Crazy battles op Red Bull Dance Your Style!

Simon Smetryns-20 oktober 2021 om 10:43

Michael Amani trok naar Red Bull Dance Your Style waar 16 van de beste street dancers van ons land een uitverkochte KVS in Brussel in vuur en vlam zetten. Eén tegen één, op de meest verrassende muziek. Van house tot rock. Van hiphop tot electro. Van Michael Jackson tot Dua Lipa.

Het publiek kon telkens kiezen wie de battle won. Dat werd uiteindelijk Joffrey Anane uit Antwerpen na een zinderende finale tegen Alex Thecage!

Rock Werchter cancelt Slowthai na beschuldiging van verkrachting

Dieter Blarinckx-25 mei 2023 om 12:58

Festivalgangers die er naar uitkeken om rapper Slowthai aan het werk te zien op Rock Werchter, lezen best even verder. De organisatie heeft immers laten weten dat ze 'm van de affiche halen na beschuldigingen van verkrachting.

De Britse rapper Slowthai stond deze zomer normaal op het podium van Rock Werchter, een van de grootste festivals van ons land. Maar hij werd de laatste tijd beschuldigd van verkrachting en moest zich ondertussen gaan veratwoorden bij de rechtbank. Een verdict is er (nog) niet, maar toch neemt Rock Werchter al verdere stappen.

“Het lijkt ons voor alle betrokkenen niet gepast om hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het bij de organisatie aan het Vlaamse blad Humo.

Rock Werchter is niet het enige festival dat de rapper van de affiche haalde, want ook de Britse festivals Reading & Leeds en Glastonbury ondernamen meteen actie nadat de feiten aan het licht kwamen.

“Wij willen dat onze festivals een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, geweld, kritiek of intimidatie, van welke aard dan ook. Wij vinden dat erg belangrijk. Als mede-initiatiefnemer van We Care A Lot nemen we onze verantwoordelijkheid op. Onze waarden en normen worden ook aan de artiesten gecommuniceerd. Gezien de rechtszaak en de ernst van de beschuldigingen lijkt het ons voor alle betrokkenen niet gepast hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het verder bij de Rock Werchter-organisatie.

Kom naar de Belgische finale van Red Bull Half Court

Karen Luiken-25 mei 2023 om 12:15- Foto:

Red Bull Content Pool

Aanstaande zaterdag, 27 mei 2023, is het zover. Het Mehdi Bouda basketbalplein in Brussel vormt die dag hét decor van het grootste 3x3 basketbaltoernooi ter wereld. Maak je klaar voor de Red Bull Half Court!

Tijdens het evenement nemen zes mannenteams en vier vrouwenteams het tegen elkaar op in twee afzonderlijke competities. Ze strijden allemaal voor dezelfde prijs: een ticket naar de wereldfinale in het Servische Belgrado later dit jaar. Eén van de aanwezigen is finalist Nick Celis, lid van team Antwerp én 3x3 Belgian Lions. Hij heeft er zin in: "3x3 is dé populairste urban teamsport ter wereld. Fantastisch dat Red Bull z'n schouders hieronder zet."

Red Bull Content Pool

Liefhebbers die langskomen kunnen natuurlijk naar de wedstrijden kijken, maar krijgen daarnaast ook de kans om zelf deel te nemen aan de Dunk Contest powered by Tarmac of de Bucket Challenge. Dat laatste gebeurt samen met de nummer één van de wereld: Dušan Bulut. "Ik kijk er echt naar uit om te komen”, zegt hij. “Het is altijd spannend om nieuwe mensen te ontmoeten, deel uit te maken van hun cultuur en nieuwe spelers te zien strijden op het veld. Red Bull Half Court is een cool back to the roots-concept dat de spelers en fans meer brengt dan alleen het spel alleen, want het is de beste manier om 3x3 te mengen met de bredere straatcultuur."

Hij vervolgt: "België moet worden beschouwd als een van de Europese top 3x3 krachtpatsers. De scene is de afgelopen jaren flink gegroeid en de Belgische teams zijn sterk verbeterd. Ik kan het weten, want ik heb tegen ze gespeeld op de Olympische Spelen."

Red Bull Content Pool

De dag begint om 10.30 uur met het toernooi, gevolgd door een street art workshop door Wallin’ en een demo door Eyes-B en Siger. Daarna is er een Breaking workshop, kan men meedoen aan de Bucket Challenge en wordt er gestreden tijdens de Dunk Contest. Om 17.00 uur spelen de basketballende mannen en vrouwen de finale. De dag eindigt met optredens van rappers Geeeko en Dikke en muziek van dj Dysfunkshunal.

En het mooiste aan alles? Het evenement is gratis te bezoeken!

Alle overige info vind je via deze link.

Red Bull Content Pool

Ontdek meer