6 redenen waarom je naar Dour Festival moet gaan!

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 10:18

DOUREUUUH! Wat is er beter dan jezelf vijf dagen lang onder te dompelen in een eclectische mix van muziek, vibes en fantastische mensen? Dour Festival vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 juli en is dé place to be voor iedereen die houdt van goede muziek en een geweldige sfeer. Hier zijn zes redenen waarom je dit festival niet mag missen:

1. De line-up: Dour Festival staat bekend om zijn uitgebreide line-up waar er voor elk wat wils is. Van elektronische beats tot scheurende gitaren, Dour heeft het allemaal. Met 230 acts verspreid over vijf dagen en acht podia, is er altijd wel iets dat je laat bewegen. Van de grote openluchtpodia tot kleine verborgen hoekjes waar je nieuwe underground acts kunt ontdekken, er is altijd iets om je hart sneller te doen slaan. Niet enkel grote namen, maar ook opkomende artiesten en underground talenten krijgen een podium. Hier maak jij kennis met je nieuwe favoriete artiest! Meer weten over de volledige line-up? Je leest het hier!

2. De sfeer: Dour is niet zomaar een festival, het is een celebration van vrijheid en creativiteit. Hier mag je jezelf zijn, je eigen stijl rocken en genieten van een community die draait om muziek en plezier. De uitbundige sfeer zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt, zelfs als het je eerste keer is.

3. Meer dan alleen muziek: Dour is niet enkel muziek, maar er zijn tal van activiteiten om je dagen en nachten mee te vullen. Van kunstinstallaties, tentoonstellingen en workshops, je zal je nooit vervelen tussen de sets door.

4. De campings: Er zijn zes campings om uit te kiezen. Opstaan en meedoen aan een yogasessie? Check! Je warme tent even verlaten om op de handpan te leren spelen? Why not? De festivalvibes beginnen al op de camping en versterken de gemeenschapszin die Dour zo uniek maakt. Op sommige van de campings heb je zelfs zwembaden en jacuzzi’s. Het is de ideale plek om je op te laden voor een nieuwe festivaldag.

5. De omgeving: Gelegen in het schilderachtige landschap van de provincie Henegouwen, wordt het festivalterrein omringd door heuvels en uitgestrekte velden. Het is de perfecte locatie om te genieten van de natuur én je favoriete muziek.

6. Er is altijd wel iemand die terug zal roepen als je ‘doureuuuh!’ roept: Door deze kreet te roepen, maak je gegarandeerd vrienden. Handig!

Helemaal overtuigd? Er zijn nog tickets. Klik hier!

Sabrina Carpenter komt met tour naar Brussel

Karen Luiken-19 juli 2024 om 06:25

Sabrina Carpenter altijd al een keertje live willen zien zingen? Volgend jaar krijg je die kans. De zangeres heeft de Europese tak van haar ‘Short n Sweet’-tour aangekondigd en maakt daarmee ook een stop in Brussel.

Volgend jaar geeft Sabrina negen verschillende concerten in zes verschillende Europese landen. Ze begint op 3 maart in Dublin en reist vervolgens via Birmingham, Londen, Glasgow, Manchester, Parijs en Berlijn naar Brussel. Daar staat ze op 22 maart in de ING Arena. Het laatste concert van de Europese tour vindt op 23 maart plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Kaartjes voor de concerten gaan vanaf dinsdag 23 juli in de verkoop.

Joe Jonas brengt binnenkort soloalbum uit

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:11

Joe Jonas gaat zijn muzikale repertoire uitbreiden met een eigen album. Via Instagram maakt hij bekend dat hij dit najaar de soloplaat ‘Music For People Who Believe In Love’ uitbrengt.

De zanger schrijft dat het album een plaat is van dankbaarheid, hoop en liefde. “De liedjes reflecteren op mijn leven vanuit vogelperspectief en erkennen alle zegeningen om me heen”, aldus Joe. “Dit album gaat over ervaringen van het vaderschap, het zijn van een vriend en het geluk dat ik heb gevonden door te doen waar ik van houd. Ik ben heel blij dat ik de wereld rond mag reizen en mensen mag ontmoeten met mijn muziek, maar ook dat ik de meest getalenteerde muzikanten, songwriters en producers heb mogen ontmoeten voor dit project.”

‘Music For People Who Believe In Love’ verschijnt op 18 oktober.

Ontdek meer