Je tong kan je vertellen of je minder koffie moet drinken

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 03:50
Denk je soms dat je te veel koffie drinkt? Zou je wat moeten minderen? Volgens een dokter kan je tong je vertellen dat je minder koffie moet drinken.

Voor veel mensen is een sterke kop koffie echter de enige manier om echt wakker te worden voordat ze de deur uitgaan.

Maar is dat wel altijd een goed idee? Dokter Anis Khalaf, @acupuncturefit op TikTok, heeft een video gedeeld waarin hij uitlegt hoe je kunt zien of je beter geen koffie kunt drinken.

Hij zei in de nu virale video: "Als je het wilt weten, moet je je tong uitsteken. Kijk eens in de spiegel en doe een snelle check. Als je tong vol barstjes zit met een dikke gele laag erop, kun je beter geen koffie drinken."

Dr. Khalaf zegt dat dit deels komt door een mogelijk 'onevenwicht in je lichaam', dat erger kan worden als je koffie blijft drinken.

Hij ging niet te diep in op waarom dit gebeurt, maar verwees naar het 'yin-tekort' in de Chinese geneeskunde.

Het 'yin-tekort' betekent dat er iets niet helemaal lekker zit in je lichaam, waardoor je je rusteloos voelt, een onregelmatige hartslag hebt en andere ongemakkelijke symptomen ervaart. Zulke symptomen hebben we allemaal wel eens meegemaakt na een (te) sterke kop koffie. Omdat koffie van nature verwarmend is, kan het die symptomen verergeren, maar het is niet altijd de reden waarom je tong geel wordt.

Een andere dokter legt aan The Sun uit dat een dikke gele laag op je tong meestal duidt op een probleem in je spijsverteringssysteem, niet per se op een afkeer van koffie.

"Het kan worden veroorzaakt door verschillende dingen, zoals slechte mondhygiëne, uitdroging of een overschot aan bacteriën en gisten. Hoewel koffie zelf meestal niet de boosdoener is, kan het wel de omstandigheden verergeren die tot zo'n laag leiden."

De ceasarsalade is 100 jaar oud!

Chelsy Vanlerberghe-04 juli 2024 om 09:52

4 juli staat vooral bekend als de Nationale Feestdag van de Verenigde Staten, maar er is nog een andere belangrijk feest dat plaatsvindt op deze dag: de verjaardag van de caesarsalade. Dit jaar viert de salade haar 100e verjaardag. Hiep, hiep, hoera!

Ondanks dat de oorsprong nog steeds wordt betwist, is één ding zeker: de Caesarsalade komt uit Tijuana, Mexico. Veel mensen wijzen naar Caesar's restaurant in Tijuana als de plek waar het allemaal begon, volgens de New York Times.

Caesar's restaurant maakt elke week 2.500 Caesarsalades aan tafel klaar. De salade die je daar nu krijgt, verschilt wel van die van 100 jaar geleden — tenminste, als je gelooft dat het originele recept van de oprichter van het restaurant, Césare Cardini, komt. Deze Italiaanse immigrant verhuisde in 1920 vanuit de VS naar Mexico om tijdens de drooglegging restaurants te openen, zoals Alhambra Cafe en Caesar's.

Met een paar simpele ingrediënten en een vleugje improvisatie zette hij iets op tafel wat zijn gasten nog nooit hadden geproefd. Wie had gedacht dat een mix van romaine sla, croutons, Parmezaanse kaas, en die beroemde dressing – een combinatie van eigeel, knoflook, ansjovis, en olijfolie – zo’n hit zou worden?

In de afgelopen 100 jaar heeft de Caesar salade tal van variaties ondergaan. Van toevoegingen zoals kip, garnalen, en avocado tot het experimenteren met de dressing, de mogelijkheden lijken eindeloos. Toch blijft de originele versie een tijdloze klassieker.

