21 van de beste BMX'ers strijden om titel tijdens Red Bull Full Moon

Chelsy Vanlerberghe-24 juni 2024 om 13:50

De beste BMX'ers van België en omstreken verzamelden in de skatebowl in het Antwerpse Park Spoor Noord voor een nieuwe editie van Red Bull Full Moon.

21 pro's van België, Duitsland, Griekenland, Nederland, Frankrijk en zelfs Colombia, gaven het beste van zichzelf op de beats van dj truck Red Bull Big Bob.

De wedstrijd was verdeeld in twee intensieve categorieën: Best Run en Best Trick. De 3-koppige jury van experten kroonde uiteindelijk Kenneth Tancré uit het West-Vlaamse Kuurne tot grote winnaar. "Ik ben heel blij met deze win. Na een mindere eerste run heb ik er bij de tweede alles uitgehaald", aldus de winnaar. "Met resultaat! Red Bull Full Moon is een van de enige BMX-wedstrijden in België en brengt de hele scene hier nog eens samen. Deze overwinning maakt mijn avond helemaal geslaagd!" Juan Caicedo uit Colombia won Best Trick met een front flip over de spine.

Tijdens Red Bull Full Moon zet event car Red Bull Big Bob met een reeks verrassende events verschillende actiesporten in de spotlight. Letterlijk. BMX, skate, wakeboarding, basketbal… Naast de volle maan zijn de enige vereisten coole beats en goede vibes.

6 redenen waarom je naar Dour Festival moet gaan!

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 10:18

DOUREUUUH! Wat is er beter dan jezelf vijf dagen lang onder te dompelen in een eclectische mix van muziek, vibes en fantastische mensen? Dour Festival vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 juli en is dé place to be voor iedereen die houdt van goede muziek en een geweldige sfeer. Hier zijn zes redenen waarom je dit festival niet mag missen:

1. De line-up: Dour Festival staat bekend om zijn uitgebreide line-up waar er voor elk wat wils is. Van elektronische beats tot scheurende gitaren, Dour heeft het allemaal. Met 230 acts verspreid over vijf dagen en acht podia, is er altijd wel iets dat je laat bewegen. Van de grote openluchtpodia tot kleine verborgen hoekjes waar je nieuwe underground acts kunt ontdekken, er is altijd iets om je hart sneller te doen slaan. Niet enkel grote namen, maar ook opkomende artiesten en underground talenten krijgen een podium. Hier maak jij kennis met je nieuwe favoriete artiest! Meer weten over de volledige line-up? Je leest het hier!

2. De sfeer: Dour is niet zomaar een festival, het is een celebration van vrijheid en creativiteit. Hier mag je jezelf zijn, je eigen stijl rocken en genieten van een community die draait om muziek en plezier. De uitbundige sfeer zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt, zelfs als het je eerste keer is.

3. Meer dan alleen muziek: Dour is niet enkel muziek, maar er zijn tal van activiteiten om je dagen en nachten mee te vullen. Van kunstinstallaties, tentoonstellingen en workshops, je zal je nooit vervelen tussen de sets door.

4. De campings: Er zijn zes campings om uit te kiezen. Opstaan en meedoen aan een yogasessie? Check! Je warme tent even verlaten om op de handpan te leren spelen? Why not? De festivalvibes beginnen al op de camping en versterken de gemeenschapszin die Dour zo uniek maakt. Op sommige van de campings heb je zelfs zwembaden en jacuzzi’s. Het is de ideale plek om je op te laden voor een nieuwe festivaldag.

5. De omgeving: Gelegen in het schilderachtige landschap van de provincie Henegouwen, wordt het festivalterrein omringd door heuvels en uitgestrekte velden. Het is de perfecte locatie om te genieten van de natuur én je favoriete muziek.

6. Er is altijd wel iemand die terug zal roepen als je ‘doureuuuh!’ roept: Door deze kreet te roepen, maak je gegarandeerd vrienden. Handig!

Helemaal overtuigd? Je kan nu via TAGMAG dagtickets, combitickets en VIP-passen winnen. Klik hier!

LeBron en Bronny James worden eerste vader-zoon-duo in NBA

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 10:01- Foto:

Los Angeles Lakers via X

De LA Lakers hebben Bronny James gekozen in de NBA draft. De 19-jarige basketballer zal komend seizoen dus samen met zijn vader en basketballegende LeBron James spelen.

De NBA is de hoogste basketbalcompetitie in de Verenigde Staten, waar de beste spelers ter wereld samenkomen. LeBron James heeft al meerdere keren aangegeven dat het zijn droom is om samen op het veld te staan met een van zijn zonen. Die droom is nu wat dichterbij gekozen, want de LA Lakers hebben LeBron James junior, oftewel Bronny, gekozen in de DBA draft. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een vader en zoon in hetzelfde team in de competitie speelt. Op Instagram deelde papa 'KingJames' hartverwarmende foto's van hem en Bronny. "LEGACY!!!" schreef hij er trots bij.

Ontdek meer