Ontdek deze summer hotspots voor jouw weekendje Oostende

Ley De Pooter-08 juli 2024 om 06:40- Foto:

Instagram @polepolebeach

De zomer is officieel begonnen en het weer belooft eindelijk beter te worden. We weten allemaal wat dat betekent... tijd om een weekendje aan zee te plannen met je vrienden! Oostende, de stad aan zee, is gemakkelijk te bereiken met de trein en heeft veel te bieden. In dit artikel tonen we je enkele hotspots voor een weekendje in Oostende. Let op, tijdens de zomer kan het erg druk worden aan de kust, dus maak op tijd je reservaties voor hotels en restaurants.

LEKKER BRUNCHEN BIJ SOFIA

Pink, pink en nog meer pink vind je bij Sofia. Deze gezellige brunch- en lunchbar is helemaal instaproof en het is er nog eens lekker eten ook! Je vindt er bagels, eggs benedict maar ook pink pancakes en zelfs een pink burger.

TIP: Probeer een van hun signature lattés in roze, paars of blauw, leuk om te delen op je insta story.

ADRES: Hertstraat 8, 8400 Oostende

TAPAS & COCKTAILS BIJ LA SIESTA

La Siesta serveert lekkere cocktails en tapasgerechten om te delen. Ze hebben ook quesedillas, taco’s, burritos en tal van andere suggesties. Kan je niet kiezen tussen alle gerechten? Ga dan voor een van de sharing plates. De sfeer zit er altijd goed en de bediening is top. Op het terras geniet je van het zonnetje en lijkt het net alsof je in Barcelona zit!

TIP: Het drankje ‘Tinto De Verano’ is een aanrader (rode wijn gemengd met frisdrank zoals Sprite of 7Up), te vergelijken met sangria.

ADRES: Wittenonnenstraat 23, 8400 Oostende

OVERNACHTEN BIJ ROSA HOTEL

Om helemaal in het roze Barbie thema te blijven, kan je bij Rosa Hotel overnachten. Dit hotel ligt vlak in het centrum en bij het strand, gewoon de straat oversteken en je staat op de dijk. Het is de perfecte plek om te ‘relaxen en rechargen’. Rosa hotel won dit jaar nog een prijs voor “Best Hotel Design of the Year”.

TIP: Begin je dag hier met een heerlijk ontbijt, bereid met verse en lokale ingrediënten. Zo ben je direct helemaal klaar om de dag te beginnen.

ADRES: Van Iseghemlaan 76, 8400 Oostende

COCKTAILS OP HET STRAND BIJ POLE POLE

Ter hoogte van de winkelstraat, de Kapellestraat, vind je op het einde de gezellige beachbar Polé Polé. Je kan hier (betaalbare) cocktails drinken met zicht op het strand en de zee. Ook voor een snack of mosselen met friet kan je hier terecht.

TIP: Als je doorloopt tot het einde van de beachbar (richting de zee), zijn daar enkele plekjes waar je echt in het zand kunt zitten. Ideaal om de sunset te spotten.

ADRES: Albert I-promenade 51, 8400 Oostende

EEN GOED BIERTJE BIJ DE ZEEGEUZEN

Met zijn 50-jarig bestaan is De Zeegeuzen een gevestigde waarde in Oostende. Dit bruine café heeft een navy concept, je kan er miniatuurboten vinden en is er zelfs een standbeeld van een piraat! Naast andere leuke cafés in de Langestraat zoals de Number Six en cocktailbar Brazza, is het leuk om hier ook eens langs te komen.

TIP: Ze hebben ook hun eigen ‘Zeegeuzen’ bier met secret ingredient, zeker eens te proberen! Iemand die het ingrediënt kan raden..?