Er gaan geruchten dat Cardini's originele recept eigenlijk van de moeder van een van zijn koks, Livio Santini, kwam. Anderen zeggen dat Cardini zijn eerste Caesarsalade maakte in Alhambra Cafe op 4 juli 1924, twee jaar voordat hij Caesar's opende. De verwarring blijft, want Cardini's broer, Alex, beweerde dat hij de maker was. En volgens Livio Santini's jongste zoon, Aldo, is de verjaardag van de salade bedacht om te passen bij de grootste feestdag van de VS en om de erfenis van zijn vader in twijfel te trekken.

Hoe dan ook, Tijuana organiseert een vierdaags festival om de 100e verjaardag van de Caesarsalade te vieren. Dus als je niet naar Mexico kunt, vier je het gewoon thuis met een lekkere zelfgemaakte Caesarsalade!

'Hawk Tuah'-meisje geeft antwoord op meest gestelde vraag

Chelsy Vanlerberghe-04 juli 2024 om 08:58

Het 'Hawk Tuah'-meisje heeft antwoorden gegeven op de vragen die mensen hebben sinds ze viraal ging met de 'spit on that thang'-video. Eén grote vraag houdt het internet bezig: gaat ze een OnlyFans-account aanmaken?

De 'Hawk Tuah spit on that thang'-video gaat nog steeds hard, dus het meisje achter de hilarische slogan grijpt alle kansen die ze kan krijgen.

Haliey Welch heeft nu een advocaat en manager onder de arm genomen en wil alles uit haar rise to fame halen. Maar één ding ziet ze echt niet zitten: de adult industrie. Ze heeft rare aanbiedingen afgeslagen, zoals creeps die tot $600 wilden betalen om haar rare dingen te zien doen.

Zulke voorstellen waren waarschijnlijk te verwachten na haar virale video die haar van de ene op de andere dag beroemd maakte. Maar als je dacht dat je haar binnenkort op OnlyFans zou zien, vergeet het dan maar. Ze heeft duidelijk gemaakt dat ze niet van plan is om dat soort fans te entertainen: ze is veel meer geïnteresseerd in het verkopen van Hawk Tuah-petten.

Deze week gaf Welch op haar Instagram-account een update over hoe haar leven is geweest sinds de beelden van haar straatinterview met YouTubers Tim en Dee TV viraal gingen op sociale media.

"Drie geweldige dingen hebben mijn leven veranderd sinds dit allemaal begon," begon ze. "Ten eerste, ik ben over mijn podiumvrees heen. Ik heb onlangs voor 80.000 mensen gezongen met Zach Bryan. Ik kan echt niet zingen, maar ik heb het toch gedaan!"

Ten tweede vertelde Welch dat ze haar job in een fabriek heeft opgezegd. En het derde waar ze blij van wordt aan haar plotselinge roem is dat ze nu een reden heeft om zich vaker op te maken. "Ik mag niet meer op Adam Sandler lijken!"

Maar ze gaf toe dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is geweest. "Ik moet mijn opa ervan overtuigen om de paparazzi niet elke dag voor ons huis te laten kamperen. Ze zijn hier al twee weken." Ze vervolgde: "En alsjeblieft, stop met me te vragen naar mijn OnlyFans. Ik heb geen OnlyFans en zal er nooit een hebben. Ik maak gewoon grappige grappen, dat is alles wat ik doe," voegde ze eraan toe.

Welch bekritiseerde ook de bedriegers en nepaccounts die zich als haar voordoen op internet, en zei ook iets over mensen die valse Hawk Tuah-merchandise verkopen. "Alle merchandise die online wordt verkocht, is niet van mij. Het is niet door mij goedgekeurd en ik verdien er geen cent aan. Maar ik heb net een manager en een advocaat ingehuurd, dus we're coming for you bitches. Binnenkort lanceer ik mijn officiële merchwinkel en jullie zullen de eersten zijn die weten waar je echte Hawk Tuah-merchandise kunt krijgen, van mij."

Ontdek meer