Probeer deze brainfood spots in Gent voor geslaagde examens!

Ley De Pooter-18 juni 2024 om 13:00- Foto:

Caroline Attwood via Unsplash

Naast veel studeren en het goed herhalen van de leerstof, is het ook belangrijk om gezonde voeding te eten! Vitamines helpen energiedips te voorkomen, stress te verminderen en de slaap te verbeteren, waardoor je als student optimaal kunt presteren tijdens de examens. Gezond eten heeft ook een positief effect op je cognitieve functies, zoals concentratie en geheugen. Ga dus tijdens je pauze eens langs bij een van onderstaande foodspots in Gent en drink een smoothie met fruit of probeer eens een açai bowl.

O’YO

Gezond ontbijten, brunchen en lunchen doe je bij O’yo in Gent, waar je all day long kan genieten van pure, organische plantaardige gerechten op maar liefst twee locaties! De focus bij O’yo ligt op gerechten die je energiek en gelukkig maken, wat je juist heel goed kan gebruiken tijdens de examenperiode. Geniet hier van lekkere sweet bowls zoals de ‘Mango Madness Bowl’, homemade kombucha, of vegan en glutenvrije pancakes. Heb je toch te weinig tijd om je kot te verlaten tijdens het blokken? Bestel dan je brainfood via Deliveroo of Uber Eats.

ADRES 1: Brabantdam 82, 9000 Gent

ADRES 2: Sint-Baafsplein 12, 9000 Gent

AÇAI BAR GENT

De eerste açai bar in Gent is een feit! Een açai bowl wordt gemaakt met een verse smoothie-sorbet van bevroren açai-pulp, die vol zit met antioxidanten en vitaminen - supergezond dus. Je kan het niet alleen eten als ontbijt, maar ook als gezonde snack of na je workout. Er zijn verschillende bowls met allerlei lekkere toppings zoals banaan, chiazaad en granola. Daarnaast kan je er genieten van heerlijke fruitjuices en açai-smoothies als fast breakfast. Voor een snelle vitamineboost zijn de ‘health shots’ ideaal. Ook hier vind je opties voor takeaway of Deliveroo.

ADRES: Mageleinstraat 17, 9000 Gent

OATS DAY LONG

Bij deze oatmeal-inspired all day breakfast- en lunchbar start je je dag zeker goed. Met twee locaties in het centrum van Gent, pal in de studentenbuurt, is het makkelijk bereikbaar. Daarnaast hebben ze ook vestigingen in Antwerpen, Brussel en Leuven. Het Oats Day Long-concept komt van broer en zus Ewout en Anse, twee echte foodlovers. De ‘oats’ of haver is er verwerkt in een brede variatie aan gerechten zoals bagels, porridge, overheerlijke bowls en meer, perfect samen met een lekker vers sapje. Er zijn ook opties voor take-out en delivery!

ADRES 1: Nederkouter 55, 9000 Gent

ADRES 2: Sint-Pietersnieuwstraat 126A, 9000 Gent

FITCHEN

Bij Fitchen wordt je gezonde, verse maaltijd geserveerd in een warme wrap of bowl, laag in suikers en verzadigde vetten maar met maximale smaak. Als proteïne kan je kiezen uit kip, steak of zalm, maar er zijn ook meerdere vegan opties die je kan combineren met rijst, pasta, zoete aardappel of quinoa. Voor ieder wat wils dus. Het is zelfs mogelijk om volledig je eigen bowl of wrap samen te stellen met toppings naar keuze. De eerste locatie in de Vlaanderenstraat is vrij groot en gezellig ingericht, terwijl de andere locatie aan de Korenmarkt iets kleiner is en ideaal voor een snelle, gezonde hap. Takeaway en Deliveroo zijn hier ook mogelijk.

ADRES 1: Vlaanderenstraat 129, 9000 Gent

ADRES 2: Kortemunt 4, 9000 Gent

Seks met een goede vriend(in)...

Simon Smetryns-01 juli 2024 om 17:04

Kobe trok naar WET N WILD in Antwerpen, de zomer-TD van studentenclubs VADA, Transfusia en Brabo.

Wat zijn de ingrediënten voor een wilde avond? En waar worden de Antwerpse studenten 'wet and wild' van? Is een wilde nacht met een vriend of vriendin een no go?

McDonald's lanceert zomerse salade

Karen Luiken-01 juli 2024 om 14:19

Burgers en friet? Hartstikke lekker, maar tijdens de hete zomerdagen heb je ook wel eens zin in een frisse salade. McDonald’s weet dat als geen ander en komt nu met een nieuwe toevoeging: de Chicken Salad Honey Mustard.

De Chicken Salad Honey Mustard bestaat uit sappige kerstomaten, gefrituurde uitjes, frisse koolslamix, knapperige salademix en twee malse stukken kipfilet in een licht gekruid en krokant jasje. Dit alles afgewerkt met een heerlijke honing-mosterd dressing.

De salade is vanaf nu verkrijgbaar in alle Belgische McDonald’s-restaurants.

Ontdek meer