ADRES: Kapucijnenstraat 38, 8400 Oostende

SHOPPEN BIJ LILY

Wie houdt er nu niet van een leuk namiddagje shoppen! In de Kapellestraat vind je de meer gekende winkels zoals Zara, H&M, Bershka,… Maar in de zijstraatjes zijn er ook leuke boetiekjes. Zo heb je de multibrand boetiek LILY, waar je hippe kleren, juwelen en accessoires kan vinden.

TIP: Op de bovenverdieping hebben ze mooie lifestyle items en accessoires, neem hier ook zeker een kijkje!

ADRES: Hertstraat 5, 8400 Oostende

IJSJES BIJ AMY MARY

AMY MARY is niet zomaar een ijsjeszaak! Met een minimum aan enkel natuurlijke ingrediënten zorgen ze voor romige, zachte ijs met maximale smaak. Ook de hoorntjes of ‘buttercrisp waffle cones’ worden hier à la minute vers gebakken. Ter plaatse te consumeren of mee te nemen naar de dijk! De eigenares Amélie deelt met plezier haar passie voor ijs om anderen gelukkig te maken!

TIP: Als summer special, kan je nu de Mojito Sundae proberen, gemaakt met verse muntijs, rum-caramel saus, limoen en munt-infused slagroom.

ADRES: Langestraat 18, 8400 Oostende

Lidl lanceert eigen 'Emily in Paris'-lijn

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 12:06

Ooh la la! Lidl brengt Parijs naar de winkelrekken. De winkelketen heeft een exclusieve en uitgebreide 'Emily In Paris'-lijn uitgebracht om de release van het nieuwe seizoen van de hitserie te vieren. Denk aan cosmetica, loungewear, keukenbenodigdheden, food, drinks en meer!

Voor een relaxte avond bingewatchen kun je de 'Emily in Paris'-damespyjama's en de bijpassende pantoffels in huis halen. Het gezelliger maken in huis? Dan is er ook een geurkaars, helemaal in thema.

En omdat zoekopdrachten naar 'Franse desserts' dit jaar met 45% zijn gestegen en meer dan 19,9 miljoen mensen Emily's avonturen hebben gevolgd, is het de perfecte tijd om te genieten van een beetje Franse levensvreugde. De lijn heeft lekkernijen zoals een franse kaasselectie, macarons, luxe chocoladetruffels, mini-éclairs en nog veel meer. Dorst? Drink wat Duc Du Couer roze limonade uit je eigen 'Emily in Paris'-tumbler. Of liever een Franse wijn? Kan ook!

Voor de keuken zijn er ook verschillende accessoires te koop, zoals spatels, lepels en meer. Kommen, kopjes, you name it! Er zijn ook roze beauty- en make-upaccessoires, zoals sponsjes, concealerborstels en compacte spiegels.

Dus snel naar Lidl! Misschien vind je er wel je eigen Emily of Gabriel.

Yummy! Er zijn nu ook Côte d'Or muffins en donuts

Chelsy Vanlerberghe-05 september 2024 om 15:32

Chocoladefans, opgelet! Côte d’Or heeft iets nieuws. Ze komen nu met verse muffins en donuts, en ja, die hebben natuurlijk die intense Côte d’Or chocoladesmaak.

De donuts zijn gemaakt van lekker zacht cacaodeeg, gevuld met een smeuïge cacaovulling en afgewerkt met een dikke laag melkchocoladeglazuur, gegarneerd met Côte d'Or melkchocoladestukjes én pure chocoladeslierten. De muffins? Die zijn net zo lekker, met een rijke vulling van cacao, een heerlijk laagje Côte d'Or melkchocoladeglazuur, met daarbovenop authentieke Côte d'Or chocoladestukjes. Chocolade, chocolade, en nog eens chocolade! Klinkt heerlijk, toch?

Ze liggen nu in de winkel, bij de meeste supermarkten. Voor 2 donuts betaal je vanaf € 3,00 en voor 2 muffins vanaf € 3,50. Je kunt ze ook los scoren bij de verse bakkerij. Ready to try?

Ontdek meer