6 redenen waarom je naar Dour Festival moet gaan!

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 10:18

DOUREUUUH! Wat is er beter dan jezelf vijf dagen lang onder te dompelen in een eclectische mix van muziek, vibes en fantastische mensen? Dour Festival vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 juli en is dé place to be voor iedereen die houdt van goede muziek en een geweldige sfeer. Hier zijn zes redenen waarom je dit festival niet mag missen:

1. De line-up: Dour Festival staat bekend om zijn uitgebreide line-up waar er voor elk wat wils is. Van elektronische beats tot scheurende gitaren, Dour heeft het allemaal. Met 230 acts verspreid over vijf dagen en acht podia, is er altijd wel iets dat je laat bewegen. Van de grote openluchtpodia tot kleine verborgen hoekjes waar je nieuwe underground acts kunt ontdekken, er is altijd iets om je hart sneller te doen slaan. Niet enkel grote namen, maar ook opkomende artiesten en underground talenten krijgen een podium. Hier maak jij kennis met je nieuwe favoriete artiest! Meer weten over de volledige line-up? Je leest het hier!

2. De sfeer: Dour is niet zomaar een festival, het is een celebration van vrijheid en creativiteit. Hier mag je jezelf zijn, je eigen stijl rocken en genieten van een community die draait om muziek en plezier. De uitbundige sfeer zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt, zelfs als het je eerste keer is.

3. Meer dan alleen muziek: Dour is niet enkel muziek, maar er zijn tal van activiteiten om je dagen en nachten mee te vullen. Van kunstinstallaties, tentoonstellingen en workshops, je zal je nooit vervelen tussen de sets door.

4. De campings: Er zijn zes campings om uit te kiezen. Opstaan en meedoen aan een yogasessie? Check! Je warme tent even verlaten om op de handpan te leren spelen? Why not? De festivalvibes beginnen al op de camping en versterken de gemeenschapszin die Dour zo uniek maakt. Op sommige van de campings heb je zelfs zwembaden en jacuzzi’s. Het is de ideale plek om je op te laden voor een nieuwe festivaldag.

5. De omgeving: Gelegen in het schilderachtige landschap van de provincie Henegouwen, wordt het festivalterrein omringd door heuvels en uitgestrekte velden. Het is de perfecte locatie om te genieten van de natuur én je favoriete muziek.

6. Er is altijd wel iemand die terug zal roepen als je ‘doureuuuh!’ roept: Door deze kreet te roepen, maak je gegarandeerd vrienden. Handig!

Helemaal overtuigd? Je kan nu via TAGMAG dagtickets, combitickets en VIP-passen winnen. Klik hier!

Seks met een goede vriend(in)...

Simon Smetryns-01 juli 2024 om 17:04

Kobe trok naar WET N WILD in Antwerpen, de zomer-TD van studentenclubs VADA, Transfusia en Brabo.

Wat zijn de ingrediënten voor een wilde avond? En waar worden de Antwerpse studenten 'wet and wild' van? Is een wilde nacht met een vriend of vriendin een no go?

WECANDANCE komt met nieuw concept: Horizon

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 15:17

Ben je klaar om te dansen op het strand, te genieten van zomerse beats en daarbij ook nog iets goeds te doen voor de community? Zet dan 8 augustus dik in je agenda, want WECANDANCE komt met een nieuw concept op het strand van Zeebrugge: Horizon.

Horizon een uniek en inclusief strandevent van WECANDANCE in samenwerking met Stad Brugge, Rotary Knokke-Oostkust en Bomboclat. Het evenement bevordert niet enkel het communitygevoel, maar ondersteunt tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE belooft ‘Horizon’ op 8 augustus 2024 een onvergetelijke dag te worden voor iedereen die van de zee houdt.

Speciale aandacht gaat naar twee geweldige initiatieven die deze dag nog bijzonderder maken. In de ochtend organiseert Rotary Knokke-Oostkust een andersvalidendag, waarbij mensen met een beperking een fantastische tijd aan zee kunnen beleven. Tegelijkertijd brengt het 'Terug naar Zee' project ouderen, die anders moeilijk naar de kust kunnen komen, comfortabel naar het strand zodat ook zij kunnen genieten van de frisse zeelucht en het prachtige uitzicht.

Tickets zijn te koop vanaf 7 juli voor slechts €10 via horizonzeebrugge.be. Woon je in de buurt? Check dan je post of e-mail voor een uitnodiging die je vanaf 5 juli kunt inwisselen voor gratis toegang. Maar wees er snel bij, want het aantal gratis tickets is beperkt!

Ontdek meer