Line-up van Dour Festival compleet

Chelsy Vanlerberghe-20 maart 2024 om 14:55

Dour Festival rondt zijn programma af en dropt 50 nieuwe namen voor de editie van 2024.

Naast stamgast Amelie Lens, die dit jaar een dag cureert op het podium van De Balzaal met 999999999, VTSS, Daria Kolosova, Farrago, Milo Spykers en Helena Lauwaert, vinden we het duo Bicep achter de draaitafels, die hun liveshow Chroma presenteren, The Blessed Madonna, Camelphat, Four Tet, Honey Dijon, het Braziliaanse fenomeen Mochakk, een B2B tussen Paula Temple en SNTS, een live optreden van Reinier Zonneveld en festivalfavoriet Trym, die zijn audiovisuele show Millenium presenteert op de Last Arena. De line-up wordt nu uitgebreid met Bae Blade, Cassie Raptor presents EVOLUTION A/V Show, Funk Tribu, Odymel, Sara Dziri en Lefto Early Bird, die een nieuwe programmering presenteert en DJ Gayance, producer Djrum, en het Black Rave Culture trio, dat een B2B zal doen met Mia Koden.

Rap en hiphopcultuur in het algemeen zijn een van de pijlers van het festival. Dit jaar worden aan de affiche toegevoegd: Aminé, Ice Spice, Skepta, Gazo, Josman, Dinos, Kaaris, Isha en Limsa d'Aulnay, SCH en Luidji, s Zamdane, Rounhaa, Luther, Jolagreen23, Kerchak, Angie & Lazuli, Nayra, TiaCorine, Vicky R, Absolem.

Voor het tweede jaar op rij maakt rock een opvallende doorbraak in het programma van het Dour Festival. Rockliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Le Garage, een podium dat aan het genre is gewijd. In juli zullen de legendarische The Libertines, het voortouw nemen, samen met artiesten als Altın Gün, Brutus, Girls in Hawaii, Puggy, Shame, Sick Of It All of Terror. Deze line-up wordt vandaag aangevuld met Baby's Berserk, Gilla Band, Gurriers, Gros Coeur, Gwendoline, Hansel, KAU, KLAKMATRAK, Milk TV, Oddism, Pro-Pain, 7 Weeks, Vulves Assassines, Girls in Synthesis, Warm Exit, DJ-set en Elzo Durt.

Dit jaar is Dour Festival trots om de terugkeer van de Fransman Billx aan te kondigen, en de eerste optredens van Le Wanski en Rakoon, die de affiche zullen delen met een aantal kopstukken uit het genre. De lokale helden van Ganja White Night maken een grote terugkeer naar hun thuisland, terwijl het duo dat onlangs werd bekroond met de Brit Award voor Beste Producer, Chase & Status, een live optreden zal geven. België's Netsky zal ons meenemen voor een trip op zijn drum and bass en liquid funk, en Subtronics zal ons katapulteren richting de dubstep-planeet.

Livemuziek van James Blake en Ezra Collective tot Oscar and the Wolf, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Irène Drésel en Zaho de Sagazan. Vandaag voegen het Franse Bagarre en de Belgische Aili, Dushime, Kowari en Oriana Ikomo zich bij de line-up van 2024.

Verder nog toegevoegd aan de affiche: Rema en Omah Lay, Femi Kuti, The Positive Force, The Cavemen, Phelimuncasi, Arca, Shygirl, Club Shy, Sega Bodega, Amnesia Scanner, LSDXOXO live, Bambii, M I M I, DJ Babatr, MJ Nebreda, Nkisi, Hyperdub, Kode9, Flowdan, Loraine James, Tim Reaper, La Darude, Canelle Doublekick, DJ Kwamē, Die Klar, Zorza, Live From Earth, DJ Gigola, horsegiirL, MCR-T, Promis3, Grünt, Jolagreen23, Berwyn, Malo, Sadandsolo, Lazza Gio.

De volledige line-up van Hype'O Dream is bekend!

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:57

De verjaardagseditie van Hype'O Dream wordt één groot feest. Op 12 en 13 juli strijkt het dancefestival voor de tiende keer neer in Waregem. Verspreid over 4 podia geven meer dan 100 artiesten 2 dagen lang het beste van zichzelf. De volledige line-up is compleet.

Het festival mikt op feestvierders van alle soorten, dat bewijst de gevarieerde line-up. Op de affiche staan namen als Amber Broos, Lil' Kleine, Omdat Het Kan Ft. Average Rob, Joyhauser, Jebroer, en meer! Technoliefhebber, of eerder fan van Nederhop? Er is voor elk wat wils. De volledige line-up check je hier.

Er is dit jaar ook een TAGMAG-chillzone waar er van alles te beleven valt.

Dit jaar is er ook een TAGMAG chillzone, waar er van alles te beleven valt.

Een ticket voor vrijdag kost 56 euro, voor zaterdag betaal je 67 euro. Een combi heb je al voor 93,50 euro. Wil jij erbij zijn? Haast je, want de tickets vliegen de deur uit! Wave 2 is al 93% uitverkocht. Tickets kopen doe je hier!

Pukkelpop maakt 34 nieuwe namen bekend

Karen Luiken-17 april 2024 om 09:02- Foto:

Pukkelpop

Nog geen kaartje voor Pukkelpop? Je krijgt er vandaag heel veel redenen bij om er eentje aan te schaffen. De organisatie van het festival heeft maar liefst 34 nieuwe namen aangekondigd, en geloof ons: dat zijn niet de minsten!

Pukkelpop vindt dit jaar plaats in het weekend van 15 tot en met 18 augustus. Het officiële festival opent op vrijdag 16 augustus en begint meteen goed met nieuwe namen als Andromedik, Artemas, Cellini, Dizzee Rascal, Flansie, SLIFT, MCR-T, Nieve Ella en Wasia Project.

Van plan om zaterdag te gaan? Dan kun je genieten van de muziek van Amber Broos, BERRE, Blck Mamba, English Teacher, grandson, Jazz Brak, Kevin de Vries, Kleine Crack & Slagter, KI/KI, Snelle, Meg10, New West en Wunderhouse.

De laatste dag wordt het festival in stijl afgesloten met optredens van onder anderen Channel Tres, Becky Hill, Ahadadream, Bibi Seck, Bolis Pupul, DEBBY FRIDAY, FUTURE UTOPIA, Glass Beams, Hot Milk, Jesus Piece, MSPAINT en I. Jordan.

Tickets voor zondag zijn nog te koop via de website van Pukkelpop. De overige dagen zijn al weken uitverkocht.

Ontdek meer