuken of verbogen pinnen.
Zo staat het uitgelegd op hun supportpagina:
"Gebruik geen beschadigde accessoires. Gebruik een stopcontact en controleer of er stevige verbindingen zijn tussen je oplaadkabel, USB-wandadapter en stopcontact of AC-voedingskabel, of probeer een ander stopcontact.
Verwijder eventueel vuil uit de oplaadpoort aan de onderkant van je apparaat en steek je oplaadkabel stevig in je apparaat. Als de oplaadpoort beschadigd is, moet je apparaat waarschijnlijk worden gerepareerd. Breng je apparaat, oplaadkabel en oplaadadapter naar een Apple Store of een door Apple erkende serviceprovider voor evaluatie. Je kunt ook contact opnemen met Apple Support'".
Arts legt uit hoe alcohol je lichaam anders beïnvloedt in je 20s en 30s
Heb je soms ook het gevoel dat je steeds minder tegen alcohol kan naarmate je ouder wordt? Guess what: dat gevoel klopt! Je twenties voelen vaak als de tijd waarin je lichaam alles aankan – feesten tot in de vroege uurtjes en de volgende dag fris opstaan. Maar wist je dat dat niet altijd zo blijft? Volgens huisarts Dr. Giuseppe Aragona verandert je lichaam flink als het aankomt op alcohol, en wat nu als een prima avondje drinken voelt, kan in je dertiger jaren een hele uitdaging worden. We zetten de verschillen tussen twintigers en dertigers even voor je op een rijtje:
Twenties: je lijkt onverwoestbaar
In je twenties voelt het alsof je bijna onsterfelijk bent. Je kan bingedrinken en de gevolgen lijken beperkt. Toch waarschuwt Dr. Giuseppe Aragona in een interview met Cosmopolitan dat je nu al schade aanricht, ook al merk je het nog niet meteen.
Overmatig drinken in je twenties verhoogt het risico op serieuze gezondheidsproblemen zoals hartziekten, leveraandoeningen en zelfs mondkanker. Je lichaam is bovendien nog in ontwikkeling tot je midden-twintig, dus drank kan processen zoals botgroei vertragen. Wist je dat veel alcohol drinken zelfs de opname van calcium in je botten kan blokkeren?
Daarnaast legt hij uit dat hoe je nu met alcohol omgaat, een blueprint wordt voor later. Veel drinken in je twenties? Dan is de kans groter dat je dat patroon meeneemt naar je dertiger en veertiger jaren.
Wat gebeurt er in je thirties?
Na je dertigste verandert alles. Je lichaam heeft meer moeite om alcohol af te breken, waardoor je sneller en langer last hebt van een kater. Waar je vroeger na een paar uurtjes slaap weer oké was, lig je nu dagenlang plat na een avond stevig drinken.
De reden? Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid water in je lichaam af en vertraagt je metabolisme. Dit zorgt ervoor dat alcohol langer in je systeem blijft. Het gevolg: zwaardere katers, tragere reflexen en sneller last van duizeligheid, zelfs na een paar drankjes.
Ook je mentale gezondheid speelt een grotere rol. Alcohol is een depressivum, dus het kan angst, slaapproblemen en zelfs depressie verergeren. Combineer dat met medicijnen of supplementen (die je in je thirties vaker neemt), en het kan behoorlijk gevaarlijk worden.
Dokter waarschuwt voor 'winterpenis': wat je moet weten
Mannen, brace yourselves. Het koude weer dat eraan komt, kan een onverwacht effect hebben op je edele delen: de gevreesde winterpenis.
Het klinkt misschien als een grap, maar volgens Dr. Donald Grant, huisarts en medisch adviseur bij The Independent Pharmacy, is het écht een ding. Wanneer de temperatuur daalt, beperkt je lichaam de bloedtoevoer naar “minder essentiële” zones (sorry, boys) en focust het op je vitale organen. Het resultaat? Je testikels en penis krimpen om warmte vast te houden.
"Dit is een natuurlijke reactie op kou", legt Dr. Grant uit. "Zodra je lichaam weer opwarmt, keert alles terug naar normaal."
Wanneer moet je je zorgen maken?
Geen paniek als alles tijdelijk wat kleiner oogt. Maar merk je dat de vorm of grootte blijvend verandert? Dan is het slim om een dokter te raadplegen. Dit kan een teken zijn van een ander gezondheidsprobleem.
Voor mannen met erectiestoornissen kan winterpenis trouwens wél tricky zijn. Dr. Grant waarschuwt: "Omdat koude temperaturen de bloedtoevoer beperken, kan het lastiger worden om een erectie te krijgen of te behouden." Dit kan bestaande klachten bij mannen met erectiestoornissen verergeren.
Wat kun je doen?
Thermisch ondergoed, anyone? Het houdt niet alleen je lijf warm, maar ook datgene wat je liever niet in een mini-cocktailworstje ziet veranderen.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 23/11 Miley Cyrus
- 24/11 Tom Odell
- 24/11 Sven Van Alboom
- 24/11 Kenji Gooris
- 26/11 Rita Ora